Cătălin Botezatu – zodia Săgetător

Este cel mai premiat și titrat designer român, unul dintre puținii care dețin în palmares prezentări de modă cu tematici spectaculoase desfășurate pe toate continentele lumii. Cireașa de pe tort? Premiera absolută din anul 2007, atunci când Botezatu devenea primul creator de modă care organizează o defilare de lenjerie intimă în… aer, la 10.000 de metri altitudine, într-o aeronavă de mari dimensiuni ce zbura pe ruta București – Paris (evenimentul avea loc în cadrul Paris Fashion and Culture Heritage).

Catalin-Botezatu

Născut la data de 3 decembrie 1966, ora 21.15, în localitatea Alexandria, Cătălin Botezatu are o hartă natală puternic impregnată de creativitate, spirit aventurier, noblețe și succes fulminant. Elementele importante ale astrogramei par că “s-au vorbit” și converg toate către o viață trăită sub lumina reflectoarelor, în care designerul își folosește din plin latura creativă și o face cunoscută întregii lumi.

Menirea sa astrologică, predispusă de Nodul Nord în Taur, vizează reușitele din sfera publică, prin poziționarea acestui element în Casa a X-a, Casa Carierei. Dar mai mult, Nodul Nord în Taur este ghidat și de planeta Venus, planeta Iubirii, care ocupă, nu întâmplător, Casa a V-a, Casa Creativității și a Dragostei. Se întrevede, așadar, ca scop primordial al vieții lui Cătălin Botezatu, întocmai exercitarea laturii creative în spațiul public, care, așa cum știm, îi va aduce o faimă răsunătoare.

Cătălin Botezatu s-a născut cu Soarele poziționat în zodia Săgetător, tot în Casa a V-a, Casa Creației și a Dragostei.
“Sunt așa, ca un cal pur sânge, care deși a câștigat cursa, nu se mai poate opri.”,“Sunt acel cal de foc care aleargă ca să îşi întreţină forma.”, așa se creionează Botezatu în ochii presei, precum un Centaur, făptura jumătate om – jumătate cal, care este, nu întâmplător, simbol al semnului Săgetător.

harta-catalin-botezatu

Săgetătorii sunt prin definiție niște exploratori, atât la nivel fizic-geografic, cât și la nivel spiritual, căci sufletul lor este nobil și caută idealul în orice direcție ar merge. Cu astrul solar în acest semn zodiacal, în Casa Creației și a Dragostei, Cătălin Botezatu înfățișează un nativ încrezător în sine, aventurier, care iese repede în evidență, capabil de lucruri mărețe, dar care, mai presus de toate, posedăun simț estetic și o creativitate debordante, pe care le-a pus în slujba modei, mai întâi ca model, iar mai apoi ca designer vestimentar.

Moda a însemnat o alegere totală, un stil de viață care oglindește aspecte astrologice importante din astrograma vedetei. În primul rând se observă influența Soarelui în Săgetător în Casa Creației, semn explorator, cu un simț puternic al creativității. Botezatu și-a început cariera de modelling în anul 1985, când obținea diploma de model pentru prezentări în afara granițelor țarii. La numai câteva luni, a fost recompensat, la Frankfurt, cu titlul de cel mai bun manechin al anului în Europa. Mai apoi, în postura de designer vestimentar, și-a descătușat creativitatea și a realizat prezentările de modă cu tematici fanteziste, pe care a reușit să le pună în scenă în cele mai idilice colțuri ale lumii.

În anul 1999, Cătălin Botezatu a făcut primul shooting și cea mai mare prezentare de modă susținută de către un designer roman, peste hotare, la Amir Palace din Tunisia, unde s-a deplasat alături de un staff impresionant.

Un an mai târziu, Botezatu spărgea alte barierecu colecția de modă “Egyption”, pe care a prezentat-o la Cairo și Luxor. Sedința foto s-a desfășurat în locuri sacre din Egipt, în mai multe temple, dar și la piramide, ceea ce a însemnat o premieră absolută pentru un designer vestimentar.

Un alt loc cucerit în premieră de Botezatu este și celebrul cabaret Moulin Rouge din Paris, care, în 2005, găzduia prima prezentare de modă, colecția “Chicago”, o linie de costume de baie inspirată din anii ’30, sub semnătura designerului român.

“Mi-am făcut socoteala și anul trecut (n.r. în anul 2008) am locuit în casa mea 40 de zile […] Cele mai mari satisfacții profesionale le am la prezentările de modă de afară, unde plec ca un anonim și mă întorc în glorie”, mărturiseștecelebrul designer pentrupublicația Formula AS.

În cadrul aceluiași interviu, Botezatu mai precizează și faptul că adoră vacanţele în locuri exotice. “Îmi place să vizitez temple, locuri încărcate de istorie şi care au ceva de spus. Nu ţin neapărat să merg într-o metropolă pentru a face shopping şi a colinda marile artere comerciale.”

Ascendentul designerului se află în zodia Leu, zodie echivalentă ca vibrație cu casa a V-a, deci, încă un stimul al talentului creator! Mai mult, remarcăm recepția mutuală dintre Soare și Jupiter, căci Soarele din Săgetător are ca dispozitor pe Jupiter, care s-a plasat în semnul Leu, guvernat la rândul său de Soare. Aici este, așadar, sâmburele creativității pe care Cătălin Botezatu a știut cum să o îmbrace într-o formă grandioasă, care să întoarcă privirile tuturor și să stârnească ropote de aplauze. Dacă Soarele în Săgetător a insuflat creatorului de modă instinctul de a călători și de a cuceri spații geografice cât mai vibrante și exotice, Jupiter a șlefuit afinitatea lui incontestabilă pentru spectacol.

Casa a V-a, care vedem că include creațiile omului, aventurile de orice fel, spectacolele, găzduiește în astrograma lui Cătălin Botezatu, așa cum am amintit, două planete individuale: Soarele în conjuncție de 6 grade cu Venus. Cele două, în tandem cu Ascendentul în Leu și Jupiter tot în zodia Leu susțin, fără-ndoială, abilitatea remarcabilă a lui Cătălin Botezatu de a pune în scenă spectacole grandioase cu tematici extravagante. Să nu uităm și că Leul este un lider înnăscut, capabil să orchestreze cap-coadă astfel de evenimente și să culeagă laurii, mai apoi. Pe site-ul personal, se precizează că el este singurul creator de modă autohton care se ocupă personal de scenografie, regie, coloana sonoră cât și de accesorizarea colecției (bijuterii, pantofi, aplicații capilare, etc.), lucru care, în acest context astrologic, nu ne miră deloc!

Semnul solar în Săgetător și Ascendentul în Leu configurează, totodată, un om căruia îi place să povestească despre realizările sale profesionale, chiar dacă pare uneori lipsit de modestie. Cu Marte în Casa Comunicării, la granița dintre Fecioară și Balanță, se vede o oscilare a lui Cătălin între a conserva unele detalii departe de curioși și a spune tot ce-i stă pe limbă. De cele mai multe ori, privind numai interviurile acestuia din presă, interiorizarea nu persistă, căci, constatăm, per total, o sinceritate debordantă în declarațiile pe care le face. Designerul nu se ferește să vorbească și despre cele mai intime gânduri ale sale. Prin modul în care se destăinuie, a câștigat simpatia multor jurnaliști care au beneficiat de interviuri savuroase, cu dezvăluiri fără perdea. Din perspectiva astrogramei sale astrologice, se constată, într-adevăr, trăiri emoționale confirmate adesea de către creatorul de modă.

Modelul holistic al hărții sale natale este modelul Pâlnie, care are ca planetă ansă, cea care dirijează toate energiile temei, pe Saturn, poziționat în zodia Pești, în Casa a VIII-a, Casa Renașterii și a Sexualității. Ce înseamnă acest lucru? Că toate resursele și posibilitățile astrogramei, pe care le-am descris mai sus, vor avea o manifestare identificată, în acest caz, cu planeta Saturn, ce activează într-o zonă intimă a vieții, Casa a VIII-a, care conține puterea lăuntrică de a renaște din propria cenușă, dar și sexualitatea, sub vibrația zodiei Pești. Planeta ansă astfel poziționată dezvăluie o atitudine solitară, o rezistență interioară de neclintit, o abilitate de a gestiona perfect contextele sociale, o autodisciplină care acționează ca un scut în fața oamenilor cu intenții ascunse. Cătălin Botezatu recunoaște în repetate rânduri că preferă singurătatea și că e circumspect în privința oamenilor cu care interacționează la evenimente mondene. Dar iată ce confesiune face designerul pentru publicația Formula AS:
“Sunt extrem de emotiv și de melancolic, mă pot regăsi într-o bucată muzicală sau într-un film, chiar într-o penibilitate de film, și mă încarc de acolo cu afectivitate, încercând să mă obișnuiesc cu ideea că m-am născut singur și o să mor singur și că așa sunt, de fapt, toți oamenii, toată viața. Parcă din ce în ce mai mult mă regăsesc în singurătatea mea și mi-o caut. N-aș vrea să fie prea dur cuvântul pe care îl spun, dar mă <folosesc> de oameni ca să-mi iau atât cât pot ei să-mi dea. În rest, mă retrag în carapacea mea, unde e bine.”

Și cum zodia Pești e semn de apă, Cătălin Botezatu mai spune și că singurul hobby pentru care își face timp îl reprezintă scufundările pentru că “în lumea subacvaticăsunt singur, numai eu cu flora și fauna, iar presiunea de sub apă mă detașează de toate”.

Saturn formează o dublă opoziție cu Uranus și, respectiv, Pluto, prezente în Casa Veniturilor, sub semnul Fecioarei. Această opoziție ajută la canalizarea energiilor temei și creează un echilibru între segmente ale vieții ce par incompatibile la prima vedere, dar care, atent gestionate, creează un stil de viață armonios.

În diverse declarații din presă, Cătălin Botezatu se arată indignat de femeile care au făcut parte la un moment dat din viața lui și pentru care aspectul material a contat mai mult decât aspectul spiritual al unei experiențe de viață. “Îmi dau seama că shopping-ul este mai important pentru ele. Atunci mi se pare că mi-am pierdut timpul și mă blochez. Poate cer prea mult oamenilor, habar n-am.”, mărturisește Cătălin Botezatu într-o declarație care cuprinde perfect opoziția dintre Uranus și Pluto din Casa Veniturilor, sub vibrația Fecioarei cu Saturn din Casa Renașterii, sub vibrația Peștilor. De ce? Pentru că Uranus predispune la o atitudine lejeră și optimistă indiferent de suma avută în bancă. Alte griji ar trebui să predomine, nu cele financiare. Pluto vine să completeze tabloul cu o atitudine autoritară, care predispune la o creștere lentă, dar sigură, prin forțele proprii, a veniturilor. Este un lucru pe care designerul l-a spus clar și răspicat. Faptul că vede în jurul său oameni care vor să ardă etapele și să cumuleze foarte repede câștiguri financiare, nu i se pare în regulă și îl face să se retragă în propria carapace.

Cătălin Botezatu nu a ascuns niciodată faptul că există o discrepanță dureroasă între averea sa exorbitantă, care îl propulsează în cele mai luxoase contexte sociale și sufletul său solitar. Întrebat ce lipsește din viața lui, în cadrul emisiunii Acces Direct, creatorul de modă răspunde: “Îmi lipseşte fericirea. Îmi lipseşte acea persoană cu care să împart orice, cu care să mă culc și alături de care să mă trezesc. Am ajuns la acea maturitate la care mi-am dat seama că acea persoană nu există. Nu mai pot fi minţit. Sunt foarte singur.În 90 la sută din cazuri merg singur la culcare.”

Nu putem realiza portretul astrologic al lui Cătălin Botezatu fără să nu aducem în discuție și viața sa intimă, căci despre sexualitatea lui s-au presupus multe… Când este întrebat, Cătălin răspunde fără ocolișuri (poate și datorită lui Mercur în Scorpion, în Casa Familiei). Planeta Saturn poziționată în Casa Sexualității, în semnul Pești, are ca dispozitor pe Neptun, care primește din vibrația Scorpionului (semnul cel mai sexual al zodiacului). Așadar, se amplifică energia sexuală și vedem că ea este preferată uneori ca formă de manifestare a unor stări sufletești profunde, rezultatul fiind o creștere spirituală. Se observă în astrograma vedetei că a VIII-a Casă (Sexualitatea) și cea de-a IX-a (Spiritualitatea)sunt legate în semnul Pești.Sexualitatea se întrepătrunde, așadar, cu evoluția spirituală, totul pe fondul unor stări sufletești profunde. Iar conjuncția dintre Neptun și Mercur în segmentul vieții de familie face ca, într-un cadru intim precum căminul său, designerul să vorbească foarte deschis despre viața sexuală.De-a lungul timpului și în presă a intervenit aceeași lejeritate a comunicării pe teme picante:
“Știu ca sunt comentat din punct de vedere al relațiilor mele sexuale, pentru că fac declarații prea directe, dar nu-mi pasă. Tandrețea sinceră nu-și are locul decât în intimitate, unde, dacă e și iubire, poate să meargă până la extaz, până la misticism!”, precizează Botezatu pentru FormulaAS.

Poziționarea Lunii, astrul feminin, în Casa Personalității, în semnul Leu (semnul procreației) arată că designerul are o relație specială cu mama sa, iar aceasta tinde să modeleze calea pe care acesta o alege în viață. În repetate rânduri, Botezatu povestește despre mama sa în termeni elogioși și își manifestă profunda recunoștință pentru educația primită acasă, în copilărie. Dincolo de școală și de activitățile extracurriculare pe care se punea mult accent, Cătălin Botezatu a găsit în mama sa un model de eleganță și bun gust: “Eleganța mamei s-a reflectat și în alegerile mele vestimentare. Lăsând la o parte uniforma școlară, pe care o uram, eram un băiat foarte elegant. Pe vremea comunismului, în familie, ne îmbrăcam toți după revistă. Mama avea o prietenă în Germania care ne trimitea cu regularitate cataloage de modă. Și după ce primeam revistele, ne trimitea și hainele! Eram puștan și mă uitam la Quelle ca la o biblie a modei!”, își amintește creatorul de modă, potrivit agentiadepresamondena.com.

Luna, care, la nivel simbolic, oglindește sufletul omului, formează în astrograma sa un trigon cu planeta Venus din Casa Creației și Dragostei, semnul Săgetător. Această conjunctură astrală dezvăluie despre Cătălin Botezatu că îmbrățișează dragostea în forma cea mai nobilă,de la extaz până la suferință. Este capabil să cuprindă sentimente vaste, având forța să îndure multe cu inima deschisă.

“Este cel mai frumos să suferi din dragoste, pentru că atunci când suferi din dragoste înseamnă că iubeşti, înseamnă că ai inimă, înseamnă că vibrezi şi acestea sunt nişte sentimente nobile”, a declarat Botezatu pentru Prima TV.

Caută maximul în dragoste și din acest motiv este predispus să facă cuceriri pe bandă rulantă, în încercarea de a găsi varianta ideală pentru el. Mărturie o stau atât relațiile serioase pe care le-a avut de-a lungul timpului, dar care, din păcate, s-au încheiat la un moment dat, cât și numeroasele aventuri pasagere.

“Lumea crede că dacă sunt Cătălin Botezatu pot avea pe oricine, oricând, oriunde. Așa este, dar sunt mult prea selectiv. Și atunci nu pot avea pe oricine, oricând, oricum. Vreau să am doar acele persoane care contează. Contrar tuturor aparențelor, de cele mai multe ori sunt singur.”, declară designerul pentru Antena Stars.

Este genul de om care ține mult și la libertatea individuală. Are cuspida Casei a VII-a, Casa Căsătoriei, în semnul Vărsător, deci idealul său feminin transcede normele societății și prejudecățile care vin la pachet, motiv pentru care, predispoziția astrală vine să confirme că designerul va amâna căsătoria către o vârstă bine coaptă sau, poate, nici nu va face acest pas.

“Îmi este frică de căsătorie, nu cred că este nevoie de ea.  Poți găsi persoana potrivită, cu care să-ți trăiești viața, fără să ai un act”, declară Cătălin pentru postul AcasăTV.

Însă, per total, în ciuda opoziției Uranus/Pluto (Averea) cu Saturn (Viața Intimă), Cătălin Botezatu rămâne un personaj relaxat în fața intemperiilor vieții, asta poate și pentru că îl are pe Jupiter în rol de planetă incisivă, poziționat în Casa a XII-a, Casa Sacrificiilor, sub semnul Leului. Așa că motorul acțiunilor sale funcționează întotdeauna pe baza intuiției și încrederii că totul va fi bine, atâta timp cât ești corect și onest față de tine și semenii tăi.

ANDA STELA GHIȚĂ

anda-ghita-autor