Mihai Margineanu

de Andreea Talmazan

mihai_margineanuMihai Margineanu este celebritatea lunii octombrie. S-a nascut pe 2 octombrie 1969 la Bucuresti. Este un nativ Balanta cu Ascendent in Fecioara si Pluton conjunct cu Ascendentul, cu Luna in Gemeni si in conjunctie cu Mijlocul Cerului. La momentul nasterii sale in Balanta se aflau Soarele, Mercur, Uranus si Jupiter, iar Saturn din Taur, Venus in Fecioara si Marte in Capricorn formeaza o Piramida in semne de Pamant aratand de la bun inceput seriozitatea, consecventa, determinarea, cu care a fost inzestrat de natura.

Steliumul din Balanta ocupa casa a I a personalitatii, descriind o persoana sociabila, cu o puternica inclinatie spre arta si diverstisment. Ii place sa fie inconjurat de frumos, de estetic, de oameni veseli, prieteni, sa simta ca viata este o sarbatoare. Leaga cu usurinta relatii cu oamenii prin felul sau volubil si vesel de a fi si de a comunica. Soarele in casa I poate indica tendinta spre a actiona solitar, egoist, incapatant, sau tendinta de a fi mereu in centrul atentiei, de a atrage intreaga atentie asupra propriei persoane, de a fi pionul central si principal in mijlocul prietenilor. La fel de usor cum leaga prieteniile, le si rupe in cazul in care apar divergente mari de opinii intre el si celalalt. Din fericire, nefiind o persoana suparacioasa, capabila sa mentina ranchiune, ci, dimpotriva, care cauta armonia, va incerca si cel mai adesea va gasi modalitatile prin care sa mentina o relatie buna cu oricine cu care la un moment dat in viata sa a avut un conflict. Nu ii plac ascunzisurile, ci, mai degraba, ii place genul de dialog “cu cartile pe masa”. Nu se ascunde in spatele unor vorbe frumoase, ci, dovada stau si versurile pieselor sale, imbraca intr-o haina estetica cele mai vulgare expresii culese din folclorul urban.

Il cunoastem in special pentru cantecele sale, pentru felul in care creaza atmosfera intima la concertele sale in care bariera artist-public dispare treptat, pana cand artistul si publicul devin UNUL. “Ma iubeste femeile” este, poate, cea mai cunoscuta melodie a sa, o preluare dupa Iancu Brezeanu, cu versuri rescrise in maniera proprie. Si “responsabila” pentru acest produs de creatie este Venus, guvernatoarea semnului natal, aflata in astrograma lui Margineanu in Fecioara si in casa a XII-a a lucrurilor ascunse, a izolarii si a credintei. Atractia fata de femeile frumoase este diminuata de atractia fata de femeile cu adevarat speciale, care au o doza de enigmatic, care sunt nepretuite si de care trebuie sa aiba grija sa fie in permanenta ocrotite si pure. Prin pur intelegem sincere, rezervate in manifestarile publice, delicate, feminine. Insa actele artistice nu se opresc la muzica. Mihai a cochetat si cu actoria, avand un rol in serialul “Las Fierbinti”, rol care i-a atras simpatia telespectatorilor.

Luna in Gemeni, in conjunctie cu Mijlocul Cerului, este in relatie tensionata cu Pluton, cu Ascendentul si cu Axa Nodurilor Lunare. Aceasta din urma activeaza Axa relatiilor, cu Nodul Sud in casa I si in Fecioara si cu Nodul Nord in casa a VII-a (a casatoriei si a parteneriatelor) si in Pesti. Emotiile lui Mihai sunt in stransa legatura cu cariera si cu statutul social. Are tendinta de a-si gandi trairile interioare, iar daca sunt puternice si greu de gestionat rational, le exteriorizeaza prin diverse alte forme: scris, muzica, versuri, proza sau jocuri. Relatia cu Nodurile Lunare arata ca in aceasta existenta trebuie sa puna relatia de cuplu inaintea intereselor personale, individuale, sa incerce sa faca relatia de cuplu sa functioneze. Destinul in Pesti arata nevoia de a renunta la critica, la obiectii, la perfectionism, si de a ingadui si celuilalt libertatea de care are si el atata nevoie. Sa isi ingaduie si sa ingaduie partenerului de viata sau celorlalti oameni dreptul sa viseze, sa se relaxeze, sa aiba momentele de detasare de cotidian,de implicare in activitati care sa aduca satisfactii sufletesti, spirituale.

Marte se afla in Capricorn si in casa a IV-a a sufletului, in conjunctie cu Iunona. Energia masculina este orientata spre construirea unui camin, camin in care sa fie recunoscut ca barbat, in care sa impuna regulile de functionare ale vietii de zi cu zi. Relatia pe care planeta masculinitatii o are cu Saturn retrograd din Taur si din casa a IX-a a mentorului, studiilor superioare, filosofiei si a calatoriilor lungi, indica prezenta unui sistem de valori conservator, principii de viata solide si puternice, mostenite cel mai probabil din familie sau invatate prin intermediul unei persoane care a avut un rol de mentor in viata sa in perioada de formare, de adolescent sau tanar adult. Nu a ascuns niciodata modul in care gandeste, felul in care vede femeia si rolul ei in societatea moderna. Piramida in semne de pamant indica fermitatea cu care isi sustine ideile si credintele, demnitatea cu care isi apara principiile morale si valorile dupa care isi ghideaza atat viata proprie cat si pe cea a familiei sale. Pe de alta parte, in planul pragmatic al existentei, detine propria afacere cu materiale de constructii, poate una dintre cele mai fericite metode de a valoriza influenta trigonului.

In astrograma lui Mihai Margineanu, cu exceptia lui Chiron in Berbec si in casa a VII-a, elementul Foc nu este prezent. La fel se intampla si cu elemental Apa, unde doar Neptun se afla in Scorpion. Este preponderent Aer si Pamant. Lipsa “focului” si a “apei”, elemente care pot face legatura intre Aer si Pamant, poate avea ca efect asupra personalitatii lui Margineanu, o stare conflictuala intre dorinta de libertate si nevoia de stabilitate. Uranus in casa I favorizeaza “descarcarile” bruste ale emotiilor care nu gasesc o alta forma de exteriorizare, producand adesea ravagii emotionale in cei din jur, in special in persoanele iubite. Lipsa Focului poate avea ca efect o lipsa de concentrare sau incapacitatea de a-si asculta intuitia, de a gasi resurse interioare pe care sa le arda si astfel sa intretina o anumita activitate care il preocupa, astfel incat sa nu se instaleze nici rutina, nici plictiseala. Dar Uranus guverneaza si favorizeaza pasiunea pentru zbor si faptul ca de curand a obtinut brevetul de pilot.

Pluton in conjunctie cu Ascendentul ii ofera lui Margineanu, pe de o parte un aer magnetic, o prezenta hipnotica. Pe de alta parte poate arata ca in prima parte a vietii a fost dominat de o teama de necunoscut, o neincredere in sine si in fortele proprii, o teama de a-i lasa pe altii sa se apropie prea mult de el astfel incat sa nu ajunga sa sufere din cauza lor. Este foarte posibil sa fi fost atras de activitati oculte sau de unele care sa il puna fata in fata cu idea mortii, astfel incat sa isi invinga teama de disparitie. De asemenea, obsesia fata de curatenie poate fi prezenta si generata de teama de boala, de imbolnavire, in special de boli generate de virusi sau bacterii, de boli ale caror cauze sunt nevazute, deci greu de evitat.

Mihai Margineanu va fi prezent, alaturi de Nicu Alifantis, Florin Chilian si Vita de Vie, intr-un spectacol caritabil, pentru Odette . Spectacolul are lor pe 16 octombrie la Hard Rock Café.