Dialogul planetelor grele in 2014

de Fülöp László

jupiter-uranus-pluton-2014
Cele trei masti, Juan Gris, 1923

Daca in prima jumatate a anului 2014 vom privi cu ochii mintii spre cer, vom observa ca acesta este dominat de careul in T alcatuit de Jupiter, Uranus si Pluton. Si vom observa ca aceasta configuratie tine in echilibru tot cosmosul. Apreciem ca in ceea ce priveste definirea astrala a anului 2014, bagheta magica se va afla in mana lui Jupiter.

Asadar, cum circula energiile in interiorul acestui careu in T?

Sa ne imaginam ca cele trei planete stau in jurul unei mese rotunde si vorbesc permanent intre ele.

Uranus, din Berbec, porneste discutia: “Hai sa cream structuri noi”.
Jupiter, din Rac: “Sunt de acord, dar cu niste conditii: evitam suferintele si pastram stabilitatea”.
Pluton, din Capricorn: “Bine, mai Uranus, eu am sarcina sa te verific: daca structura propusa de tine imi promite ca va fi suficient de rezistenta si durabila, voi fi de acord. Daca insa tu vrei sa schimbi ceva doar de dragul de a schimba, atunci nu te voi sprijini”.
Jupiter: “Te acuz, mai Uranus. De cand stai in Berbec, oamenii sunt tentati sa creada ca pot simti ce vor ei sa simta. Ei nu-si dau seama ca se afla in pericolul de a pierde contactul cu propriul lor suflet. Oamenii incearca sa-si traiasca sentimentele prin vointa lor, prin intelectul lor sau prin imaginea fabricata despre propria spiritualitate. Numai cu sufletul, nu. Numai cu inima, nu. De aceea este nevoie sa mai stau prin Rac cel putin jumatate de an: atata timp cat voi doi construiti civilizatia exterioara, eu trebuie sa pun umarul la crearea civilizatiei inimii.”
Uranus: “Mai baieti, voi ma acuzati de parca nu insasi Intelepciunea Cosmica m-ar fi rugat sa-mi mut cortul in Berbec. Stiti bine ca este nevoie de schimbari, tocmai in ideea de a ne apropia de autenticitate.”
Pluton: “Foarte bine. Hai sa experimentam, hai sa testam variantele noi, dar sa avem grija sa nu cadem din lac in put.”
Jupiter: “Exact, nu trebuie sa permitem schimbarile care tind sa indeparteze oamenii de propriul lor suflet. Nu trebuie sa permitem ca schimbarile sa amuteasca vocea intuitiei.”
Uranus: “Ai spus ca vei sta jumatate de an in Rac. Stiu ca in iulie te muti in Leu. In a doua parte a anului 2014, ma vei sprijini?”
Jupiter: “Mai stau pana in iulie in Rac, cu scopuri foarte bine definite. Pentru a sprijini familiile. Pentru a convinge oamenii sa-si asculte intuitia. Pentru a fortifica credinta. Pentru a pastra zambetul interior in sufletul oamenilor.
Pentru ca gandul lui Charlie Chaplin se afla in actualitate, mai mult ca oricand:
“Gandim prea mult si simtim prea putin.
Mai mult decat de tehnologie, avem nevoie de umanitate.
Mai mult decat de istetime, avem nevoie de bunatate si blandete.”
Este nevoie sa mai stau in Rac, fiindca ceea ce va trebui sa construiesc cu ajutorul energiilor Leului, in a doua parte a anului 2014, are nevoie de o baza solida. O baza solida de compasiune si amabilitate, construita de substante pe care le gasesc in Rac. Pana in iulie, este nevoie ca oamenii sa mai priveasca spre interiorul lor, sa-si fortifice calitatile sufletesti. Incepand cu iulie, intentionez sa construiesc o lume a creativitatii si a bunei dispozitii. Imagineaza-ti, mai Uranus, ca pana atunci vreau sa mai lucrez cu “solul” din sufletul oamenilor, cu intentia sa-l fac mai fertil. Vreau sa-i inspir sa mai citeasca o carte, sa stea impreuna la un ceai si sa respire energia creata in comun, sa mai mediteze, sa se mai roage cu propriile lor cuvinte. Incepand cu luna iulie, voi incepe sa sadesc plante de creativitate in solul pregatit astfel.”
Uranus: “Tu vorbesti foarte mult despre suflet, despre sentimente. Eu cred in ideea ca Universul este mental. Esti de acord?”
Jupiter: “Sunt de acord, frate Uranus: totul porneste de la gand. Dar natura gandului seamana cu cea a aerului. Fata de sentiment, care este facut din “apa”, gandul e pueril. Daca dorim sa punem gandul in miscare, trebuie sa fim maestri in arta de a-l transforma in sentiment, intr-o traire interioara reala.”
Uranus: “Foarte bine, frate Jupiter! Inseamna ca incepand cu a doua parte a lunii iulie, vom colabora mai bine.”
Jupiter: “Da, pana atunci oamenii vor trebui sa depuna efort pentru a armoniza varianta ta – progresul – cu atitudinea mea, momentan mai conservatoare.”

In rest, in 2014, celelalte planete grele isi pastreaza pozitia: Saturn ramane in Scorpion, Uranus in Berbec, Neptun in Pesti, Pluton in Capricorn. Din multe privinte, 2014 continua ceea ce a inceput anul precedent. Eventual, putem mentiona mutarea Nodurilor Lunare de pe axa materiei – Taur-Scorpion – pe cea a relatiilor – Berbec-Balanta. Acest lucru se va intampla in a doua parte a lunii martie. Ne putem astepta atunci la o degrevare a atmosferei generale. Odata cu venirea primaverii, este probabil ca viata sa devina mai frumoasa, mai armonioasa si mai artistica.

Alte schimbari importante nu se intrevad pe orizont. Planetele rapide se vor deplasa pe cer in ritmul lor si vor aduce schimbari de scurta si medie durata.

Va dorim un an nou fericit, tuturor!