Dragos Argesanu

de Andreea Talmazan

Dragos ArgesanuDragos Argesanu este celebritatea lunii decembrie, fiind o personalitate reprezentativa pentru ideea de Mentor, de Profesor, Indrumator, asociata cu zodia Sagetatorului. Dragos s-a nascut pe 8 decembrie 1968 la Belgrad. A devenit cunoscut publicului larg prin intermediul cartilor pe care le-a scris pe teme de spiritualitate si prin intermediul cursurilor de Reiki si a seminariilor pe care le organizeaza periodic. Este medic psihiatru de profesie, dar, asa cum spune si in cartile sale, s-a indepartat de practica clinica din spital si din cauza sistemului medical si a schemelor de tratament aplicate bolnavilor. Un alt motiv a fost respingerea lucrarii sale de doctorat care ulterior s-a concretizat intr-o carte: “Atacul PSI”.

Dragos este un Sagetator cu Ascendent in Taur si Luna in Rac. Soarele este in conjunctie cu Mercur, in casa a VIII-a a resurselor celorlalti, a mortii si renasterii, si a sexualitatii, de unde formeaza relatii armonioase cu Saturn retrograd din Berbec si din casa a XII-a si cu Marte din Balanta si din casa a VI-a. Aceste aspecte arata pe de o parte interesul profund fata de ocultism, fata de lumea de “dincolo”, dar si interesul fata de vindecare. Pozitia Soarelui in harta natala a lui Dragos, in conjunctie cu Mercur, indica capacitatea nativa de sinteza, dar explica si modul original de a spiritualiza sexul, nonsalanta cu care vorbeste despre acest subiect, multa vreme considerat tabu sau condamnat de alte scoli spirituale. Insa Mercur nu este intr-o zodie care sa-l avantajeze, si, “ars” de Soare, ii poate da tendinta de infatuare.

Luna in domiciliu formeaza o opozitie cu Venus in Capricorn si in casa a X-a, si o Piramida in Semne de Apa cu Neptun din Scorpion si din casa a VII-a si cu Chiron din Pesti si din casa a XII-a. Aceasta pozitie a Lunii in astrograma lui Dragos indica un atasament puternic fata de mama, o relatie emotional intensa cu cea care i-a dat viata. Aceasta poate fi explicatia pentru care el a locuit pana tarziu cu mama sa, pana cand l-a dat afara din casa fortandu-l sa-si ia viata in piept. Piramida indica un al saselea simt puternic dezvoltat si capacitatea innascuta de a vindeca. Opozitia cu Venus poate sa semnifice tendinta de a-si compara partenerele cu imaginea mamei, de femeie muncitoare, familista, calda si continatoare. Dar poate sa indice si succesul in cariera sustinut emotional de mama si inspirat de femei tinere si hotarate. Venus in Capricorn si in casa a X-a indica nevoia de a lucra impreuna si alaturi de femei, care sa ii organizeze activitatea, care sa il “disciplineze”, care sa il motiveze sa isi construiasca cariera. Insa orice femeie din viata lui va avea cea mai puternica rivala: mama!

Neptun in Scorpion si in casa a VII-a indica la randul sau inclinatia, pasiunea fata de ocultism, capacitati extrasenzoriale puternice, dublate de o imaginatie intense si bogata, cu o lume launtrica animata si activa. Pe de alta parte, pozitia lui Neptun in casa arata tendinta de a idealiza partenerii, in special partenera de viata, de a proiecta pe imaginea ei o serie de emotii si trairi care sa o determine sa traiasca acelasi soi de experiente cu care el insusi sa confrunta.

Important in harta natala a lui Dragos este accentul puternic pe casa a VI-a. Acolo se afla Pluton in Fecioara si Jupiter in conjunctie cu Uranus, cu Nodul Sud si cu Marte in Balanta. Sanatatea si munca sunt doua preocupari majore in viata lui Dragos. El se simte bine, puternic, barbat, atunci cand munceste si se pune in slujba celorlalti. Poate acestea sa reprezinte cauzele astrologice care l-au determinat sa renunte la Politehnica si sa intre la Medicina. “Chemarea” bagajului karmic a fost puternica, in sensul in care a ales sa fie in relatie cu oamenii, sa isi foloseasca cel de al saselea simt in folosul celorlalti, sa aduca binecuvantare prin munca si vindecare celor aflati in nevoie. Pluton in Fecioara poate sa indice o teama profunda de boala, si in special de cele care au cauze necunoscute, sau sunt generate de virusi. Dar arata ca prin munca sustinuta reuseste sa descopere in el resursele necesare pentru a merge mai departe. Aceasta pozitie a lui Pluton poate explica modul in care ajunge sa practice sau sa utilizeze anumite tehnici “arhaice”, la limita vrajitoriei si a magiei, asa cum le descrie in cartile sale (Reiki, Kombat Ki, Atacul Psi sau Protectia Psi).

Insa Nodul Nord (Destinul) aflat in Berbec si in casa a XII-a, indica faptul ca sensul acestei existente nu este acela de a merge pe caile facile, batatorite ale artei vindecarii, si nici sa nu se lase cuprins de o stare boema, sedentara, sau influentat de relatiile pe care le leaga cu oamenii din jur. Ci, dimpotriva, sa devina un temerar. Si nu orice fel de temerar, ci unul care sa deschida usile spre o noua forma de a privi spiritualitatea, asa cum o arata casa a XII-a. Si asta o poate face doar prin studiul temeinic a ceea ce inseamna spiritualitate sub toate formele ei de manifestare, inclusive cea de pustnic. Retras din lume poate sa fi fost in perioada in care a facut ucenicie pe langa parintele Argatu.

In Berbec si in casa a XII-a se afla si Saturn, care, privit din perspectiva karmica, poate indica tendinta spre izolare, spre sihastrie, spre singuratate, tendinta dezvoltata in existente in care a trait benevol sau fortuit, in solitudine. In aceasta existenta, Saturn ii da capacitatea de a lua decizii optime atunci cand se afla in solitudine, o buna raportare la Divinitate si capacitatea de a decodifica mesajele ce ii vin din mediul inconjurator, orice se intelege prin aceasta. Mai poate indica prezenta unor dusmani ascunsi, care au rol de gardieni, reamintindu-i direct sau nu, care este drumul sau, rostul sau, acela de a duce Arta razboiului la un alt nivel de intelegere, iar rezultatul sa fie echilibrul.

Lilith se afla in Gemeni si in casa a II-a a veniturilor proprii, ceea ce poate indica o teama legata de bani, de saracie. Aflandu-se in opozitie cu Soarele si cu Mercur din Sagetator, Lilith poate sa arate teama de a nu actiona fara sustinere din partea altora, prin sustinere intelegandu-se nu doar ajutorul material, ci si informational. Si, nu in ultimul rand, poate sa arate o teama de a comunica, de a nu se face inteles sau de a-i fi rastalmacite vorbele, dar si ca sunt moment in care poate sa apara confuzia la nivel de informatii primite.

Harta lui Dragos arata ca in aceasta existenta a venit cu o karma de agresivitate, prin pozitia a sase planete in semne cardinale. Dupa cum si el afirma, este un luptator, care in aceasta existenta invata sa gestioneze aceasta agresivitate si sa o redirectioneze, sa o sublimeze prin activitati care sa aiba ca rezultat binele celorlalti. Insa este important sa stabileasca foarte clar limitele astfel incat sa nu ajunga sa se simta epuizat.

Tranzitele prezente arata o transformare la nivel relational, in special in ceea ce priveste relatiile de familie, dar si o transformare in zona carierei. Ambele sunt de durata si necesita timp si reflectie, de aprofundare si de metamorfoza atat a sa ca persoana, cat mai ales a relatiilor si a muncii sale.

Dragos a lansat canalul de televiziune online www.lifespirit.tv, un post de televiziune prin internet, unde cu regularitate prezinta inregistrari cu conferintele, seminariile si cursurile sale, o sursa importanta de informatii pentru cei interesati de progresul spiritual, de transformarea proprie.