Anda Stela GhitaCelebritati

Andreea Esca – zodia Fecioară

„Bună seara, România! Bună seara, București!” Iată că în acest an se împlinesc două decenii de la celebrul salut cu care Andreea Esca avea să-și consolideze o carieră remarcabilă în televiziune. Pe atunci avea doar 23 de ani și devenea prezentatoarea celui mai important buletin de știri, cel de la ora 19.00, al postului nou lansat, ProTV. Douăzeci de ani mai târziu, iar Andreea Esca continuă să ne dea întâlnire la aceeași oră în fața micilor ecrane pentru a urmări principalul buletin de știri al zilei, sub sigla postului TV a cărui imagine este chiar ea. Acest lucru poate și pentru că n-a lipsit de pe micul ecran decât în cazul concediilor de odihnă sau de maternitate. În rest, s-a dedicat trup și suflet muncii în televiziune.

Sursa: www.catavencii.ro
Sursa: www.catavencii.ro

„Acest statut (de imagine a ProTv – n.r.) este extraordinar de plăcut dar, în același timp, greu de menţinut. Mai ales pentru că nu este cel mai greu să ajungi undeva ci să te menţii. Tot timpul trebuie să fii în competiţie, să fii mai bun. Altfel, nu ai șanse. Trebuie să știi ce vrei și să fii serios. Din fericire, mie îmi place foarte mult ceea ce fac și-mi este destul de ușor să mă păstrez în formă”, mărturisește știrista, potrivit Ziare.com.

Nici nu ne miră faptul că Andreea Esca, născută la 29 august 1972, în București, este nativ al zodiei Fecioară și are Ascendentul în zodia Berbec, două semne zodiacale cu calități diferite, care, odată ce se întrepătrund, dau naștere unui om determinat, capabil să ducă la bun sfârșit toate demersurile sale îndrăznețe.

harta-andreea-esca

Iată cum o felicita, recent, Andreea Esca pe cântăreața Andra de ziua ei: „La mulți ani, Andra! Dă tu tonul pentru zodia celor mai cicălitoare, perfecționiste, tenace, muncitoare, haioase, talentate, insuportabile, fermecătoare Fecioare!”, i-a transmis ea într-un mesaj distribuit pe pagina personală de Facebook. Aprobăm descrierea în care se pare că vedeta TV se regăsește de minune!

În astrograma sa, Soarele în conjuncție cu planeta Marte sunt ambele poziționate în zodia Fecioarei și ocupă Casa a VI-a, Casa Serviciului și a Sănătății. De aceea, Andreea Esca se dedică cu multă plăcere serviciului și caută perfecțiunea în tot ceea ce întreprinde. Motivația este tocmai calitatea muncii depuse, iar aceasta a însemnat și rețeta notorității de care se bucură astăzi.
Cine crede că ajung la serviciu la șapte fără 10 nu mă cunoaște, susține prezentatoarea de știri, care se implică în tot procesul de culegere și editare a informațiilor pe care le prezintă, mai apoi, pe micile ecrane, publicului larg.

„Am fost, pe rând, reporter, realizator și prezentator. Am făcut multe stagii în străinătate, pentru a mă perfecţiona. Cel mai important este cel de la CNN, de pregătire profesională în televiziune. Sunt o perfecţionistă și cred că la baza talentului stă concentrarea”, descrie Esca, potrivit Ziare.com. Într-adevăr, mecanismul concentrării este desăvârșit în cazul nativilor din Fecioară cărora nu le scapă nimic. Iar atunci când Marte se alătură Soarelui, putem vedea că Andreea Esca nu se dă înlături de la noi provocări, pe care le tratează cu meticulozitate și conștiinciozitate. Așa a ajuns ea să ocupe timp de aproape un deceniu funcția de Director editorial al revistei The One și să realizeze săptămânal emisiunea „La radio”, transmisă la Europa FM.

Ascendentul în zodia Berbec, semn guvernat de planeta Marte, aduce în viața vedetei sarea și piperul. Ascendentul întrunește toate calitățile cu care simțim că ne identificăm și pe care dorim să le afișăm în public. Reprezintă, dacă vreți, imaginea de sine creionată la vârstă adultă, atunci când știm cine suntem și încotro ne îndreptăm. Iar Andreea Esca, cu Ascendentul în zodia Berbec, tinde să adopte un stil de viață pe măsură, în cadrul căruia predomină energia copilăroasă, dorința de îmbarcare în noi aventuri și independența totală. Pe lângă faptul că zâmbetul Andreei este unul tot mai tineresc, iar hobby-urile sale solicită și-un strop de adrenalină (adoră să schieze și face Pilates de trei ori pe săptămână), aflăm că vedeta a demisionat din funcția de Director editorial al revistei The One, tocmai din dorința de a scrie sub propria umbrelă, în mediul online, singurul canal media care rămăsese netestat de ea. „Bună ziua, România! Bună ziua, online! Sunt andreeaesca.com.”, așa încheie Esca textul ultimului editorial publicat în revistă, text intitulat sugestiv „My last ONE”.

„Ce să facem acum dacă avem riduri? Ridurile sunt oricum pe dinafară, sufletul tău se blochează la un anumit timp, la o anumită vârstă. Şi, în plus, chiar cred, chiar ştiu că sunt capabilă să fac lucruri care, poate unor fete de 25 de ani, li s-ar părea nişte nebunii. Aşa încât în final contează ce simţi, evident cu limite, să nu cazi în ridicol”, mărturisește Andreea Esca într-un interviu pentru csid.ro. Cu alte cuvinte, aici se întrezărește perfect Berbecul din Andreea, dar moderat, totuși, de trăsăturile native ale Fecioarei.

În astrograma prezentatoarei TV, tot în Casa Serviciului și a Sănătății, de data aceasta sub semnul Balanței, îl întâlnim pe Pluto. Vorbim de o conjunctură extrem de favorabilă unui prezentator și realizator TV, care, în domeniul informării publice, trebuie să posede o judecată imparțială și obiectivă. Cei trei aștrii, Soarele, Marte și Pluto, în Casa Serviciului și Sănătății, confirmă faptul că Andreea Esca își găsește echilibrul în munca depusă, este foarte exigentă cu sine, aduce competitivitate în domeniul profesional și acceptă sarcinile cele mai solicitante, însă toate acestea pot duce la epuizare. Prezentatoarea TV pare, însă, să se preocupe tot mai mult de sănătatea corpului fizic, având o dietă echilibrată și practicând de trei ori pe săptămână un tip de Pilates bazat pe forță și greutăți, care, spune Andreea, a ajutat-o să atingă greutatea ideală și să se simtă excelent în corpul ei.

Soarele nativ este aspectat pozitiv în astrograma vedetei TV, prin trigon cu Luna din Casa I, Casa Personalității, sub vibrația Taurului, și, respectiv, cu Jupiter din Casa a IX-a, Casa Spiritualității, sub vibrația Săgetătorului.

Conjunctura cu Luna relevă că știrista se implică sentimental în toate evenimentele ce țin de serviciu și de sănătate, își folosește din plin intuiția ascuțită în aceste domenii și poate rezista emoțional în fața situațiilor delicate. Iar aspectul cu Jupiter denotă că, în practicarea meseriei, Esca are principii morale solide și o minte nobilă. Adesea, întrezărim interesul acesteia pentru medicină și ne dăm seama că, pentru vedeta TV, sunt importante, în egală măsură, atât meseria aleasă, cât și menținerea sănătății.

Andreea Esca este și Ambasador al Fundației Renașterea, care se ocupă cu prevenirea și combaterea cancerului la sân. Ea se implică cu tot sufletul în organizarea de campanii de informare și de strângere de fonduri, cum ar fi maratonul „Race for the Cure”, care a avut loc în data de 7 iunie, în cadrul căruia au alergat personalități marcante ale României împreună cu alți 2000 de participanți, dintre care 200 au fost chiar femei învingătoare ale cancerului mamar. Cursa este una celebră în toată lumea, inaugurată prima dată în 1983, în Statele Unite, care a strâns până acum peste 1,6 miloane de participanți din patru continente. Iar anul acesta, Race for the Cure a ajuns și în România prin intermediul Fundației reprezentate de Esca.

De altfel, poziția lui Jupiter în harta natală denotă că sportul și călătoriile sunt activitățile prin care Andreea Esca își reîncarcă bateriile și se regenerează.

Venus, planeta iubirii pământești, apare în astrograma prezentatoarei TV în Casa a IV-a, Casa Căminului și a Originilor, sub semnul Racului, semn statornic și familist. Acesta este unul din motivele pentru care Andreea Esca manifestă un puternic atașament față de originile sale, față de locul în care s-a născut, față de căminul actual și, nu în ultimul rând, față de familia sa.

Făcând referire la începutul carierei sale, Esca recunoaște că după terminarea stagiului de la CNN, a primit diverse oferte de angajare acolo, însă ea a preferat să revină în România, motivând că n-ar fi putut să stea departe de țară și de familie.

Mai mult, iată ce declară vedeta cu emoție în glas într-unul din discursurile sale motivaționale:

„Merg pe stradă și mă întâlnesc cu oameni care au plecat din ţară de 10 ani, de 12 ani, de 15 ani și care, când mă văd, îmi spun: Ah, știţi ce fericită am fost că aseară am dat drumul la ProTV și v-am revăzut. Sunteţi acolo, ce bine! Pentru ei am rămas un fel de reper, un fel de a se identifica cu ţara lor, cu locul de unde au plecat, cu casa lor. Iar acest lucru este o mare, mare mulţumire sufletească.”

Planeta Venus intră într-un aspect dinamic de cuadratură cu planeta Uranus, localizată în Casa a VII-a, Casa Colaborărilor și a Căsătoriei, sub semnul Balanței. Cuadratura denotă tocmai alegerea pe care prezentatoarea TV o are de făcut uneori între viața liniștită din sânul familiei și diversele colaborări și oportunități inedite pe care le aduce Uranus cu scopuri ce țin de estetic, sub vibrația Balanței. Cuadraturile invită la o intensă autoanaliză și la alegeri categorice sau, de ce nu, la schimbări integratoare, care să împace diverse domenii intrate în conflict.

Putem spune că Andreea a reușit să împace viața personală cu cea publică. Acest lucru a fost posibil și datorită sprijinului soțului ei, Alexandre Eram. Cei doi sunt căsătoriți de 15 ani și au împreună doi copii, Alexia (15 ani) și Aris (12 ani).

Prin prezența lui Uranus în Casa Colabarărilor și a Căsătoriei, există șansa ca, în viața Andreei Esca, partenerul de cuplu să-i deschidă acesteia apetitul pentru lucruri noi și originale, în special lucruri din sfera frumosului și a luxului, sub vibrația Balanței. În anul 2007, vedeta a realizat împreună cu soțul ei, o linie vestimentară inedită, comercializată în magazinul cu articole pentru bebeluși pe care cei doi îl dețin. Linia conține body-uri de calitate, cu mesaje haioase inscripționate, precum: „Vreau la Hollywood”, „Mâine spun mama”, „50% dorm, 50% mananc” etc.

„Alex mă susţine enorm. Mă încurajează, mă ambiţionează, mă laudă și mă critică. Este mereu alături de mine și nu aș fi putut face multe dintre lucrurile pe care le fac acum, dacă nu era alături de mine. Îmi înţelege perfect profesia și pasiunea pentru ea. Mă sfătuiesc cu el, îmi dă idei și știe cum și când să mă felicite. Este un om minunat, pe care mă bucur că l-am întâlnit”, declară prezentatoarea TV, potrivit site-ului protv.ro.

Mercur și Saturn, planete ale rațiunii, intelectului și comunicării se plasează în astrograma vedetei în Casa a V-a, Casa Dragostei (includem aici și copiii) și a Pasiunilor, sub semnul Leului și, respectiv, în Casa a III-a, Casa Comunicării și a Relațiilor cu rudele, sub semnul Gemeni. Mai mult, cele două planete formează un aspect pozitiv de sextil, care favorizează schimbul de vibrație pozitivă între cele două.

Putem deduce, prin poziția lui Mercur, că Andreea Esca adoră să comunice, să transmită informații și să ajungă în atenția cât mai multor oameni. Pasiunea pentru comunicare se vede în tot ceea ce face vedeta! Predispoziția astrologică pentru discursuri publice este maxim reprezentată în această conjunctură. Relația cu copiii ei beneficiază, la fel, de o comunicare deschisă care pune bazele multor hobby-uri comune. Totodată, prin prezența lui Saturn în Casa Comunicării și a Relațiilor cu rudele, remarcăm și o anumită strictețe în modul în care ea își educă copiii, după principii logice și raționale.

„Îmi place faptul că deși suntem foarte apropiaţi unii de ceilalţi și că deși avem o relaţie strictă în sensul în care nu sunt niște răsfăţaţi care să mi se urce în cap – pentru că sunt destul de fermă atunci când vine vorba despre lucruri care nu se fac – avem o relaţie foarte apropiată și suntem prieteni și nu ne plictisim niciodată împreună”, declară Esca despre relația cu Alexia și Aris, pentru publicația online Perfecte.ro.

ANDA STELA GHIȚĂ

anda-ghita-autor