Loredana ChiperiSfatul astro-financiar

Sfatul astro-financiar pentru luna februarie 2014

de Loredana Chiperi

fierar-financiar-feb014
Foto de A_Ydur

Popular, luna februarie este numita “faurar”, oamenii se pregatesc pentru muncile agricole care stau sa inceapa luna urmatoare, cand vremea se imblanzeste. Fierarii incep sa dreaga plugurile si sa faca potcoave noi, sa incalte caii pentru efortul care-i asteapta. Si noi, cei care locuim in tumultul urban, ce facem? Ne pregatim si noi de arat si semanat? Pai cam da, intr-un fel sau altul, in functie de domeniul in care fiecare activeaza, ar trebui sa ne pregatim terenul de lucru pentru urmatorul sezon. Cu inima unui copil curios si inventiv incepem sa vedem care sunt liniile directoare, de ce avem nevoie pentru a ajunge la scopul propus, ce putem sa schimbam si ce putem sa pastram.

Prima saptamana a lunii ne gaseste intr-un context astrologic favorabil progresului, cresterii si dezvoltarii. Este bine acum sa iesim la rampa cu produse si idei noi. Bineinteles numai daca amanarea nu este posibila inca vreo 2 – 3 luni. Finantele firmei s-ar putea sa prezinte mici imbunatatiri, dar nu sume mari. Prudenta si economisirea ar trebui sa ne fie parteneri de incredere.

Mercur, vedeta acestei luni, as spune eu, isi incepe mersul aparent retrograd pe 6 februarie si continua asa pana la sfarsitul lunii trecand din Pesti inapoi in Varsator. Transmiterea informatiilor prin scris si viu grai, deplasarile pe distante scurte, comertul, mai ales cel electronic, mestesugurile, calculul matematic sunt o parte din domeniile afectate de aceasta retrogradare.

Ce vrea de fapt sa ne spuna? Sa ne oprim putin din mersul rapid cu care actionam in mod current, sa luam o mica pauza (de o cafea) si sa regandim, reevaluam, retransmitem actiunile intreprinse in luna ianuarie a acestui an. Poate nu ar strica un ochi mai critic asupra a ceea ce am facut deja, asupra deciziilor luate si a proiectelor incepute.

Cuvintele de baza ale perioadei sunt libertate si inventivitate. Simti cum te indrepti spre libertate depasind limitarile din trecut? Simti cum te reinventezi alegand o cale sau alta? Atunci poti sa actionezi, sa spui clar si concis ce doresti, sa te asiguri ca interlocutorii au inteles ce vrei tu sa transmiti si ca informatia nu a ajuns la ei distorsionata. Cu siguranta si optimism, rabdare si claritate lucrurile pot functiona la cote inalte. Pe de alta parte, Mercur retrograd ne reaminteste de lucrurile incepute mai demult si neterminate. Uite asa, pe nepusa masa, ne trece iute prin minte ca mai aveam ceva lasat prin sertare: un proiect uitat, un raport incomplet (sau poate nu asa cum ni-l dorim noi). Acum e momentul sa terminam, sa completam, sa revizuim tot ceea ce avem inceput. Abia dupa aceasta etapa ar fi bine sa demaram actiuni noi.

Deloc de neglijat in aceasta perioada este si perfectionarea angajatilor, prin cursuri si traininguri de specialitate care vor aduce un suflu nou in companie. Motto-ul fiecaruia dintre noi ar trebui sa fie: sunt profesor si elev in acelas timp. Putem sa invatam unii de la altii, indiferent de varsta, profesie sau functie.

Jupiter este in Rac in mers aparent retrograd pentru toata perioada. O atenta supraveghere a ceea ce spunem si simtim, a ceea ce gandim este un avantaj in luarea deciziilor. Vorbesc si gandesc pozitiv sunt cuvinte pe care ar fi bine sa le folosim daca sesizam ca utilizam expresii negative sau limitative. Buna dispozitie, bucuria si umorul ar trebui sa ne fie tovarasi de drum. In acest context ne putem baza si pe starea emotionala in alegerile pe care le facem. Totodata, Jupiter retrograd ne atrage atentia si asupra finantelor noastre, asupra resurselor de care firma dispune. O atenta supraveghere a cheltuielilor, a costurilor, o planificare strategica si o buna urmarire a acestora sunt doar cateva idei care ne ajuta sa mentinem lichiditatea firmei la cote optime.

Pe de alta parte, Venus, aflata inca in Capricorn, conjuncta cu Pluto, isi incepe miscarea in sens direct. Daca pana acum am mers cu frana de mana trasa este momentul sa apasam butonul si mersul sa fie mai lin, sa prindem putina viteza. Saturn, guvernator de Capricorn, ne cere rigoare si seriozitate, profunzime si organizare, insistenta si perseverenta. Rezultatele muncii noastre nu vor intarzia sa apara daca respectam cerintele saturniene. Sunt vizate in acest sens domeniile guvernate de Venus: arta, teatrul, creatorii de moda, agentiile matrimoniale, maestri culinari.

Pentru 19 zile, Nodul Nord mai este inca prezent in Scorpion. Un an si jumatate cat a stat in acest semn zodiacal, ne-a indrumat pasii spre noi insine, spre interiorul nostru, ne-a invatat ca echilibrul este intotdeauna in noi, ca sursa de alimentare suntem noi insine. Mai mult decat atat, cu cat cautam mai mult in inauntrul nostru cu atat descoperim comori mai stralucitoare. Incepand cu 20 februarie, Nodul Nord se pozitioneaza alaturi de Marte in Balanta. Dupa regasirea de sine, pasii ne sunt indrumati spre ceilalti. Ne unim fortele pentru a realiza lucruri noi, punem in valoare tot ce avem mai bun si frumos. Legaturile intre partenerii de afaceri se bazeaza pe o comunicare pasnica si armonioasa, pe intelegere reciproca, pe echilibru. De asteptat sa creasca afacerile cu produse de lux: bijuterii, cosmetice, arta, serviciile de publicitate, consultanta juridica si de mediere, tranzactiile bursiere.

Pregatirea terenului pentru insamantare este facuta de fiecare dintre noi in mod diferit: printr-o planificare, organizare, strategie minutios realizata, printr-o perfectionare si continua informare, printr-o viziune originala a unui proiect vechi, printr-o inginerie financiara sau chiar un joc al cifrelor, prin mentinerea unei puternice legaturi cu partenerii de afaceri. Indiferent de forma aleasa, este important sa avem mereu in minte ca puterea creatoare este in interiorul nostru si ca orice lucru este posibil cu credinta si multa seriozitate si responsabilitate.