Sfatul astro-financiar pentru martie 2014

de Loredana Chiperi

financiar-martie-014Credinta. Cel putin prima jumatate a lunii martie, desi putem extrapola la intreaga luna, sta sub semnul credintei. Credinta in propriile vise, in propriile idealuri si dorinte. Credinta in cel de langa noi, prieten, coleg, sef, partener de afaceri. Credinta in propriu sistem de valori si convingeri.

Incepem luna martie cu Luna Noua in Pesti conjuncta cu Neptun, Ascendent in Taur, Luna in casa a XI-a momentului. Jupiter, stapan de Pesti, se afla in Rac in mers retrograd, in casa a III-a, formand asadar un trigon cu toate energiile din Pesti. Ca orice moment de Luna Noua, si acum este bine sa incepem noi proiecte, sa punem in aplicare planurile. Acum avem energia necesara demararii unor noi idei impreuna cu partenerii de afaceri, intr-un mod organizat, bine stabilit si definitivat. Conlucrarea si implicarea mai multor persoane, viziunea proiectelor din mai multe unghiuri este benefica si poate fi de un real folos. Cu un flux informational atent lucrat se poate trece la actiune, in primul rand prin a face cunoscute proiectele si beneficiile lor. Publicitatea joaca un rol important, aducand castiguri demne de luat in seama, mai ales acelora care au o legatura intr-un fel sau altul cu strainatatea.

Tot la inceput de luna, Marte, aflat in exil in Balanta, in relatie tensionata cu Venus din Capricorn si alaturi de Nodul Nord, isi incepe mersul retrograd. Suntem chemati la a ne exprima prin cuvinte si mai ales prin fapte, adevaratele sentimente si trairi interioare. Parteneriatele de afaceri se bazeaza pe adevarul gol golul, pe sinceritate. Daca apar neintelegeri si/sau rupturi ale unor contracte ar trebui sa fim constienti ca acestea trebuiau sa fie revizuite in urma cu cateva luni. Exprimarea libera dar diplomatica este recomandata in orice vrem sa intreprindem. Eliminam astfel frustrarile, framantarile care pot aparea in interiorul fiecaruia dintre noi. As spune ca domeniile favorizate sunt legate de terapiile alternative, consiliere si dezvoltare personala, psihanaliza.

Intregirea puzzle-ului pentru prima jumatate a lunii este realizata de catre Saturn, care intra si el in miscare retrograda pe 3 martie, in Scorpion. Actiunea departamentelor de audit intern, supraveghere si control si chiar al celui de risc operational sunt in plina desfasurare asupra intregii actiuni a societatii. Intra atent sub lupa controlului toate actiunile desfasurate in ultimele luni si mai ales daca acestea sunt conforme cu normele si procedurile interne, cu legile si normativele in vigoare. Autoritatile firmei si ale organismelor abilitate ies parca la atac. Verificare si prudenta sunt cuvintele cheie ale perioadei.

De pe 20 martie, cand Soarele intra in Berbec fiind pana la sfarsitul lunii in conjunctie cu Uranus si in aspect tensionat cu Jupiter (Rac) si Pluto (Capricorn), atmosfera generala se schimba, lucrurile incep parca sa se deruleze cu si mai multa rapiditate, fiecare vrea sa actioneze, daca se poate la cate un proiect diferit si in acelas timp toata echipa sa fie cu el. Versiunea fiecaruia este adevarul absolut si fiecare vrea sa-si prezinte punctul de vedere de o maniera cat mai convingatoare. Tensiunea pluteste in aer si este momentul sa respiram adanc si sa constientizam ca cel mai bine e sa ne lasam purtati in voia curentului, sa nu mai opunem rezitenta, sa procedam altfel decat am facut-o pana acum. Sa aducem schimbarea si noutatea in viata noastra, sa dam frau liber imaginatiei si sa cream astfel noi oportunitati de afaceri, noi oportunitati de a ne desfasura munca zilnica, noi oportunitati de a inovare si redescoperire. Poate chiar pe noi insine.

Sfarsitul de luna, aduce in prim plan, o noua lunatie, pe data de 30 martie, cand luminariile isi dau intalnire in Berbec, in casa VI a momentului. Procesul operational este pus sub analiza controlului atent al persoanelor cu autoritate si putere de decizie. Circulatia monetara este foarte activa, chiar exploziva as putea spune, riscurile asumate sunt mari. Marte, stapan de ascendent si al zodiei unde se produce lunatia, este in continuare in Balanta, retrograd, in casa a XII a a momentului. Cu ajutorul lui reusim sa scoatem la suprafata toate problemele nerezolvate. Ne impiedicam parca de ele in activitatea noastra de fiecare zi, uimiti fiind de faptul ca sunt nefinalizate. Ramane, astfel, sa finalizam tot ce ar fi trebuit terminat, sa ne revizuim atitudinea asupra activitatilor curente, sa fim precauti in asumarea unor riscuri prea mari pentru fiecare dintre noi si sa pastram echilibrul intre munca si viata personala. Sunt vizate indeosebi institutiile financiare: banci, institutii de credit, leasing, burse, companii de asigurare, industria petroliera, sanitara si antipoluare.

Avem energie, avem un scop precis, avem credinta in vise, avem reguli si sarcini bine stabilite? Haideti, atunci, sa mobilizam toate aceste energii in scop productiv si constient si sa demaram actiunile de care afacerea fiecaruia dintre noi are nevoie. Sa demaram actiunile noi care ne inspira si in care credem cu sinceritate.