Andreea TalmazanCelebritati

Liliana Stefan

de Andreea Talmazan

Liliana StefanLiliana Stefan este “mama” Cutiutei Muzicale, seria de CD-uri cu muzica pentru copii. Este partenera de viata a lui Dan Bittman si mama a trei baieti. Este o nativa Pesti, nascuta in 4 martie 1969, la Luna Plina, cu Soarele in conjunctie cu Ascendentul. Aceasta configuratie natala justifica sensibilitatea care o defineste pe Liliana, sensibilitate pe care o intalnim nu doar in munca depusa in realizarea colectiei de cantece pentru copii, dar si in versurile pe care le-a scris pentru diferiti artisti. Si nu doar atat.

Soarele in Pesti si in conjunctie cu Ascendentul arata o persoana retrasa, blanda si sensibila la suferinta celor din jur. Poate fi perceputa ca o persoana careia ii poti incredinta secretele sau suferintele, care are un umar disponibil pentru durerile sufletesti ale celor din jur. Este genul de persoana care nu ar face rau nimanui, iar daca totusi se intampla sa raneasca pe cineva, va incerca sa repare suferinta pe care a provocat-o. Empatia este o calitate care, uneori, o poate determina sa incerce sa rezolve suferintele celor din jur, asumandu-si responsabilitati care nu-i apartin.

Pentru ca este nascuta la Luna Plina, Liliana nu isi ascunde emotiile, trairile, dar, pentru ca este activata Axa Pesti-Fecioara, va cauta ca prin exteriorizarea sentimentelor sa nu raneasca. Mai degraba este dispusa sa isi sacrifice propria persoana pentru binele celor din jur, in special pentru binele partenerului de viata si a partenerilor de afaceri.

Luna in Fecioara si in casa a VII-a este garantia rabdarii, a puritatii si a devotamentului fata de oameni, fata de partenerul de viata. Acest aspect poate fi considerat “responsabil” pentru relatia de lunga durata pe care o are cu solistul formatiei Holograf. Intr-un interviu, Bittman spunea ca a fost atras de naturaletea ei, lucru care se reflecta in aceasta pozitionare a Lunii natale. Atat Luna cat si Soarele din harta natala a Lilianei arata ca este genul de persoana care si-ar sacrifica binele personal pentru binele celor apropiati. Luna, in special, arata ca este o femeie devotata familiei, pentru care nici o activitate domestica nu este impovaratoare. Devotamentul se manifesta si in relatia cu copiii fata de care adopta atitudine de sustinere, calda si intelegatoare. Preocuparile pentru binele celorlalti pot fi traite ca o binecuvantare.

Venus, planeta frumusetii, a feminitatii, se afla in Berbec, in casa I si in conjunctie cu Saturn. Plina de viata, expansiva, Liliana tine sub control tendinta de a fi o seducatoare, o cuceritoare. Energia saturniana tinde sa tina sub control excesiv orice incercare de expunere sau de manifestare impulsiva. Saturn in aceasta pozitie o determina sa fie extreme de critica cu propria persoana si cu orice incercare de a deveni agresiva. Pe de alta parte, insa, autocenzura o salveaza de situatiile in care ar putea sa actioneze la impuls si care sa aiba efecte nedorite, in special, in relatiile intime. Si o alta parte buna a manifestarii energiei saturniene se poate observa in modul in care ofera sfaturi celor din jur, astfel incat sa nu lezeze sentimentele acestora.

In casa a XII-a a lucrurilor ascunse, in Varsator, se afla Mercur, guvernatorul Fecioarei, care formeaza o relatie armonioasa cu Venus si Saturn din Berbec si din casa I. Aceasta pozitie a planetei comunicarii si a mentalului, arata ca modul de a gandi al Lilianei este unul abstract, in imagini, ca exprimarea nu este directa, ci imbracata in simbolistica, in povesti sau metafore. Inclinatia spre introspectie, analiza, gasirea de solutii care sa aduca un bine oricarei persoane cu care se afla in contact, sau pur si simplu nevoia de pauze lungi pentru purificare mentala, sunt caracteristice ale influentei mercuriene. Nu spune nimic inainte de a cumpani bine rezultatele. Isi alege vorbele cu grija, iar, in cazul pericolului unor confruntari sau conflicte, nu doar ca analizeaza orice aspect al problemei, dar poarta discutiile in mintea sa pana cand acestea capata o nota calda, optimista. Mercur formeaza o relatie armonioasa si cu Lilith din Gemeni, zodie pe care o guverneaza, si din casa a III-a. Teama de a comunica, de a se juca, de a nu se face inteleasa, indicate de pozitia Lunii Negre in astrograma natala, este “combatuta” de aceasta capacitate nativa spre introspectie, de gandirea in imagini si simboluri, de exprimarea in joaca, prin povesti, cuvinte si expresii simple, precum cantecele si poeziile pentru copii, sau prin exprimarea prin metafore a sentimentelor celor mai puternice si ravasitoare. Cu exercitiu si consecventa, Lilith poate fi imblanzita si se pare ca Liliana a reusit acest lucru.

Marte, in Sagetator si in casa a IX-a, in conjunctie cu Neptun retrograd din Scorpion, in relatie armonioasa cu Axa Nodurilor Lunare si cu Jupiter si Uranus din Balanta si din casa a VII-a, arata pe de o parte ca este atrasa de barbatii spirituali, elevati, cu viziuni optimiste asupra vietii, care impresioneaza prin simtul umorului si prin discutiile elevate in care o antreneaza. Pe de alta parte, energia martiana arata o sete si o nevoie de cunoastere, un impuls spre studiu si calatorii. Relatiile pe care Marte le traseaza la Jupiter si Uranus arata ca partenerul de viata in special si parteneriatele in general, o motiveaza sa caute, sa cerceteze, sa inteleaga filosofiile si culturile altor popoare, sa isi largeasca interesele si sa sintetizeze. Vitalitatea este stimultata de conjuncturile in care poate sa indrume, sa invete pe altii sau de cele in care intalneste personalitati marcante din domeniile sale de interes. Cu Marte in aceasta pozitie, in relatie armonioasa cu guvernatorul Sagetatorului si cu Saturn in casa I, Liliana ar fi un excelent profesor, care ar putea sa-si motiveze cursantii cu entuziasmul sau.

Conjunctia Jupiter-Uranus-Nodul Sud din Balanta si din casa a VII-a arata tendinta de a depinde de partenerul de viata si de reactiile acestuia. Relatiile de parteneriat se leaga brusc si in general sunt incununate de succes. Prezenta lui Pluton retrograd, in Fecioara, si in proximitatea Nodului Sud, arata pe de o parte o teama de casatorie, iar pe de alta parte teama de a pierde partenerul in urma unei boli lungi si grele. Acesta teama irationala functioneaza ca un motor pentru implinirea Nodului Nord, si anume acela de a-si fauri un drum propriu, pe o nisa care sa o reprezinte. Lucru pe care l-a reusit prin realizarea seriei de CD-uri “Cutiuta Muzicala” care a devenit un brand puternic. Pe de alta parte, aceleasi planete din casa a VII-a arata si tendinta de a abandona proiectele personale sau de a amana realizarea lor, atunci cand proiectele partenerului de viata ii solicita sustinerea emotionala sau chiar si implicarea directa.

Anul trecut a lansat cel de al X-lea volum din seria de CD-uri cu cantece pentru copii. Pentru proiectul „Cutiuta Muzicala”, Liliana a adunat vedete – parinti care interpreteaza cantece pentru copii, in general, ca si cum le-ar canta propriilor copii.

Pentru noul an mamica Cutiutei Muzicale isi propune sa organizeze un festival pentru copii.

Tranzitele par sa confirme zvonul unei nunti. Marte in tranzit activeaza casa a VII-a a casatoriei pana in iulie, ceea ce poate avea ca efect o alta atitudine fata de legalizarea relatiei. Pentru realizarea acestui proiect personal isi aduc aportul si Pluton din Capricorn, care de cativa ani formeaza o conjunctie cu Junona, dar si Jupiter care a tranzitat casa a IV-a a caminului si a familiei, si care anul acesta se muta in zodiac in casa iubirii si a creativitatii. Ingresul lui Jupiter in Leu de la mijlocul acestui an, isi va face simtita influenta si in zona muncii, unde creativititatea va avea nevoie de o noua forma de manifestare. Saturn in tranzit prin Scorpion poate sa aduca restrictii financiare pe de o parte, dar si posibilitatea de a gasi resurse pentru proiectele pe care si le propune. Pluton in tranzit se muta in casa a XI-a si va crea situatii in care Liliana va avea de infruntat teama de esec si teama de succes, precum si expunerea in fata unui public larg. Dar poate cel mai important tranzit in astrograma natala este cel al lui Neptun, care activeaza Ascendentul si care poate avea ca efect initierea unor actiuni umanitare, poate o implicare in proiecte dedicate copiilor bolnavi sau defavorizati.