Jon Bon Jovi

de Andreea Talmazan

bon-joviJon Bon Jovi este unul dintre rockerii cei mai iubiti din lume. Si este unul dintre „baietii buni” ai showbiz-ului international. A fost foarte rar in centrul atentiei presei de scandal si de cele mai multe ori, aparitiile sale in acest tip de media erau false sau simple presupuneri. Familia este principala sa preocupare si iubire. Pe locul doi sunt banii, dupa cum singur o marturiseste. Are patru copii.

A format grupul Bon Jovi in anii ’80 si in scurt timp a obtinut si recunoasterea oficiala cu piesa de debut „Runaway”. Albumele sale s-au vandut in milioane de exemplare, fie ca erau ale grupului fie ca erau albume solo.

Dar latura sa artistica nu s-a oprit doar la muzica. A jucat cu succes si in filme.

Ii place sa se imbrace in blugi si camasi. Timpul liber si-l petrece uitandu-se la filme, calatorind, mergand la sala, jucand fotbal sau alaturi de familie. Un prieten de suflet este cainele sau.

Este impresionat de viata si cariera lui Frank Sinatra si declara „o astfel de viata mi-ar placea sa am, sa cant si sa joc in filme pana la 80 de ani”.

La momentul nasterii sale, Soarele se afla in Pesti, Luna in Capricorn, iar ascendentul in Balanta. Dar si un stelium in Varsator, in casa a IV-a, cu Saturn, Mercur, Marte, Jupiter si Nodul Sud.

harta-JonBonJovi
2 martie 1962, 8:45 PM, Perth Amboy Junction – NY – SUA

Soarele in Pesti si in casa a V-a, unde se afla si Chiron si Venus, la cate un orb de 6 respectiv 8 grade, arata deschiderea sa spre Divinitate, spre spiritualitate, spre meditatie, spre iertare, impacare si iubire. Creativitatea sa isi are izvoarele in cele mai profunde trairi emotionale ale sale. Vorbeste in cantecele sale despre toate calitatile pe care un nativ Pesti le poate dezvolta. Si, daca a existat vreodata o manifestare intunecata acestei pozitii, prin consum de alcool si de droguri in exces, atat de „disponibile” lumii in care traieste si in care isi desfasoara activitatea, acestea nu au ajuns in atentia presei si a publicului larg. Singurul „pacat” este cel al fumatului. S-a apucat de fumat in timpul filmarilor pentru „Moonlight and Valentino”. Apoi s-a lasat si s-a reapucat dupa turneul din 1996, motivandu-si alegerea prin „imi place sa fumez”.

Imaginea de rebel cu cauza sau fara, calare pe motocicleta si cu chitara in spate ca singur bagaj, este cea care il caracterizeaza cel mai bine. Si asta si datorita steliumului din Varsator. Cu toate acestea, saturn, vechiul guvernator al Varsatorului, aflat in domiciliu si in casa a IV-a a familiei si a sufletului, isi pune puternic amprenta pe viata lui si pe alegerile pe care le face. Este rebel cand vine vorba de muzica si de manifestarile publice, dar este conservator in relatia de familie. Este monogam si ii place acest lucru. Isi iubeste sotia si familia, si ceea ce tine de „energia sexuala, de atractia sexuala” o descrie astfel: „Asa privesc eu scenele de sex: De fapt, fac asta de-o viata, de ani buni. Incercarea de a seduce audienta este baza rock `n roll-ului, si daca ma pot exprima asa, sunt destul de bun la asta… In plus, sa fii casatorit si monogam e cel mai bun lucru pentru a putea face sex fara a da de belea… Singurul lucru la care tin mai mult decat la sotia mea sunt banii si nu ii voi pierde in favoarea ei si a avocatilor ei, asta este sigur”.

Planetele din Varsator si din casa caminului, a neamului si a sufletului indica norocul si curajul pe care Jon il mosteneste din familie, cel mai probabil de la mama, aceasta fiind una dintre primele femei care au pozat pentru revista Playboy. Imbina cu succes conservatorismul legat de viata de familie cu schimbarile revolutionare.in atitudine si in meserie, domeniul din viata in care este dispus oricand sa experimenteze.

Dar tot din acest spatiu isi extrage si energia pentru a-si implini Nodul Nord, destinul, aflat in Leu si in casa a X-a a carierei.

Cine s-ar putea gandi ca unul dintre cei mai iubiti rockeri ai lumii a venit in aceasta existenta pentru a vindeca o teama de celebritate, de succes, de adoratie? Aceasta este o parte importanta din Misiunea Personala pentru aceasta viata a lui Jon Bon Jovi. Karma lui este preponderent legata de posesivitate si de atasamente fata de idealuri.

Destinul in Leu si in casa carierei arata ca in aceasta existenta el trebuie sa se elibereze de atasamentele fata de familie, fata de cauze idealiste, sa dezvolte iubirea, creativitatea dar mai ales sa-si asume succesul si talentele de lider. Cu Bagajul Karmic in Varsator si cu Saturn (Marele Intelept) in apropiere, este foarte posibil ca in existentele precedente Spiritul lui Jon Bon Jovi sa fi acumulat experiente nereusite legate de idealuri de schimbare, atasamente fata de proiecte ce priveau evolutia umanitatii, dar si o incrancenare legata de familie si bunastarea acesteia.

Un alt scenariu posibil a unor existente precedente poate fi acela in care spiritul sau, multitalentat, a preferat sa faca bine si sa aduca schimbarea doar in cadrul familiei si a anturajului, in spatiul pe care il cunoastea, manifestand teama sau lipsa de curaj in a merge mai departe, dincolo de „granitele” familiarului. Si-a risipit talentul in lucruri marunte. Dar cu acelasi talent a venit in aceasta viata si de data aceasta a reusit sa „cucereasca” lumea, si nu s-a multumit sa ramana intr-o „gasca de baieti de liceu”. Mai mult decat atat, nu a lasat ca nimic sa ii stea in cale pentru reusita, nici problemele cu drogurile ale colegilor sai, nici a schimbarilor de componenta, nici a falselor acuzatii de trafic de droguri sau sexuale.

Un alt element al astrogramei care indica o karma legata de succes, de incapacitatea de a primi iubirea din partea celorlalti sau, dimpotriva, de a se identifica cu cei care il adulau, este Pluton in casa a XI-a a succesului, si in Fecioara. Aceasta arata ca succesul nu-i este strain, ca l-a mai avut si in alte vieti, dar ca s-a „imbatat” cu el si si-a pierdut atat familia, cat si propria viata.

In apropierea lui Pluton se afla si Lilith, care arata programele de frica asociate cu succesul si iubirea primita din partea maselor, a atentiei si a onorurilor primite. Cel mai probabil a fost un artist de succes si in majoritatea vietilor precedente, un magician (Neptun in Scorpion si in casa I), sau un pictor sau actor (Soare si Venus in Pesti in casa V).

Faptul ca in aceasta viata a avut succes la scurt timp dupa ce a inregistrat prima melodie, fara traume, fara incercari repetate de a obtine un contract cu o casa de discuri, arata ca „are succesul in sange”. Doar ca acum trebuie sa-l gestioneze cu mai multa intelepciune. Si pana acum a demonstrat ca a reusit: are o familie solida, este casatorit cu aceeasi femeie de mai bine de doua decenii, cu care are patru copii. Isi iubeste caminul. A invatat sa se retraga din activitatea concertistica, cu Bon Jovi si-a permis vacante. A incercat cai noi de manifestare a creativitatii prin actorie si albume solo.

Viitorul este promitator pentru Jon Bon Jovi. Saturn retrograd ii traverseaza casa I si Ascendentul, determinand o schimbare de atitudine fata de propria persoana. Sau se poate schimba imaginea cu care se afiseaza in public. Se poate schimba statutul personal sau profesional. I se poate naste un nou copil. Neptun in domiciliu si in casa a V-a ii ofera lui Jon Bon Jovi noi surse de inspiratie. Se prea poate sa inceapa o practica spirituala, sau sa caute surse de inspiratie in alte culturi.

Succesul artistic al lui Jon Bon Jovi este o mostenire cu care a venit din alte existente. Dar pe care atunci nu a stiut sa il gestioneze, producandu-si suferinta in beneficiul binelui general al celor din jur. Probabil a dezvoltat un sentiment de neimplinire de sine, concentrat fiind a-si „sacrifica” existenta pentru salvarea celorlalti.  Datoria morala a acestei existente este fata de sine insusi si fata de Dumnezeu, cel care l-a inzestrat cu talent si i-a deschis portile spre succes.

 Acum are nevoie sa aduca iubire si, asa cum spunea el, prin ceea ce face sa cucereasca in permanenta publicul. Era important pentru el sa nu „se culce pe laurii victoriei”, ci sa se reinnoiasca cu fiecare aparitie, fie ea muzicala sau actoriceasca. Si asa ar trebui sa isi traiasca viata. Cel mai probabil ca admiratia sa fata de viata lui Frank Sinatra il va stimula sa aibe si el o viata de succes pana la varsta senectutii.