Anda Stela GhitaCelebritati

Andreea Berecleanu – zodia Berbec

Andreea Berecleanu, prezentatoarea principalului jurnal de ştiri al Antenei 1, „Observatorul 19”, este nativ al zodiei Berbec, născută în data de 24 martie 1975, ora 23.00, în Bucureşti.

Foto: https://www.facebook.com/AndreeaBerecleanu
Foto: https://www.facebook.com/AndreeaBerecleanu

La prima vedere, n-ai zice că vedeta TV este un veritabil Berbec, semn caracterizat de impulsivitate şi combativitate, pentru că Andreea Berecleanu emană discreţie şi rafinament prin toţi porii, iar asta nu doar în faţa micului ecran, ci şi în viaţa personală despre care nu lasă să se afle prea multe. Ei bine, aici întră în scenă Ascendentul în Scorpion, care se află în cuadratură cu Luna în Leu, în Casa Înţelepciunii. Prin prisma Ascendentului în Scorpion, vedeta TV îşi construieşte imaginea de sine aşa cum ar vrea să fie percepută de restul lumii, înfăţişând o femeie puternică, stăpână pe sine şi magnetică, însă tocmai această cudratură semnifică faptul că împlinirea misiunii întâlneşte un obstacol. Este vorba de emoțiile foarte intense care apar în sfera valorilor spirituale. Andreea Berecleanu va încerca, inconștient poate, să-și stăpânească aceste emoţii pătimaşe, totul pentru a se simţi în deplină armonie cu femeia Scorpion pe care vrea să o zărească în oglindă şi să o prezinte şi celorlalţi. Această cudratură între Ascendent și Luna, care predispune la autoanaliză şi regenerare, a pregătit-o cu brio, spunem noi, în meseria de prezentator de știri, care trebuie să-și păstreze cumpătul în fața subiectelor sfâșietoare sau în fața răsturnărilor de situație și a breaking news-urilor.

harta-andreea-berecleanu

Scorpionul este un semn zodiacal plin de mister, care cântăreşte cu atenţie orice detaliu intim divulgat, aşa se explică şi imagine publică cumpătată, lipsită de senzaţional a Andreei Berecleanu. Să nu uităm că Ascendentul îşi pune amprenta şi asupra fizicului nostru, aşa cum ne văd şi ne percep ceilalţi, iar Scorpionul se distinge prin senzualitate şi sex-appeal. Nu ne miră că Andreea Berecleanu este printre puţinele prezentoare de ştiri care se dezice de la coafurile liniare, adesea în stil bob, tipice acestui domeniu TV. Vedeta surprinde publicul în fiecare seară cu o nouă coafură chic şi nu ezită să îşi întrebe fanii, pe pagina personală de Facebook, care dintre stiluri o avantajează mai tare, ataşând întrebării un colaj cu felurite coafuri. Nu poţi decât să o admiri în fiecare ipostază şi să încerci să alegi una singură. Iată ce declara ea pentru revista Unica (n.r 2012): „Prezentatoarele de ştiri sunt tot femei, au dreptul să-şi exprime feminitatea şi seducţia chiar şi într-un jurnal de ştiri. Sigur, cu decenţă.”

Complimentele curg lanţ pentru frumoasa prezentatoare TV, care, recent, a lansat un proiect avangardist, Estetica Premium by Andreea Berecleanu, un portal online dedicat femeilor, care abordează subiecte nonconformiste din sfera frumuseţii corporale, cum ar fi chirurgia plastică. Marte (planeta iniţiativelor) în Vărsător (semn umanitar, care sparge orice canoane), în Casa Comunicării, cu siguranţă, sprijină acest demers. La fel şi multe alte acţiuni în care Andreea Berecleanu dă dovadă de îndrăzneală şi generozitate, cum ar fi campaniile umanitare în care se implică şi care atestă faptul că munca din spatele pupitrului de ştiri are ramificaţii complexe în cazul vedetei TV. Să amintim de ajutorarea Theodorei, o fetiţă care a avut nevoie de reconstrucţia mânuţei drepte, pentru a putea duce o viaţă normală. La vremea aceea, Andreea declara că un copil n-ar trebui să ştie ce este durerea şi făcea apel la publicul larg pentru strângerea de fonduri necesare operaţiei.

Soarele în Berbec, ajutat şi de conjuncţia cu Jupiter, precum şi Ascendentul în Scorpion reprezintă o combinaţie inedită de ambiţie, curaj, spirit justiţiar şi abilitatea de a-şi păstra sângele rece în situaţii limită. Astfel că prezentarea ştirilor în direct, munca de teren pe care a depus-o ani la rândul şi iniţiativele umanitare i se potrivesc perfect vedetei TV.

„Când e vorba de lucruri grave sau de situaţii disperate nu stau mult pe gânduri. Pot să-ţi dau exemplul din luna februarie (n.r. 2012), când căderile de zăpadă au blocat şi chiar ucis oameni în multe localităţi din ţară. […] Am hotărât spontan să iau o echipă de medici şi să merg în zonele sinistrate. Ştiam că de asta au nevoie, mai presus de alimente. Nu m-am înşelat!”, a declarat Andreea Berecleanu într-un interviu pentru publicaţia Adevărul.

Venus, planeta dragostei pământeşti, plasată în semnul Taur (semn al productivităţii şi securităţii) la graniţa dintre Casa Creativităţii şi Casa Serviciului şi Sănătăţii reprezintă o conjunctură astrală care sprijină tocmai această generozitate a vedetei TV, care, din dragoste pentru semeni, caută şi reuşeşte cu multă inspiraţie, să întindă o mână de ajutor acolo unde este nevoie, folosindu-se de oportunităţile jobului său. Această conjunctură denotă că Andreea Berecleanu îşi manifestă dragostea de multe ori cu atenţii materiale, dorind să asigure o stare de confort celorlalţi. „Nu zâmbesc de complezenţă, nu fac complimente din politeţe, nu întorc obrazul celălalt. În schimb aduc bomboane sau flori fără nicio ocazie sau fac daruri fără să fie vreo aniversare.”, descrie prezentatoarea de ştiri despre cum decurge relaţia cu colegii de muncă, pentru revista Unica.

Să nu uităm şi că punctul aspiraţiilor sociale şi profesionale, Mijlocul Cerului, din astrograma Andreei Berecleanu se află în Fecioară, semn care excelează în precizie şi atenţie la detalii, care, cu siguranţă, a contribuit la ascensiunea vedetei în cariera jurnalistică. În fond, munca în televiziune n-are cum să emane calitate fără un spirit critic, dornic de perfecţiune, atribut pe care ea a mărturisit, în nenumărate rânduri, că-l are.

Deşi îşi ţine viaţa personală departe de presa tabloidă, Andreea Berecleanu a devenit subiect de ştire în momentul în care a anunţat divorţul de fostul soţ, Andrei Zaharescu, după o căsnicie de 15 ani, pe care majoritatea o considera trainică. Publicul larg avea ocazia să-i urmărească seară de seară pe cei doi în spatele pupitrului de ştiri pe care l-au împărţit ani la rândul. Din păcate, despărţirea de pe micul ecran a fost urmată şi de o despărţire în viaţa reală despre care nu s-a ştiut nimic o bună perioadă de timp. Odată cu anunţul oficial al divorţului, a venit şi vestea că prezentatoarea TV şi-a refăcut viaţa sentimentală alături de un renumit chirurg estetician, lucru care n-a făcut decât să dea naştere la speculaţii.

Din start, privind astrograma Andreei Berecleanu, se observă inconjuncţia dintre Soare în Berbec, Casa Căminului şi Familiei şi Luna în Leu, Casa Înţelepciunii. Inconjuncţia aceasta reprezintă un aspect dinamizant care invită individul la schimbări, la depăşirea anumitor praguri. Poziţionarea Soarelui i-a insuflat vedetei iniţiativa plină de entuziasm de a-şi întemeia o familie devreme.

„Am dorit să fiu o soţie şi mamă tânără şi nu am pus nimic înaintea familiei. Şi a liniştii familiei”, declară Andreea pentru revista Unica.

Însă, poziţia Lunii denotă sentimente pline de pasiune, dragostea e privită ca o poezie şi trebuie trăită ca atare. Iată cum continuă prezentatoarea TV declaraţia de mai sus, justificând astfel divorţul de fostul soţ:

„Atunci când calmul cafelei de dimineaţă s-a risipit, am pus o mie de întrebări, dar nu am primit multe răspunsuri. Când Andrei a acceptat funcţia în Guvern, lumea lui şi toate valorile comune s-au întors cu susul în jos. I-am atras atenţia cu îngrijorare, dar nu s-a mai putut întoarce din drum.”

În plus, Andreea Berecleanu a mai explicat şi pentru Antena Stars faptul că: „La un moment dat, în familia în care eram, în structura în care eram, nu se mai râdea şi asta a fost un semnal de alarmă important.”

Aşadar, revenind la inconjuncţie şi la cele declarate mai sus, putem spune că Andreea Berecleanu a preferat să treacă pragul de la căminul familial intrat în rutină, la o nouă poveste de dragoste care să-i readucă zâmbetul pe buze şi calmul cafelei savurate alături de persoana iubită. FC, punctul vieţii de familie, aflat în zodia Peşti, îi inspiră vedetei tocmai dorinţa de a trăi iubirea în forma ei cea mai înaltă din punct de vedere spiritual, ca pe o poezie. Devotamentul pentru o viaţă de familie trăită în armonie este accentuat şi de vibraţia planetei Saturn în semnul Rac, iar poziţia în casa a VIII-a denotă înclinaţia către o iubire elevată, ce se ridică desupra plăcerilor fizice.

ANDA STELA GHIȚĂ
anda-ghita-autor