Loredana ChiperiSfatul astro-financiar

Sfatul astro-financiar pentru septembrie 2015

Foto: Randi Hausken
Foto: Randi Hausken

Septembrie este luna cea mai importantă pentru cei care au lucrat pământurile, luna în care roadele câmpurilor sunt adunate, recolta depozitată în hambare. Natura își arată bogățiile şi în funcție de atenția și dedicarea fiecăruia, demonstrate peste an. Totodată încep și pregătirile pentru noul sezon. Din punct de vedere astrologic, anul acesta, conjuncția dintre Soare și marele benefic Jupiter se realizează în semnul Fecioarei, un semn al muncii, al lucrului bine făcut, al utilității, al atenției la detaliu și al analizei. Mercur, guvernatorul Fecioarei, se află pe toată perioada în semnul Balanței, semn relațional, al echilibrului și al justiției. Mai mult decât atât, el va și retrograda în această lună.

Conjuncția Soare – Jupiter s-a produs la grad pe 27 august, dar efectele ei se vor simți mai cu seamă în decursul lunii septembrie. Ar fi util să fim mai atenți la ceea ce facem, la modul de acțiune și mai ales de valorificare a resurselor de care dispunem. Aspectul încurajează eficienţa şi căutarea de soluții și culoare noi de desfășurare a activităților zilnice. Și asta cu foarte multă bună dispoziție și bucurie venite din interiorul fiecăruia, fără impunere din exterior. Practic, începem să schimbăm rutina zilnică. Pas cu pas, ne vom trezi spre sfârșitul lunii că este schimbată în mod substanțial, ajutându-ne astfel să ne ușurăm munca de peste zi, să ne implicăm în acele activități aducătoare de venituri importante, de valoare pentru afacere și echipă. Indicat ar fi ca în această perioadă să eliminăm din activitățile zilnice pe cele care sunt consumatoare de timp și energie, de resurse care pot fi investite în alte direcții. Vacanța din lunile de vară ne ajută să vedem lucrurile din alt unghi, să dăm o altă interpretare și o altă conotație. Fecioara, semn practic de pământ, ne invită să ne utilizăm toate resursele de care dispunem pentru a ne atinge scopul propus.

Cu Mercur aflat în ciclul retrogradării în Balanță, semn de aer, mental, suntem invitați să gândim de două ori și să tăiem o singură dată. Sau, cu alte cuvinte, paza bună trece primejdia rea. Relațiile contractuale ar trebui trecute printr-un filtru vigilent. Să nu uităm că Venus, planeta relațiilor, printre altele, este încă în mers retrograd.

Există o legătură frumoasă în acest interval între Venus (Leu) – Soare (Fecioară) – Mercur (Balanţă). Dispozitorul lui Venus este Soarele, dispozitorul Soarelui este Mercur iar dispozitorul lui Mercur este Venus. Se formează un lanţ în care cele 3 planete comunică între ele, se susţin una pe cealaltă. Venus revine în mers direct pe 6 septembrie iar Mercur intră în mers aparent retrograd pe 17 septembrie. Avem practic un interval de 10 – 11 zile în care suntem invitaţi să acţionăm în ceea ce priveşte termenele de plată şi respectiv încasare. Este cunoscut faptul că dacă dorim o modificare a politicii de lichidităţi, putem schimba atât termenul de încasare, cât şi cel de plată (credit comercial mai mare).

Și ca să detaliez spun că este necesar să ne revizuim atitudinea în ceea ce privește munca noastră, să ne documentăm punctul de vedere și să-l susținem într-un mod mai clar și pe înțelesul tuturor partenerilor de afaceri. Să ascultam, pe de altă parte, ceea ce au de spus cei cu care intrăm în contact. Să ne bazăm deciziile pe judecăți simple, utile, raționale. Ca de fiecare dată, când planeta Mercur retrogradează, recomand revizuire, reanalizare și regândire. Toate activitățile care încep cu “re” sunt binevenite acum. Tot ce este nou, la început, și poate fi amânat, este bine să rămână în același stadiu. În altă ordine de idei, este salutară deblocarea lichidităților. Reanalizarea creanțelor neîncasate sau încasate cu întârziere, renegocierea contractelor cu partenerii de afaceri în acest sens, sunt activități susținute din punct de vedere astral.

Pe de altă parte, Neptun aflat peste drum de Soare și Jupiter, în semnul Peștilor, ne invită să credem în propriile idealuri și vise. Știm care ne este povestea? Acționăm cu credința că suntem pe drumul cel bun? Atunci lucrurile parcă se rezolvă de la sine, ușile se deschid, porțile la fel și drumul este liber ca noi să acționăm. În caz contrar, senzația de ceață, de confuzie, de deziluzie poate fi prezentă. Ar fi bine să reflectăm de două ori, să apelăm la un expert, un consilier, o terță parte care poate să ne îndrume, să ne sfătuiescă în luarea unei decizii importante.

Un alt aspect important al lunii, care va avea influențe majore în următorul an, este intrarea lui Saturn în Săgetător, în contextul în care Jupiter este în Fecioară în opoziție cu Neptun în Pești. Semnele mutabile sunt puternic activate, vârful acestui careu în T fiind Saturn. Tensiunile vor apărea inevitabil, fluctuațiile financiare își pot face apariția din ce în ce mai des. S-ar putea ca tot ceea ce câştigăm astăzi, mâine să fie poveste. Devine dificil să ținem sub control anumite situații. Să ne lăsăm duși de val este periculos, să avem frâiele în mâini este destul de greu. Și totuși ar fi bine să ne bucurăm și să învățăm să ne descurcăm și în astfel de situații. Domeniile cele mai afectate sunt cele care au legătură cu operațiunile de import – export, marile companii corporatiste, industria jurnalistică, educația. Am putea auzi de căderi spectaculoase ale unor firme importante și totodată de întărirea renumelui pentru societăți mici și mijlocii. Saturn ne indică punctul slab al unei firme, al unei afaceri și totodată, locul de unde putem să ne ridicăm, resursele de care dispunem și nu le folosim conștient. Energia saturniană bine lucrată poate să ne aducă avantaje nesperate în viitor. Pentru 2 ani și jumătate, Saturn în Săgetător vorbește despre principiile noastre, despre fundamentele care stau la baza afacerii. Cât de solide sunt ele? Care este scopul, ce vrem să obținem cu adevărat? Practic sistemul de reguli și proceduri ar trebui să intre la atentă verificare. Dar nu atât al existenței cât mai ales al respectării lui în activitatea zilnică, al revizuirii și actualizării în conformitate cu intențiile actuale. Bineînțeles că și la nivel individual se aplică acest principiu. Se verifică corelația între ceea ce fac, ceea ce înteleg și ceea ce cred. Se aduce claritate și se face lumină.

Și pentru că vreau să închei într-o notă optimistă, menționez Piramida de foc care se formează între Venus (Leu) – Uranus (Berbec) – asteroid Palas-Atena (Săgetător). Marte este și el alături de Venus în Leu și ne invită la acțiune, la exprimarea voinței noastre creative într-un mod original, ingenios, strategic, bine gândit și judecat. Este un aspect care se produce fără tensiune și încrâncenare, el curge frumos prin noi și doar așteaptă să fie exprimat. Rămâne la latitudinea noastră dacă îi dăm curs, dacă exprimăm dorințele, visele astfel încât să devină realitate.

Pentru mediul financiar, luna septembrie este una în care elementele pământ, foc și aer se îmbină și se completează reciproc. Suntem invitați să aducem ideile, visele în plan concret, să acționăm pentru realizarea lor.

LOREDANA CHIPERI

loredana-chiperi-autor