Loredana ChiperiSfatul astro-financiar

Sfatul astro-financiar pentru aprilie 2014

de Loredana Chiperi

Luna aprilie este o continuare fireasca si logica a lunii martie. Nu avem aspecte planetare mult diferite fata de cele ale lunii precedente, doar o intensificare a anumitor trairi, stari si sentimente. Atmosfera generala a lunii este data de Luna Noua in Berbec, care s-a format pe 30 martie. Suntem sub semnul Berbecului, a intrebarii “cine sunt eu?”, a reinventarii, a lansarii in plan concret.

Foto: Beat W.

Ascendentul lunatiei este in Scorpion, acolo aflandu-se si Saturn in miscare aparent retrograda pentru o perioada de 4 luni si jumatate, pana pe 21 iulie. Insist asupra acestui aspect pentru ca eu cred ca este tema centrala a urmatoarelor luni. Indiferent ca vorbim despre lucruri noi, pe care le facem pentru prima data, sau de reluare a unor teme mai vechi, toate stau sub o energie a unui alt Eu.

Saturn ne atrage atentia fix asupra acelor aspecte pe care nu le-am facut asa cum ar fi trebuit, carora nu le-am inteles adevaratul sens, sau nu le-am inteles in profunzime. Trecem de anumite bariere si intelegem totul la un alt nivel. Bineinteles ca toate acestea se produc cu un consum interior mare, ca si cum am vrea sa mutam muntii din loc, iar muntii ne zambesc frumos si ne aprecieaza eforturile depuse. Nimic nu este in zadar, totul are un scop si un rol. Pe de alta parte, tot Saturn este cel care ne arata roadele muncii noastre. Imi vine in minte, pentru ca-i primavara afara, un copac. Atunci cand l-am plantat era doar un betisor firav, care avea nevoie de o eticheta ca sa stiu ce este. Mai tarziu, au aparut cativa muguri si am inteles ca exista viata in betisorul plantat de mine si ca trebuie sa intretin si sa intensific acea energie existenta. In copacul meu au aparut si florile si mi-am dat seama ca sunt pe drumul cel bun si ca daca actionez in continuare, cel putin la fel ca si pana acum, vor aparea si fructele. Copacul meu are acum culoare, este verde pentru ca are frunze, este roz-somon pentru ca are flori. Si pentru ca Mercur este in Pesti in primele zile ale lunii, pot sa visez cum va arata copacul meu cu fructe in el. Culoarea va fi mai intensa sau poate va fi un adevarat curcubeu. Copacul tau cum arata?

Daca transpunem copacul fiecaruia in lumea cifrelor cum credeti ca va arata? Cred ca cifrele vor prinde viata, iar noi vom putea sa intelegem si mai bine ce inseamna, ce vrea sa ne transmita fiecare dintre ele. Saturn retrograd (Scorpion) in lumea cifrelor, in trigon cu Mercur (Pesti), ne cheama sa intelegem dincolo de aparente, ne invita la o analiza mai profunda. Nu este un exercitiu usor dar este util pentru fiecare dintre noi. Cel putin in primele 7 zile ale lunii, ar fi bine sa notam toate ideile trasnite care ne trec prin minte. Chiar daca par fara sens, s-ar putea ca in urmatoarele zile, saptamani, sa prinda contur, sa ne dam seama ca dintr-o „simpla” idee se poate naste o afacere.

Si mergem mai departe, cand Mercur se alatura Soarelui si lui Uranus in Berbec. Accentul cade pe mine, pe „Eu”. Sunt eu oare in acord cu ceea ce fac? Este bine sa continui sa lucrez ca pana acum? Care este plusul meu de valoare din proiectul la care lucrez? As putea sa schimb, sa aduc ceva nou in ceea ce fac? Sunt intrebari care vin sa mai franeze putin actiunea dinamica a Berbecului. Si aici tot lucrul cu Saturn este. O piedica necesara pentru a putea revizui, regandi, reanaliza ceea ce suntem, ceea ce facem, in primul rand in raport cu noi si apoi in raport cu ceilalti. Actiunea se intensifica odata ce inaintam spre jumatatea lunii atingand punctul maxim pe 23 aprilie. Cu cat ne regasim pe noi insine mai repede dandu-ne seama cine suntem, vom putea vedea cu alti ochi lumea in care lucram, vom vedea care sunt proiectele in care putem sa investim energie, creativitate si sa ne punem in valoare calitatile. Putem sa vedem cum inflorim, cum ne deschidem asemenea mugurilor din copacul nostru.

In acelas timp cu ingresul lui Mercur in Berbec, Venus intra in semnul sau de exaltare, in Pesti. Mica benefica, contribuie la regasirea frumusetii noastre interioare, la regasirea de sine in intregul colectiv. Ne ajuta sa ne intelegem mai bine cu colegii de serviciu, cu colaboratori si de ce nu chiar si cu sefii. Sa fim atenti si la nevoile celor din jur.

Dupa 20 aprilie, cand Soarele intra in Taur, lucrurile parca incep sa stea in loc. Ne miscam mai lent, actionam cu mai mult tact, avem grija mai multa de valorile si bunurile noastre, spunem mai putin si gandim mai mult, suntem mai precauti. Ne bucuram de ceea ce avem, ne bucuram de viata cu bunataturile ei. Opozitia Soare – Mercur (Taur) cu Saturn (Scorpion), pe axa materialitatii, ne aduce in prim plan valorile materiale versus valori spirituale. Saturn retrograd in Scorpion ne cere sa privim dincolo de material. Revenind la copacul meu, pot si trebuie sa am grija de florile din el ca sa apara fructele dar, e si mai important sa ma bucur de frumusetea lor, sa urmaresc procesul in sine de inmugurire, inflorire, coacere. Sa ma bucur de ceea ce am in prezent fara frica de viitor, sa fiu prezent si constient acum si aici. In plan concret, este important sa lucram la acele proiecte in care credem, care ne satisfac atat material dar mai ales ne aduc aceea implinire de sine, de crestere si dezvoltare interioara, acele proiecte care ne fac sa vibram, sa fim constienti de noi insine, de calitatile si valorile noastre.

Pe 29 aprilie se formeaza aspectul de Luna Noua in Taur, in opozitie cu Saturn in Scorpion si ascendentul in Gemeni. Finalul de luna da trendul general al lunii mai, cand toti copacii sunt plini de flori si culoare. Depinde de fiecare dintre noi spre ce vrem sa privim: spre frumusetea copacului, spre florile care au cazut in bataia vantului, spre procesul in sine de inflorire, spre procesul in sine de transformare in fruct.

Toata luna aprilie sta sub semnul creatiei, a originalitatii. Sunt favorizate domeniile artistice: teatru, moda, pictura, dar sa nu uitam ca fiecare dintre noi in domeniul in care lucreaza poate sa fie creativ, unic si original in exprimare. Sunt trecute prin probe si incercari institutiile financiare, de credit, leasing, asigurare, bursa, brokeraj.

Indemnul lunii aprilie, si a celor trei care urmeaza, este sa privim fiecare catre proiectele, actiunile si sarcinile noastre din domeniul financiar ca si cum am privi catre propriul nostru copac interior.