Loredana ChiperiSfatul astro-financiar

Sfatul astro-financiar pentru noiembrie 2015

“Puțini oameni izbutesc să valorifice măcar parțial comorile ce zac în ei. Există în noi izvoare de forță ascunse la care nu se apelează niciodată.” (Amiralul Richard Byrd)

Valoare. Putere. Forță. Toate acestea sunt în noi. Și cu cât le accesăm mai mult cu atât ne dăm seama că le folosim la o capacitate infimă. Soarele (Scorpion) – Luna (Rac) – Neptun (Pești) – formează, la început de lună noiembrie, un frumos și intens trigon regal pe semne de apă. Apă – emoție, trăire, simțire. Numai bune să putem modela, așa cum dorim noi, pământul: Venus, Jupiter și Marte (Fecioară) – Pluton (Capricorn). M-am întrebat adesea, de ce săpăm pământul înainte de a planta o sămânță. Și, mai mult, de ce săpăm adânc. Cu cât faci groapa mai adâncă cu atât noua plantă prinde rădăcini mai bine. Apoi, am săpat adânc, adânc, și am plantat. Și nu a ieșit nimic. Și iar m-am întrebat. De ce? Nu trebuia să pun plăntuța mea foarte adânc în pământ? Da, plantez, nu îngrop. Eu am îngropat planta în pământ iar ea, săraca, nu a avut forța necesară să poată să iasă la lumină. Am înțeles că există un echilibru între cunoaștere, experiență și accesarea forței interioare. Primele două zile ale lunii vorbesc despre capacitatea noastră ne a aduce în plan concret visele, de a le da forma dorită și, poate cel mai important, de a găsi locul potrivit pentru manifestare.

Foto: Paul Reynolds
Foto: Paul Reynolds

În luna noiembrie, pământul este arat și pregătit pentru sezonul rece. Se ară tot pământul nu doar locul exact unde se plantează. Pluto (Capricorn) ne invită la o privire interioara profundă, să căutăm resursele necesare manifestării, atingerii de obiective propuse. Conjuncția Soare – Mercur (Scorpion) ne luminează calea și mintea. Avem posibilitatea de a găsi exact ceea ce avem nevoie: informații, cunoaștere, relații, putere. Marte (Fecioară) ne dă capacitatea de a pune în practică, de a avea curajul de a acționa în mod concret.

Perioada 5 – 7 noiembrie activează planetele Lună, Jupiter, Marte, Venus (Fecioară) guvernate de Mercur (Scorpion), iar Soarele (Scorpion) este guvernat de Marte. Există un transfer de energie între acestea susținându-se unele pe altele, căutând profund răspunsuri la întrebările care apar. Se cere o analiză a rezultatelor, o observare obiectivă a cauzelor care au generat rezultate pozitive, dar și un răspuns pentru obiectivele nerealizate. Se caută trenduri de evoluție, se fac planuri de viitor pe baza unor prezumții bine definite. Care este direcția de acțiune? De ce avem nevoie? Care sunt mijloacele care ne susțin sau care ne împiedică să acționăm? Se poate pune la cale o nouă strategie de afaceri. Saturn (Săgetător) trimite mici impulsuri către planetele din Fecioară pentru a se asigura că structura, baza este solidă și bine consolidată, responsabilitățile corect trasate și delimitate. Aflat în expansivul Săgetator, ne poate da idei de extindere, de a ataca noi terenuri virgine, de a ne depăși granițele în care activăm în mod obișnuit. Zilele acestea sunt doar începutul unei perioade de stabilire a noilor proiecte, obiective, planuri pentru anii viitori, pentru că, de fapt, întreaga lună ne invită într-un mod ferm și plăcut să ne observăm munca de până acum și să o consolidăm pe direcția dorită. Să nu uităm că Neptun (Pești) ne îndreaptă către un ideal, un vis mult dorit. Cum îmi place să spun, către povestea fiecăruia. Altfel, creează confuzie și multă incertitudine. Dacă apar astfel de gânduri, situații, vă recomand să faceți un pas, doi, înapoi și să reveniți la ceea ce vă doriți și vă caracterizează.

Un moment important al lunii, este ziua de 11 noiembrie când se formează aspectul de Lună Nouă, în Scorpion, cu ascendentul momentului în Rac. Este un moment bun de lansare, relansare de produs într-un alt format, altă viziune, o altă formă de creație, pe termen lung, 2 – 3 ani sau poate chiar mai mult. Ceea ce întreprindem în această perioadă, pot fi idei, proiecte pe care ni le dorim de mult timp și cărora nu le-am găsit până acum o formă de manifestare. Marte, guvernator de luminarii, se află în ultimul grad din Fecioară, la granița întâlnirii cu Nodul Nord, primul grad Balanță. Putem stabili detaliile colaborărilor viitoare și am putea pregăti terenul pentru acțiune. Pentru a avea succes, abordarea ar trebui să fie practică, iar predispoziţia spre perfecţionism bine strunită pentru a nu deveni păguboasă. Este important să înțelegem că perfecțiunea se atinge pas cu pas, metru cu metru, procent cu procent. Dacă vom aştepta să acționăm când totul este pus la punct, când avem stabilit fiecare detaliu, riscăm să nu mai acționăm vreodată.

În mediul financiar și de afaceri, cele două semne aflate în sextil în care planetele activează, cer analiză și profunzime, cercetare și dezvoltare, implicare și utilitate, perfecțiune. Pentru un an și jumătate, cât Nodul Nord se va afla în Fecioară, acțiunile noastre sunt îndreptate spre utilitatea lor, spre a-i servi pe ceilalți, spre a fi practici, dar și spre profesionalism și perfecțiune.

După 20 noiembrie, Mercur trece în Săgetător, ca după 2 zile să i se alătură și Soarele. Jupiter, guvernatorul Săgetătorului, aflat în Fecioară, intră într-o relație mai tensionată cu planetele pe care le stăpânește. Neptun (Pești) vine și el să susțină atmosfera, iar Saturn mai îngrădește și el un pic. Ieșim din profunzimea Scorpionului și din perfecționismul Fecioarei și tindem să ne extindem limitele cunoașterii, acțiunii și viziunilor de viitor. Există și riscul de a evada, de a lăsa totul baltă și a pleca în lume călător, de a ținti spre un ideal mult prea îndepărtat. Sunt de evitat speculațiile financiare, oricât de mare ar fi dorința sau impulsul. Este bine să urmărim planurile făcute, să ne încadrăm în ele, să nu aprobăm cheltuieli spre bugetul realizat în perioada precedentă, să ne urmărim scopurile și obiectivele propuse.

Momentul de Lună Plină de pe 26 noiembrie, este destul de tensionat. Ascendentul momentului este în Fecioară, Mercur este în conjuncție cu Saturn (Săgetător) și în cuadratură cu Neptun (Pești). Există posibilitatea de a ne simți constrânși pe de o parte și destul de debusolați pe de altă parte. Ideile ne sunt limitate, gândirea nu este clară. Este bine să lăsăm un pic să treacă momentul, măcar vreo 2 – 3 zile, să vedem cum ne simțim, și apoi, să mai analizăm încă odată situațiile cu care ne confruntăm. Recomandat ar fi să nu luăm decizii importante, radicale, să nu mergem cu pași prea repezi spre schimbare. A gândi de două ori și a tăia o singură dată, este un proverb pe care ar fi bine să-l avem în minte și să acționăm după el. Mica benefică, Venus (Balanța) primește impulsuri de la Uranus (Berbec). Ne provoacă spre a cheltui mai mult, spre a face ce ne place dar nu neapărat în termeni de productivitate. Costurile sunt peste posibilitățile nostre. Este recomandată cumpătarea, chibzuința și corectitudinea. Relațiile parteneriale sunt și ele afectate. Există riscul să fim impulsivi, să luăm decizii pripite sau să nu înțelegem ce vrea să spună persoana de lângă noi. Mai bine mai bem o gură de cafea, mai tergiversăm luarea unei decizii, mai consultăm o terță parte, astfel încât să fim conștienți și mulțumiți din plin de acțiunile noastre.

Finalul de lună aduce o atmosferă de poveste, Saturn – Soare – Mercur (Săgetător) perfectează careul cu Neptun (Pești), la grad perfect. Pe de o parte, simțim limitele saturniene în mediul de afaceri, în regulile jocului. Ne-am dori poate o depășire a lor. Nu o încălcare, ci o privire dintr-o altă persectivă. Ne putem simţi constrânși să căutăm răspunsuri dincolo de zona în care activăm în mod obișnuit. Să zicem, într-un alt oraș, altă țară. Pe de altă parte, parcă aceste limite nici nu există. Sunt șterse cu buretele, sunt dizolvate. Trăim o stare de extaz, de exuberanță, care nu este chiar firescă, nu ne ajută să luăm deciziile clare și corecte. Recomandat ar fi să nu ne programăm acum întâlniri importante, să nu luăm decizii care să ne influențeze pe termen lung, pentru că nu suntem suficient de realişti. Mai indicat ar fi să ne concentrăm pe rutina zilnică, pe sarcinile care presupun continuarea fluxului productiv. Și, în rest, să ne trăim povestea personală, să o scriem pe hârtie, să o privim în imagini și cine știe, poate, în timp găsim cadrul ideal de implementare.

Dar până la povestea fiecăruia dintre noi, luna aceasta este bine să ne găsim calitățile, valorile, să găsim sursa, izvorul lor, pentru a putea astfel să aducem în plan concret visele.

LOREDANA CHIPERI

loredana-chiperi-autor