Loredana ChiperiSfatul astro-financiar

Sfatul astro-financiar pentru septembrie 2014

de Loredana Chiperi

Incarcati de farmecul si caldura verii, ne apucam cu elan si incredere de lucru. Luna septembrie ne anunta inceputul toamnei cand se numara bobocii, se culeg roadele campului si se demareaza proiectele pe termen mediu si lung. Stim cu totii ca in luna septembrie sunt organizate cele mai multe targuri pentru produsele agricole. Oamenii campului ies parca la rampa si isi expun rezultatele muncii de peste an. Gospodinele abia asteapta ca legumele si fructele sa ajunga in bucataria fiecareia pentru a putea prepara provizii pentru iarna ce sta sa vina.

lore2-sept2014

In domeniul financiar, este momentul bilantului anului in curs, actualizarii miscarilor importante pentru companie si planificarea strategiei anului viitor. Bineinteles ca astrele ne ajuta in acest sens: Soarele se afla in semnul Fecioarei, un semn de pamant si feminin, care iubeste munca si ordinea, perfectiunea si analiza. Langa el, pentru inca vreo 2 zile, se afla Mercur, in exaltare, si domiciliu. O pozitie de forta care ne face foarte atenti la detalii, la comunicarea exacta si concreta. Tot in semn de pamant, in sustinerea Soarelui si a lui Mercur, este Pluton, in miscare aparent retrograda ne arata direct daca ceva nu functioneaza asa cum ar trebui.

Luna Noua formata in semnul Fecioarei pe 25 august, in sextil cu conjunctia Marte – Saturn in Scorpion, ne influenteaza acest inceput de septembrie. Mai mult decat atat, de la intrarea lui Jupiter in Leu (17 iulie) avem un aspect tensionat intre Marele benefic si Saturn. Este factorul declansator care spune sa schimbam ceva, sa aducem un suflu nou activitatii noastre profesionale, sa ne punem creavitivitatea in valoare, sa revenim pe drumul nostru daca ne-am abatut cumva de la el. Toate ideile, dorintele de schimbare, de ajustare care ne-au venit in minte in aceasta perioada au bataie lunga si sunt foarte productive. Toate, insa, cer foarte multa analiza si gandire, proiectare si viziune de ansamblu. Nu ar trebui sa stam prea mult pe ganduri, dar nici sa actionam fara un plan bine stabilit. Pret de vreo doua, trei luni, pana cand Saturn trece in Sagetator, este util sa cantarim ce e bine si ce nu, ce este folositor si ce nu, ce ne impiedica sa mergem mai departe si ce ne ajuta, cum e util si benefic sa actionam. Sunt favorizate in special microfermele, cele care au capital strain sau care au legaturi externe (exporturi de produse agricole). Tot ce are legatura cu munca pamantului, inclusiv extractiile zacamintelor naturale. Dar, sa nu uitam, ca si institutiile financiare (asigurari si credit) sunt puternic vizate. Toate proiectele, afacerile care au legatura cu strainatatea.

Ingresul lui Mercur in Balanta (2 septembrie) si a lui Venus in Fecioara (6 septembrie) creeaza contextul favorabil pentru intalnirile de afaceri. La un pranz cu partenerii nostri actuali sau cu paotentiali parteneri, se pot discuta intr-un mod concret si diplomat planurile viitoare ale companiei. Discutiile sunt productive, relaxante si pun bazele colaborarilor de maine. Este un aspect frumos pe care este bine sa-l fructificam la maximum.

Pe 9 septembrie avem aspectul de Luna Plina, cu Ascendentul momentului in Leu, Soarele (Fecioara) si Luna (Pesti) aflandu-se pe casele financiare II – VIII – banii mei – banii altora sau resursele mele – resursele altora. Asadar, accentual cade pe ceea ce am si ma bazez, pe ceea ce pot obtine de la altii, institutii financiare si de credit. Suntem pusi in fata constientizarii situatiei financiare a firmei, interpretarii corecte si exacte. Practic, nu ne mai imbatam cu apa rece, nu ne mai invartim in jurul unor false valori si realizam care ne sunt adevaratele valori, surse de finantare si de profit. Mai mult decat atat, putem apela la resursele altora pentru iesirea dintr-un eventual impas. Cel putin putem lua acest lucru in calcul ca un plan secundar.

Pe 14 septembrie, Marte se desparte de Saturn, paraseste domiciliul si intra in Sagetator. Putem trece la actiune, la miscare mai rapida, la demararea concreta a unor actiuni. Este sustinut prin trigon de Jupiter si prin sextil de Mercur, ceea ce face ca situatia financiara sa prinda viata, sa intre pe un trend ascendent.

Ingresul Soarelui in semnul Balantei, pe 24 septembrie si al Lunii, pe 25, formeaza aspectul de Luna Noua intr-un semn de aer si masculin. Guvernatorul Ascendentului, Venus, se afla in casa a XII-a momentului, ceea ce ne provoaca sa ne bazam pe ce simtim, pe fler, dublat si de ceva documente care sa confirme intr-un fel sau altul intuitia. Totusi, receptia mutuala dintre Venus si Mercur face ca planurile sa lucreze ca un bloc unitar si energia celor doua semne sa se contopeasca si sa se unifice. Ne bazam pe colaboratori, intensificam relatiile cu ei, incheiem contracte noi sau le actualizam pe cele existente. Ne vindem mai bine si mai frumos, ne punem in valoare. Agentiile de publicitate, arta, cosmetica si infrumusetarea, cabinetele de avocatura si mediere sunt domeniile favorizate.

Luna septembrie este o continuare logica si fireasca a energiei lunilor precedente in care comunicarea, analiza si actiunea se tin strans de mana. Este un moment important de constientizare a resurselor proprii, a exprimarii clare si concrete a ceea ce vrem si mai ales a ceea ce putem sa facem. Stabilim cu cine dorim sa colaboram si cum vrem sa implementam tot ceea ce ne-am propus. Planurile sunt revizuite bazandu-ne pe situatia reala a societatii, in contextual actual al pietei. Facem demersurile necesare pentru noile proiecte care vrem sa intre in actiune, proiecte analizate si discutate. Este o luna a strategiei, a acuratetii, a muncii eficiente dar ale carei rezultate nu se vad neaparat imediat. Lucru bine facut acum va avea rezultate benefice, atat in lichiditatea cat si in profitabilitatea companiei, in lunile ce vor urma.