Cadmus – despre cum să ne aşezăm fundația vieţii

Mitul. Cadmus, Europa şi Phoenix erau copii ai regelui Agenor. Când Europa fost răpită de Zeus, transformat într-un taur, Agenor şi-a trimis fiii în căutarea ei, cu porunca să se întoarcă acasă doar dacă o găsesc vie și nevătămată.
Cadmus și-a luat și mama, Telefasa, în căutarea surorii răpite, dar aceasta a murit pe drum, în Tracia. Europa era însă de negăsit!

asteroid-cadmus

Neștiind ce să mai facă, Cadmus s-a adresat oracolului din Delphi. Acesta i-a spus să înceteze să îşi mai caute sora, ci mai degrabă să se uite după o junincă ce avea semnul lunii imprimat pe piele. Trebuia să o urmărească până în locul în care se va așeza să se odihnească, iar acolo, în semn de recunoștință, Cadmus trebuia să înființeze un oraș. Oracolul i-a spus și unde urma să găsească văcuța.

După ce a găsit-o și a urmat-o peste tot, aceasta, obosită, s-a așezat pe malul unui râu. Acolo, Cadmus a decis să înființeze un oraș denumit Teba, care se afla în regiunea Beoţia, denumit și ”teritoriul vacii”. Juninca a fost sacrificată pentru zeiţa Atena, iar aceasta l-a transformat pe Cadmus în erou, ajutându-l să învingă un dragon care sălășluia în acea zonă.

Se spune că Atena l-a povăţuit pe Cadmus să pună dinţii dragonului în pământ. Aceştia s-au trasformat în oameni înarmaţi care imediat au început să se lupte între ei. Au supraviețuit cinci și au fost denumiți Spartoi (denumire ce provinde din speirein = însămânțare). Aceștia au fost primii oameni care au pus bazele orașului Teba.

În alte povestiri, se spune că dragonul ucis nu era altul decât fiul zeului Ares. Acesta, pentru a-l pedepsi pe Cadmus, l-a obligat să îi slujească opt ani de zile. Lucru pe care Cadmus a consimțit să îl îndeplinească în numele a tot ceea ce a hotărât să construiască și în numele Europei, sora lui.

După ce a încheiat slujnicia la Ares, Atena l-a încoronat rege al orașului Teba și i-a găsit și o soție: Armonia ”cea care uneşte”, nimeni alta decât o altă fiică a lui Ares și a Afroditei!

Toți zeii Olimpului au participat la nuntă, unicul muritor fiind mirele. Dar el era cel mai respectat și mai iubit om al vremurilor sale! Au primit numeroase daruri de la zei iar cei dori miri au domnit îndelung asupra orașului Teba și au au avut parte de o viață fericită împreună.

Despre Cadmus se spune nu doar că a fost fondatorul unui oraș prosper, în care toată lumea se bucura de libertate și abundență, dar el ar fi fost cel care ar fi inventat alfabetul. În anumite scrieri, el ar fi împrumutat de la fenicieni un alfabet cu şaisprezece litere pe care l-a dezvoltat ulterior. De asemenea, Cadmus a mai fost interesat în decursul domniei sale de numeroase descoperiri inginerești, știință, cultură.

Cadmus a învăţat de la zei o parte din misterele lor, dar și din cele ale omenirii. Tot zeii au fost cei care l-au inițiat în arta profetică.

Cuvinte cheie:
Nu este greu să extragem din povestirea noastră primele coordonate astrologice pe care să le aplicăm în tema natală: corectitudine, bunătate, integritate, loialitate, sacrificiu, interes pentru știință sau cultură, scriere, inovaţie, creație, ctitorire sau a pune bazele a ceva.

Detalii tehnice: Asteroid (9072) Cadmus a fost descoperit destul de recent și din acest motiv pe unele site-uri de astronomie îl puteți găsi încă după vechiul cod: 1992LC. Așadar a fost descoperit pe 4.06.1992 la Observatorul din California. Are o perioadă orbitală de 4,02 ani.

În constelația Fecioarei, la piciorul Stelei Zaniah de natură mercuriano- venusiană, asteroidul Cadmus împrumută caracterul acesteia: autocontrol, comportament respectuos față de reguli și tradiții, corectitudine, altruism. În momentul descoperirii sale Mercur se afla în Gemeni, în trigon cu Saturn.

Asteroidul Cadmus este important adesea în temele celor care au ales caritatea sau răspândirea cunoașterii ca un motiv de viață, precum Padre Pio (Cadmus conjunct cu Venus) sau Jiddu Krishnamurti (Cadmus în conjuncție cu Mercur).

În temă natală, Asteroid (7092) Cadmus accentuează sau amplifică caracteristicile persoanale în funcție de zodia în care se află. Sunt atribute pe care le folosim în special în domeniul (casa astrala) în care acest asteroid își face simţită prezența!

În conjuncţie cu planete personale, dacă nu este afectat, Cadmus aduce o influenţă benefică în plus: o persoană bună, onestă, serviabilă, care face totul pentru alții, mai ales pentru prieteni și familie.

În astrologia relațională, Cadmus dezvăluie sentimentul de susţinere, avantajare, facilitare, de ajutor, sacrificiu pentru un frate sau soră. Arată acea dorință puternică de a fi alături de un membru tânăr al familiei și de a-l ajuta cu orice preț, oricând, în ciuda a orice.

În tranzit, Cadmus accentuează nevoia de a fi integru și loial, de a duce sarcini la bun sfârșit, acolo unde nu sunt terminate, și mai ales, de a găsi modalităţi noi pentru rezolvarea unei situații.

Nu sunt multe lucruri de adăugat despre Cadmus. Acest personaj este simplu și direct, ca și povestea sa.

În concluzie, vorbim despre un personaj care a urmat un obiectiv, și nu s-a abătut de la el, a avut perioade în care a lucrat în slujba altora, și-a asumat acțiunile, dar la final a fondat un oraș, poate chiar un alfabet, a beneficiat de cea mai înaltă companie, muritor fiind, dar și de ghidare spirituală. La final de viață, el este răsplătit cu cel mai înalt onor pe care un muritor îl putea visa: nemurirea! Pentru că, după moarte a fost primit să trăiască printre zei.

Vă invit să îl descoperiți pe Cadmus în tema astrala, căci în acel loc din astrograma, împreună cu celelalte elemente și relații dintre planete, puteți descoperi kit-ul întreg “Despre cum să îți așezi fundația vietii”!

În luna mai, Cadmus rămâne în apropierea Nodului Sud din Berbec. În mod sigur, suntem mulți cei care căutăm să ne întărim fundația propriei noastre personalități!

OTILIA MAZILU

otilia-mazilu-autor