Loredana ChiperiSfatul astro-financiar

Sfatul astro-financiar pentru noiembrie 2014

Luna noiembrie este o luna de bilant cu implicatii financiare foarte puternice. Cifrele se pun cap la cap si intram pe ultima 100 de metri cand se trage clopotelul si se anunta: ce am realizat pana acum, cat mai avem de realizat pana la sfarsitul anului si poate cel mai important, ce trebuie sa facem anul viitor, pe ce ne bazam, care-i urmatoarea strategie. Sfarsitul de an ar trebui sa ne prinda cu schitele gata pentru perioadele urmatoare.

Foto: Inertia NC
Foto: Inertia NC

Tonul este dat de Luna noua formata la sfarsitul lunii octombrie si ingresul lui Marte in Capricorn. Mercur isi reia mersul direct si incepand cu 9 noiembrie se alatura planetelor din Scorpion (Soare, Venus, Saturn). Stim deja ca atunci cand Mercur revine in mers direct, avem barierele ridicate, lumina este aprinsa, trebuie doar sa apasam pe buton si ne punem in miscare. Stapanul planetelor din Scorpion, Marte, este in Capricorn. Exista o receptie mutuala intre Saturn si Marte ce face ca planurile, organizarea si productivitatea sa fie la cote maxime si cu rezultate peste asteptarile noastre. Jupiter (Leu) se indreapta cu pasi marunti dar siguri catre perfectarea careului cu Saturn (Scorpion). Un aspect dimanic care ne activeaza spre scopul nostru comun: profitabilitate si lichiditate. Gandim mai profund si actionam conform planului stabilit. Avem spirit de initiativa, dorinta de succes si resurse pentru a duce la bun sfarsit tot ce ne propunem.

In prima parte a lunii, ne ocupam cu preponderenta de lucrurile, activitatile incepute acum o luna – o luna si jumatate, cand mesagerul comertului era intr-o perioada de confuzie (retrogradarea). Reusim sa concretizam, finalizam, incheiem toate sarcinile ramase neterminate si mai mult, sa mergem mai departe cu alte actiuni si proiecte noi. Insa cu Luna conjuncta cu Neptun (Pesti), in primele zile ale lunii, recomand ca visarea sa fie un subiect pentru timpul liber. Gandul ne poarta pe alocuri inspre vacanta si relaxare, dar daca domeniul in care activam are legatura cu acestea, este foarte bine. Altfel, sa revenim in prezent si sa organizam cel mult o petrecere pentru sarbatorile de iarna.

Zilele de 6 – 8 noiembrie, cand se formeaza Luna Plina pe axa Taur – Scorpion, sunt zile cu foarte multa energie. Vrem parca sa mutam muntii din loc. Se poate si asta daca suntem toti de aceeasi parte. Pot aparea tot felul de tensiuni, discutii aprinse, care ne pot abate de la adevaratele probleme si sarcini pe care le avem de facut. Cu calm si intelepciune, putem sa receptionam falsele probleme, sa ne punem in valoare acele calitati care sunt utile scopului comun.

 Pe 10 – 11 noiembrie se formeaza aspectul de trigon regal pe semne de apa, opozitia intre Luna (Rac) si Marte – Pluto (Capricorn) si careu in T cu varful Uranus in (Berbec). O perioada cu multe surprize, rasturnari de situatii, bulversari, devieri de la planurile initiale. Este normal ca energia sa fie dirijata si consumata in scopuri constructive. Creativitatea si ingeniozitatea ar trebui puse in valoare si folosite ca o descatusare dintr-o camasa de forta. Daca am tot tinut sub saltea sau in sertare proiecte cu idei originale, ar fi cazul sa le scoatem la suprafata si sa le punem in fapt, sa le dam forma si culoare. S-ar putea sa fim surprinsi de cata nevoie aveam de aceste idei, cat de mult ne folosesc si ne usureaza munca, cat de mult putem sa  reducem costurile si sa imbunatatim procesul de productie, de creatie. Chiar si in companiile de servicii putem gasi acel punct critic care ne blocheaza, care ne face sa cheltuim mai mult, punctul prin care banii ies din firma intr-un mod neproductiv. Recomandarea mea este sa ne ascultam intuitia si sa ne focusam pe gasirea de solutii noi, lucrand in echipa.

Pe 16 noiembrie, Venus pleaca din semnul caderii sale, Scorpion, si isi face intrarea in Sagetator. Fara a neglija scopul principal al afacerii, incepem sa ne indreptam atentia spre beneficiile ce pot fi oferite diversilor parteneri. Banii se vor indrepta si catre pregatirile petrecerilor de sfarsit de an, spre cadouri si recompense pentru angajati, colaboratori si parteneri de afaceri. Tot ce am adunat cu chibzuinta scorpionului poate fi cheltuit in cateva clipe din pricina tendintei spre exagerare a Sagetatorului, intarita acum de un aspect benefic intre Venus si Jupiter din Leu. Creativitatea fiecaruia iese la rampa, iar buna dispozitie poate fi intretinuta si fara sa aruncam banii pe fereastra. Asadar, recomand prudenta si atentie, eficienta si responsabilitate.

Din 22 noiembrie suntem invaluiti si mai mult in energia Sagetatorului. Se formeaza aspectul de Luna Noua in primul grad al zodiei. E vremea sa ne bucuram si mai mult de viata, de ce avem, de ce vrem sa facem si cum vrem sa fim. Aceasta energie poate da fluctuatii ale lichiditatilor atat in sens pozitiv cat si negativ. Investitiile financiare ar trebui pastrate in siguranta. Orice exces actual ne poate costa pe viitor.

Pe 28 noiembrie, Mercur se alatura Soarelui si lui Venus in Sagetator. Se activeaza contactele externe, fluxul de informatii in afara granitelor tarii, studiile si comertul exterior. Datorita aspectului disonant pe care-l face cu Neptun, e bine sa privim cu atentie, sa fim cu picioarele pe pamant, sa lasam entuziasmul si euforia si sa analizam cu un ochi critic situatiile care stau la baza unor decizii financiare. Exista riscul de inselatorie si frauda in documente.

In luna noiembrie, Saturn se pregateste sa treaca din Scorpion in Sagetator, unde va sta pentru o perioada de 2 ani si jumatate. Trecerea va avea loc abia in luna decembrie, dar pana atunci ne da ultimele sfaturi, recomandari, ghidaje conform naturii Scorpionului: profunzime, tenacitate, intuitie, responsabilitate si fler. Este o luna importanta pentru a finaliza proiectele vechi, pentru a da forma celor ce stau sa vina, pentru a constientiza si intelege contextul general si particular al mediului economic in care activam fiecare din noi.

LOREDANA CHIPERI

loredana-chiperi-autor