Astro-financiară, mai 2019

Începem luna mai 2019 în plină forță, cu Ascendent în Săgetător şi în conjuncție cu Jupiter retrograd. Acest aspect ne transmite ceva foarte important: norocul îl facem noi, posibilitățile le creăm, le atragem în viața noastră prin decizie, intenție clară, inițiativă şi acțiune. Mai ales în plan financiar, dar nu numai, cel mai important este să avem un plan bine gândit, pus la punct, organizat, cu setarea clară a obiectivelor, prioritizând acțiunile necesare. Apoi nu ne mai rămâne decât să urmăm paşii spre realizarea acestora. Acțiune, acțiune şi iar acțiune.

Totodată este necesar să fim disciplinați, responsabili, flexibili şi practici. Când „vede” că acționăm cu răbdare şi perseverență în planul sau paşii pe care îi urmăm, Universul ne va călăuzi prin inspirație divină, şi ne va trimite prieteni, ajutoare, susținere.

Jupiter retrograd formează un trigon cu Mercur (Berbec), opoziție cu Marte în Gemeni, o cuadratură cu Luna în Peşti. Aceasta, la rândul ei, formează o cuadratură cu Marte în Gemeni, iar Marte un sextil cu Mercur în Berbec. Aceste aspecte pot sugera tensiuni, tensiuni interioare. Tensiunile interioare sunt benefice, deoarece ne provoacă să acționăm, ne scot din zona de confort. Jupiter, în mers retrograd în Săgetător, ne îndeamnă spre introspecție, ne invită în continuare să ne autoevaluăm, să ne analizăm excesele, dacă este cazul, şi să acționăm în consecință, să spunem ”Stop!” exceselor, obiceiurilor nesănătoase.

Planeta Saturn, staționară (până pe 4 mai, ora 06:35) în Capricorn, formează un sextil cu Luna Peşti şi cuadratură cu Mercur Berbec. Dacă avem curaj să acționăm, folosindu-ne de sprijinul aspectelor benefice, de spontaneitate, intuiție, inspirație, de abilitățile noastre de negociere, avem posibilitatea de a încheia contracte durabile, bazate pe încredere, corectitudine.

Marte în Gemeni poate să ne mai taie din elanul de a acționa. Ar putea să ne placă mai mult să discutăm despre ce şi unde ar trebui să acționăm şi să facem schimbări, dar totul să rămână la nivel de teorie.

Luna în Peşti (1 mai) aduce emoții, deschidere spre spiritualitate, spre ceilalți oameni, ne activează iubirea necondiționată față de semenii noştri, dar şi față de animale. Poate să ne mai aducă dezorientare, iluzie, dar şi intuiție. Însă, tensiunile provocate de cuadraturi, şi spontaneitatea susținută de Mercur(Berbec) pot oferi un impuls suficient de puternic pentru a acționa la momentul potrivit.

În harta ridicată pentru data de 1 mai, ora 00.00, București, axa valorilor, a banilor se găsește în zodiile Vărsător, respectiv Leu. Planeta Uranus se află în Taur, iar Soarele tranzitează la fel zodia Taurului. De aceea, putem spune că avem parte de o lună plină de acțiune, de simț practic, răbdare, perseverență, dorință de exprimare prin creativitate, artă, dar totodată plină de noutăți, spontaneitate, idei geniale, explorarea artelor la nivel de hobby, chiar valorificarea roadelor mâinilor noastre dibace, şi nu numai. Se nasc multe idei tocmai bune de pus în practică, putem să ne extindem orizonturile, să strălucim în lume.

Luna intră în conjuncție cu Uranus pe 4 mai, în zodia Taurului, iar apoi, pe 5 mai, avem momentul de Luna Nouă în Taur. Aceste aspecte ne pot aduce idei geniale, intuiție şi viziune clară asupra planurilor financiare, idei practice, dar și creative. Se poate activa creativitatea, dorința de a dărui lumii ceva artistic, frumos, creat de mâinile noastre, cu şansa de a putea valorifica ceea ce am realizat, de a străluci pe piață, transformând un hobby într-o sursă de venit pe termen lung. La nivel de intreprindere, inspirațiile, ideile practice şi creative sunt binevenite. Pe termen lung, acestea vor aduce rezultate financiare.

În data de 6 mai, Ascendentul îşi schimbă zodia, intrând în Capricorn. Ascendentul în Capricorn ne va ajuta să fim mai organizați, disciplinați, perseverenți şi concentrați pe ascensiune socială, pe atingerea scopurilor noastre, clădind astfel viața noastră din toate punctele de vedere, mai ales financiar.

La nivel de întreprindere, dar şi la nivel personal, este o perioadă potrivită să căutăm strategii noi de investiții, de finanțare, de creştere a încasărilor, să găsim modalități de a investi în noi şi în angajații noştri trimițându-i la team building, la cursuri, la pregătire profesională etc. Sau să cerem mărire de salariu, dacă suntem angajați, bineînțeles, în cazul în care am avut rezultate vizibile în ultimele luni.

Planeta comunicării şi a comerțului, Mercur, tranzitează zodia Berbecului până pe 6 mai, apoi intră în Taur (până pe 22 mai), unde se alătură Soarelui și planetei Uranus. Comerțul prin tehnologii poate să prindă aripi după 10 mai. În 10 mai, Luna va intra în Leu. Se activează creativitatea, joaca, dar şi abilitățile de organizare, de lider.

În prima parte a lunii mai, Marte în Gemeni în sextil cu Venus în Berbec, Jupiter retrograd în Săgetător în trigon cu Venus ne inspiră să acționăm, să avem curajul de a trăi, de a accepta provocările zilnice, ne inspiră să lăsăm noutatea să intre în viața noastră, să fim mai spontani. Prosperitatea financiară o putem atrage prin decizii ferme, obiective clare, planificare şi organizare, dar mai ales prin inițiativă continuă, şi cât mai multă acțiune plină de pasiune, elan, ardoare, perseverență şi răbdare.

Să nu uităm! Ca în viața noastă să intre prosperitatea, noutatea, mai multă energie vitală, e recomandat să lăsăm ceva în urmă, acele obiceiuri de exemplu, care nu ne mai sunt de folos. Să lucrăm la ,,renaşterea” noastră şi să fim deschişi la oportunitățile care ne bat la uşă.

Planeta iubirii, a banilor, a plăcerilor pământeşti, Venus, intră în zodia Taurului pe 15 mai, unde este primită cu brațele deschise de planetele Uranus, Mercur , dar şi de Soare. În această perioadă accentul cade pe valorile noastre, pe crearea acestora, pe stabilitate, nelipsind creativitatea, ideile geniale, simțul practic, informațiile valoroase şi totodată bunăstarea noastră financiară şi sufletească.

În harta zilei de 21 mai, observăm axa valorilor, în semnele Pești și Fecioară. Neptun se află în zodia Peştilor, iar Mercur în Taur. Ideile, inspirația vor fi practice, fructuoase, cu rezultate palpabile. Pot să apară oportunități pentru noi colaborări pe termen lung, pentru noi contracte, încasările pot creşte. Perioada este totodată benefică şi investițiilor, începerii cursurilor de perfecționare a abilităților și cunoştințelor noastre.

Ar fi indicat să ne acordăm timp, să acordăm timp obiectivelor noastre pe termen lung şi scurt, să ne luăm un caiețel şi să începem, dacă nu am apucat până acum, să ne planificăm perioada următoare, să stabilim obiectivele noastre pe luni, sãptămâni, zile. Putem revizui eventual obiectivele şi strategiile vechi, putem să le modificăm, să le analizăm din nou, şi să decidem ce păstrăm şi ce nu.

Soarele tranzitează zodia Taurului până pe 21 mai, şi îşi începe călătoria în Gemeni din data de 22 mai. Soarele în Gemeni ne aduce multe, multe idei, dorința de a comunica, de a relaționa, de a călători, chiar şi de a învăța ceva nou. E momentul potrivit de a aduna informații într-un domeniu anume, de exemplu în domeniul financiar. Am putea să ne documentăm despre cum să trăim mai sănătos, despre cum să valorificăm abilitățile, capacitățile noastre, despre cum să creăm valoare nouă înşine şi celor din jur, să aplicăm noi strategii de comercializare, marketing, etc., să introducem obiceiuri noi şi mai sănătoase, care ne duc spre o viață mai împlinită sau chiar să începem să ținem evidența financiară, o balanță a încasărilor şi a plăților zilnice.

Planeta comunicării, a informației, a comerțului, a călătoriilor, Mercur, intră în zodia Gemenilor pe 22 mai, începând o perioadă benefică încheierii contractelor, începerii cursurilor, etc.

În această lună avem trei planete în mers retrograd. Planeta Jupiter în mers retrograd în zodia Săgetătorului, iar planetele Saturn şi Pluton în conjuncție în Capricorn ne cer disciplină, organizare, planificare minuțioasă, perseverență, răbdare. De asemenea, ne îndeamnă în continuare la introspecție,să ne întrebăm ce facem zilnic, pentru cine sau de ce facem? Care este scopul, motivul adevărat? Ne oferă bucurie? Sau uneori simțim totul ca pe o povară? Creăm valoare prin acțiunile noastre zilnice? Suntem mulțumiți de viața pe care o trăim? Trăim cu adevărat? Suntem dispuşi să acționăm zilnic, pe termen lung pentru independența noastră financiară, pentru bunăstarea noastră, cu curaj şi încredere în forțele noastre?

Credem în realizarea țelurilor noastre? Aici vom avea nevoie de o doză mare de sinceritate, sinceritate față de noi înşine… Însă dacă simțim şi ştim, că drumul pe care îl urmăm nu ne oferă bucurie, valoare, sau dacă observăm că luptăm cu forța pentru țeluri care nu sunt ale noastre, trebuie să ştim să le lăsăm în urmă, să fim flexibili, şi să ne căutăm propria noastră cale. Când te aşezi pe drumul tău, şi acționezi, depui efort maxim, (adică faci tot ce îți stă în putință, cu implicare de 100%), universul te va răsplăti, te va călăuzi prin viață, te va inspira, vei fi ajutat prin inspirație divină, intuiție, ajutor din senin, colaborări fructuoase, prieteni, îndrumători, etc..Vei simți pur şi simplu grația divină.

Doresc să fim flexibili, spontani, curajoşi, să primim darurile universului cu inima deschisă şi să alegem Viața! Să trăim, să renaştem, să devenim mai buni, mai valoroşi decât am fost acum un an, o lună sau o săptămână.

Cuvinte cheie pentru această lună: inițiativă, entuziasm, pasiune, disciplină, organizare, creativitate, artă, bani, succes, exprimare de sine prin artă, deschidere spre noutate, către experiențe noi, idei geniale, intuiție, inspirație, acțiune condimentată cu analiză, meticulozitate, multă răbdare şi perseverență.

Vizi Erzsebet

Vizi Erzsebet