Sfatul astro-financiarVizi Erzsebet

Astro-financiară, mai 2021

Începem luna mai cu Ascendent în Săgetător. Planeta sa guvernatoare, Jupiter, se află în Vărsător și realizează o cuadratură cu Mercur în Gemeni.

Această lună va fi caracterizată de foarte multă mișcare, acțiune, ședințe/mese festive pentru stabilizarea colaborării noastre cu partenerii de afaceri noi și vechi.

Totodată ar fi bine să căutăm și să găsim echilibrul dintre voința noastră și voința altora, fie că este vorba de angajați, angajatori sau colaboratori, fie de parteneri de afaceri. În situațiile financiare apărute pe parcursul lunii este foarte important să analizăm la rece fiecare decizie pe care o luăm, ascultând și părerea celor din jur, dar fără să ne lăsăm influențați de aceștia într-o măsură prea mare.

Luarea deciziilor extrem de importante din punct de vedere financiar, este o adevărată provocare. În acele momente, este recomandat să nu ne lăsăm influențați de ce spune lumea, ci să acționăm în concordanță cu valorile noastre interioare și să luăm decizii bazate pe rațiunea și intuiția noastră.

Axa valorilor cade în Vărsător, respectiv Leu. Soarele în conjuncție exactă cu Uranus la 11 grade în Taur realizează o cuadratură cu Saturn în Vărsător. Arată începutul unei perioade pline de mici provocări, care de fapt ne oferă impulsuri ca să ieșim din zona de confort și să acționăm în concordanță cu valorile noastre, dorințele și aspirațiile noastre financiare.

Pe lângă aceste aspecte putem observa Stellium-ul format din Uranus, Soare, Venus și Mercur în semnul Taurului. Creativitatea, deschiderea spre inovație, creșterea/dezvoltarea noastră profesională și personală ne aduc abundență financiară și satisfacție. Este momentul potrivit să punem în practică teoria, cunoștințele acumulate din ultima perioadă, și în același timp, să ne extindem orizonturile.

Pluton (Capricorn) staționează de la sfârșitul lunii aprilie, iar pe data de 1 mai intră în mers retrograd. Pluton retrograd (Capricorn) formează un trigon cu Mercur (aflat în conjuncție cu Venus, în Taur) și un sextil cu Neptun (Pești). Neptun, la rândul său, realizează un sextil cu Venus (Taur). Aceste aspecte ne arată faptul că decizia (sau nevoia) de a lua totul de la zero nu este niciodată ușoară, dar, uneori, este necesară. Uneori este nevoie să luăm totul de la capăt, pentru creștere, autodepășire și pentru ruperea tiparelor, a credințelor limitative.

Aceste aspecte ne indică faptul că pe drumul cel nou nu vom fi singuri, vom primi sprijin moral, financiar, inspirație divină, idei și informații valoroase care ne vor da impulsul necesar pentru a crea ceva nou, stabil și durabil. Important este să jucăm corect, cu cărțile pe masă, să fim responsabili în deciziile și acțiunile noastre, și să avem încredere în forțele proprii.

În harta ridicată pentru 7 mai, ora 11:00, București, avem pe cerul astral triunghiul minor, în care Luna (Pești) realizează sextile cu Venus (Taur) și Pluton retrograd (Capricorn), iar ultimele două planete se află în trigon. Această configurație astrală ne indică începutul unei perioade benefice, în care vor apărea noi oportunități de dezvoltare profesională, eventual un alt loc de muncă, sau chiar oportunitate pentru reorientare profesională.

În harta ridicată pentru data de 13 mai, ora 12:00, București, avem pe cerul astral mai multe aspecte benefice, dar și unele ușor tensionate. Planeta acțiunii, Marte, în conjuncție cu planeta comunicării și a comerțului, Mercur (Rac) realizează un sextil cu planeta reformei și a inovației tehnologice, Uranus (Taur), și un trigon cu planeta disciplinei, Saturn (Vărsător). Saturn se află, însă, în cuadratură cu Uranus (Taur). Aceste aspecte ne provoacă în primul rând să ne luăm viața în propriile mâini și să acționăm. Ne cer să investim în noi, să ne creștem valoarea, participând la cursuri de calificare/perfecționare, eventual să aderăm la grupuri cu aceleași aspirații și mentalități. În al doilea rând, ne oferă curajul și informațiile necesare pentru a porni la drum, la explorarea noilor domenii. Inițiativele, acțiunile curajoase, cursurile de calificare/reorientare profesională ne vor aduce un plus de beneficiu în clădirea carierei noastre, o promovare, o majorare a salariului, sau în cazul în care suntem în căutarea unui loc de muncă șanse mai mari pentru angajare.

În harta ridicată pentru data de 17 mai, ora 09:00, București, observăm mai multe aspecte, printre care și două configurații astrale. Prima configurație este un triunghi minor, în care Soarele (Taur) realizează un sextil cu Neptun (Pești) și Luna (Rac), iar ultimele două planete formează un trigon între ele. Activează dorința de a investi în relaxarea noastră corporală, mentală și spirituală. E momentul să alocăm timp, energie și resurse financiare pentru a crește calitatea vieții noastre.

Cea de a doua configurație este Dalta. Soarele (Taur) realizează un sextil cu Luna (Rac), un trigon cu Pluton retrograd (Capricorn), iar ultimele două planete formează o opoziție între ele. Această configurație sugerează necesitatea de a lua decizii radicale, condimentate cu acțiuni ferme, menite să ne ajute să lăsăm în urmă tot ceea ce ne ținea pe loc sau ne trăgea înapoi.

Începe o perioadă în care, vrem nu vrem, ne vom confrunta cu situații delicate, însă menite să ne trezească. Ele ne inspiră să rupem credințele limitative, să ne debarasăm de tiparele mentale nocive, să ne asumăm responsabilitatea pentru viața noastră și pentru situația financiară în care am ajuns, în loc să ne victimizăm, și să dăm vina pe alții. Este momentul transformării și al renașterii.

Rolul cel mai important îl are planeta care formează aspectele armonioase: în cazul nostru este vorba despre Soare. Aflat în Taur, acesta ne invită să fim ancorați în realitate, cu picioarele pe pământ, să fim raționali în luarea deciziilor financiare pe termen mediu sau lung, să fim practici, creativi și să acționăm cu multă tenacitate, răbdare și perseverență.

Uranus (Taur) realizează un sextil cu Marte (Rac) și o cuadratură cu Saturn (Vărsător), iar Soarele (Taur) formează o cuadratură cu Jupiter (Pești). Aceste aspecte ne provoacă în continuare să ne asumăm responsabilitate maximă pentru situația economico-financiară în care suntem datorită deciziilor/indeciziilor noastre din perioada precedentă, și totodată arată momentul potrivit pentru a ne pregăti pentru schimbările majore care vor urma, poate în toate sectoarele vieții noastre. Schimbările, indiferent minore sau majore, ne testează reacția, atitudinea, creativitatea. Aceste teste ale vieții ne oferă șansa de a deveni mai flexibili, mai curajoși, mai detașați de trecut și mai receptivi la prezent, la cadourile și recompensele pe care le vom primi în urma promovării testului. Și nu în ultimul rând, avem posibilitatea de a deveni mai buni și mai înțelepți decât am fost înainte.

În harta ridicată pentru data de 18 mai, ora 14:00, București putem observa un careu în T, în semne fixe. Uranus (Taur) realizează o cuadratură cu Saturn (Vărsător) și Luna (Leu), iar ultimele două planete formează o opoziție între ele. Planeta focar este Uranus în Taur. Aspectele ne atrag atenția asupra originalității, inovației tehnologice, creativității, a acțiunii disciplinate și perseverente. Pe lângă disciplină și asumarea deciziilor zilnice, este extrem de importantă claritatea obiectivelor financiare pe termen mediu și lung, și viziunea clară către care ne îndreptăm.

În harta ridicată pentru data de 25 mai, ora 0:00, București avem o opoziție realizată între Luna (Scorpion) și Uranus (Taur), și o cuadratură formată între Mercur (Gemeni) și Neptun (Pești). Aspectele ușor tensionate din această zi ne îndeamnă să călătorim mai puțin către exterior și mai mult spre interior, și în același timp, ne atrag atenția asupra faptului că informațiile acumulate trebuie asimilate, aplicate și împărtășite cu anturajul nostru. Este important nu doar să acumulăm informații, ci să le punem și în practică. De asemenea, e bine să nu adunăm doar pentru noi, ci să dăruim și altora cunoștințele noastre.

În harta ridicată pentru a doua parte a zilei (25 mai), ora 19:00, București se observă o Piramidă de Apă, configurație alcătuită din Lună (Scorpion), Neptun (Pești) și Marte (Rac). Aceasta arată începutul unei alte perioade benefice, în care focusul va cădea pe schimbările necesare pe plan emoțional, financiar sau familial. Aceste schimbări în esență necesită detașări, desprinderi emoționale, acțiuni în afara zonei de confort, îmbrățișarea noutății, a unui capitol nou din viața noastră.

La nivel de întreprindere, pot apărea colaboratori, parteneri sponsori, care să vă ajute să vă dezvoltați afacerea, să mutați sediul într-o zonă mai frecventată, să deschideți un punct de lucru. Investițiile în strategiile de marketing, promovare, publicitate, și bineînțeles efortul depus cu disciplină și perseverență vor aduce multă satisfacții și bucurii pe plan financiar și emoțional.

La nivel personal, pot apărea oferte avantajoase pentru închiriere/achiziționare de imobil, aveți șansa să vă găsiți un locușor așa cum vă doriți, care să devină căminul vostru pe termen lung, într-un mediu curat și la un preț decent.

În harta ridicată pentru 27 mai ora 19:00, București, avem un careu în T în semne mutabile. Neptun (Pești) realizează o cuadratură cu Luna (Săgetător) și Venus (în conjuncție cu Mercur, Gemeni), iar ultimele două planete formează o opoziție între ele. Planeta focar este Neptun (Pești). Toate acestea, indică începutul unei alte perioade pline de provocări, menite să ne trezească din somn, din inerție, sau nepăsare. Arată, de asemenea, predispoziții la schimbări, fluctuații ușoare în planul financiar. Pentru stabilizarea situației financiare și păstrarea sponsorizărilor curente este nevoie de relații/parteneriate armonioase, sincere și de o comunicare stabilă, deschisă. Totuși, pe lângă comunicare sinceră avem nevoie de planificare, acțiune, o echipă formată din specialiști, multă claritate, focalizare și determinare în atingerea obiectivelor propuse. Și nu în ultimul rând, de atitudine pozitivă, dorința de dezvoltare și perfecționare profesională continuă, de revizuire/modificare a strategiilor ineficiente și găsirea soluțiilor optime.

Pe 29 mai, Saturn (Vărsător) intră în mers retrograd până în data de 12 octombrie 2021. În această perioadă capătă importanță deosebită valoarea personală și profesională, unicitatea, originalitatea, simțul responsabilității și a disciplinei financiare.

Planeta comunicării și a comerțului, Mercur, aflat în Gemeni, retrogradează începând din 30 mai și până pe 23 iunie 2021. În această perioadă, merită să ne analizăm viața, obiectivele financiare și rezultatele obținute, deciziile/investițiile financiare pe care le-am amânat până acum, eventual mutarea magazinelor noastre offline în mediul online, în cazul în care nu am făcut-o până acum.

În concluzie, luna mai va fi plină de dinamism, energie și schimbări radicale. În carieră este recomandat să ne dezvoltăm continuu, eventual să ne reprofilăm, să ne reorientăm profesional dacă situația o cere. Pe lângă toate, vă propun să alocați timp, energie și resurse financiare sufletului vostru și să-l mai întrebați din când în când: acesta este calea mea? Merg spre misiunea mea sau mă îndepărtez de ea? Deciziile le iau în concordanță cu valorile mele interioare sau din contră? Cât de mult ascult exteriorul și cât interiorul? Îmi place jobul meu actual? Câtă bucurie și împlinire îmi oferă? E suficient pentru a continua pe drumul acesta?

Vă doresc să aveți parte de claritate, acțiune și rezultate!

Vizi Erzsebet

Vizi Erzsebet