Sfatul astro-financiar pentru iunie 2015

Ilustratie: BURDA, sursa: http://dragamea.parinti.com/
Ilustratie: BURDA, sursa: http://dragamea.parinti.com/

Luna iunie, numită popular și Cireșar, îmi aduce aminte de povestirile lui Creangă, în special de „La cireșe”, când Nică a fost prins exact când se simțea mai bine, înfruptându-se din roadele cireşului mătuşii Măriuca. Carevasăzică în luna iunie putem să culegem rodul faptelor noastre din lunile precedente. Să culegem fizic și să ne bucurăm de el sau doar să-l vedem cât de frumos este și brusc să dispară? Rămâne de văzut în care din cele două situații suntem. Doar nu credeți că tușa Măriuca era fără de păcat?

Pe 2 iunie se formează aspectul de Lună Plină, pe axa cunoașterii Gemeni – Săgetător. Ascendentul momentului este în Scorpion, un semn puternic financiar. Iată deci, o Lună Plină care are influențe majore în activitatea financiară a oricărei societății. Bine ar fi să ne ascultăm în primul rând pe noi, să stabilim ce dorim cu adevărat să facem, apoi să plecăm urechea la cei de lângă noi (colegi, parteneri de afaceri) şi la ce vor ei, de fapt, să spună. A asculta cu adevărat este una din calitățile de bază ale aceastei perioade, dar și ale unui mananger bun în general. E nevoie de răbdare, prezență și conștientizare pentru a asculta și înțelege.

Cu Luna în Săgetător, Jupiter în Leu și Uranus în Berbec, semnele de foc sunt în plină acțiune. E rost de schimbare, de a face lucrurile altfel, de a fi în mișcare și expansiune, de a scoate creativitatea la iveală. Atenția copilului curios, care acum descoperă lucruri noi, este necesar să ne însoțească tot timpul. Simțim că vrem și putem să mergem pe o altă cărare, pe un alt drum. Cine știe, poate va fi un drum complet nou pentru noi şi devenim chiar pionieri într-un anumit domeniu.

Soarele, Marte și Mercur se află, bineînțeles, tot într-un semn mutabil, ca și Luna, și pun accent pe mișcare. Iar Mercur este, în continuare, în deplasare aparent retrogradă. Ce vrea de fapt de la noi acest Mercur atunci când este în mișcare aparent retrogradă? Aș putea spune că, într-o oarecare măsură, este momentul să ne uităm și noi un pic înapoi şi să ne întrebăm ce am realizat de la ultima lui retrogradare și până acum? Este totul așa cum ne-am dorit? Și dacă nu, ce facem în acest sens? Ei bine, Mercur aflat în mișcare aparent retrogradă ne spune că e bine să încetinim ritmul, că e momentul să mai respirăm, să tragem cu coada ochiului la ce-am făcut pănâ acum și să vedem ce putem remedia, reactualiza, regândi, reanaliza. Practic, ne spune că e bine să mergem înainte, dacă și numai dacă, este totul pus la locul potrivit. Altfel, ne încurcă drumurile și lucrurile par să stea pe loc. Astfel, ar fi bine să ne focusăm şi să ne ocupăm de ceea ce nu este conform dorințelor noastre pentru a reface, a reconfigura.

Dacă, în toată analiza noastră întâlnim lucruri care nu au fost rezolvate așa cum ne doream, avem ocazia de a le remedia foarte frumos și rapid. Este recomandat să înțelegem că Mercur nu dorește să ne pună bețe în roate și să ne paralizeze. El este un prieten, un aliat al nostru dacă-i înțelegem exact “intenţiile”. Dacă planul este bine gândit, în detalii foarte mici, Mercur își dă ok-ul după verificarea lui atentă și lucrurile funcționează. Să nu uităm totuși că Mercur își are exaltarea și domiciliul în Fecioară, semn care are drept cuvânt de ordine perfecțiunea.

Atmosfera astrală a zilei de 2 iunie este completată de Neptun aflat în alt semn mutabil, în Pești. El ne face să visăm, să nu avem limite și bariere, să trecem dincolo. Cât de benefic este asta pentru planul financiar? Greu de spus și de apreciat. Implicarea lui Neptun face ca realitatea să fie un pic (mai mult) distorsionată. Aici e de fapt, punctul critic și recomand prudență. Mai ales în mânuirea banilor în sistem electronic, online. Un zero în plus pe un ordin de plată, o cifră în plus, nu-i mare lucru dacă e depistată la timp. Principiul celor 4 ochi trebuie să funcționeze la cote maxime. Clauzele contractelor care sunt începute și finalizate, în termen de negociere, în această perioadă, este bine să fie citite cu multă atenție. Este posibil să fie o clauză, un paragraf care ne va da bătăi de cap mai târziu.

Pe 6 iunie, Venus, mica benefică, se alătură lui Jupiter în Leu. Creativitatea zburdă prin noi și suntem plini de inspirație. Ne place să ne jucăm, să facem spectacol. Să fie, dacă așa ne dorim. Dar nu în mediul de afaceri. Aici, orice acțiune de acest gen, costă. Și uneori e mai bine să plătim bilet la un spectacol sau un curs de actorie, dacă avem astfel de aptitudini, decât să ne jucăm cu banii companiei. Ar fi indicat chiar ca speculațiile financiare să le amânăm, cel puțin până pe la jumătatea lunii. Prudența și răbdarea sunt calități de care este bine să ne folosim, pe care să le exersăm. Și acesta este tot un fel de joc, până la urmă.

Perioada 12 – 16 iunie este plină de evenimente astrale importante. Saturn, în mișcarea lui retrogradă, părăsește semnul Săgetătorului și intră în Scorpion. Mercur își reia mersul direct. Iar Soarele și Luna, după ce trec de Marte, dansează împreună și formează aspectul de Luna Nouă – un eveniment care ne indică să dăm drumul ideilor, planurilor, contractelor. Tot ceea ce am amânat este bine să punem în practică. Suntem cu toate pânzele sus. Aproape toate, pentru că Saturn ne mai poate da ceva bătăi de cap. În sensul bun însă, pentru că el creează cadrul organizatoric, regulile jocului trebuie să fie foarte clare, revizuite bineînțeles de un maestru. Saturn (Scorpion) asta ne cere. Nu ne impune, dar noi vom suporta consecințele.

Luna Nouă formată pe 16 iunie își are Ascendentul tot în Scorpion, iar Mercur, Marte, Soarele și Luna sunt în casa a VIII-a. Axa financiară este din nou activă. Este un moment în care ne dăm seama ce ar trebui să facem pentru a crește profitabilitatea afacerii noastre, pentru a crește lichiditatea prin acțiuni noi. Și ca să rămânem în sfera copilăriei, ne dăm seama care este jocul care ne place cel mai mult. Recomand să treceţi la acţiune după data de 18 iunie, dar nici prea mult dupa aceea.

Pe 22 iunie Soarele se mută în Rac, unde va fi găzduit până la sfârșitul lunii și puțin din luna iulie. Nu va fi singur. Marte îl însoțește îndeaproape. Astmosfera se schimbă și de la comunicare, comunicare, comunicare în toate felurile ei, trecem la interiorizare. Dorim să protejăm ceea ce avem. Să găsim un loc al nostru, în care să fim cu cel mult câțiva apropiați. Ne căutam siguranța și confortul. Afacerile imobiliare sunt binevenite. Tot ce înseamnă reparații și întreținere a clădirilor, imobilelor și chiar a mobilierului de mare valoare. Atenția este îndreptată în această direcție. Este momentul consolidării proiectelor la care lucrăm, în special al celor pe termen lung. Să vedem cum stau, care sunt stâlpii de bază și cât de bine sunt ei fixați. Au nevoie de o remediere, de ușoare ajustări sau chiar este nevoie să îi înlocuim complet? Lucrul în echipă este foarte important, fiecare având sarcini bine definite și trasate. Saturn (Scorpion) retrograd și Soare / Marte (Rac) în aspect dinamic cu Nodurile Lunare ne îndreaptă spre scopul nostru principal. Dacă suntem abătuți de la cărarea noastră, Marte vine și ne redirecționează. Câteodată nu într-un mod foarte plăcut. Important aici este să vedem cum remediem problema apărută și abia apoi să vedem cine și cum a greșit. Dacă energia este îndreptată spre acțiuni constructive, tensiunile sunt dezamorsate. Este bine să vedem fiecare ce și cum are de făcut. Uitatul în curtea vecinului sau peste gard s-ar putea să ne provoace adevărate bătăi de cap.

În loc de concluzie, vă doresc poftă bună la cireșe, dar aveți grijă de unde le luați și mai ales cum le luați. Sau sunteți de cealaltă parte și trebuie să le păziți?

LOREDANA CHIPERI

loredana-chiperi-autor