Fulop LaszloSfatul astro-financiar

Sfatul astro-financiar pentru decembrie 2013

de Fülöp László

Sagittarius_(silver)_rv
Sagittarius, moneda comemorativa din Belarus

Oamenii de afaceri se gandesc probabil cu incredere la luna decembrie, sperand ca perioada sarbatorilor le va aduce profit. Hai sa vedem cum vor sustine astrele acest deziderat, in acest an.

Vibratiile benefice ale Sagetatorului, animat de prezenta Soarelui, inunda atmosfera cotidiana si tind sa promita multe. Exista asadar o baza de optimism care se manifesta atat in sfera productiei, cat si in cea a achizitiei. Totusi, de la vis pana la realitate, e un pas important de efectuat. Il vom face sau nu? Aceasta este intrebarea.

Avand in vedere ca Jupiter este retrograd, oamenii vor fi tentati sa aleaga varianta mai usoara, sa amane cumparaturile sau chiar sa renunte la ele. Se vor consola cu ganduri de genul: „acum nu am banii necesari”, „oricum, nu-mi trebuie neaparat”, „mai bine fac economii”, „cumpar o varianta ieftina”, „cumpar mai tarziu”, etc.

Cum planetele Saturn si Mercur se afla in mers direct, nu exista restrictii reale. In perioada de mers retrograd a lui Jupiter, un om de afaceri adevarat trebuie sa insiste. Cu bun simt, cu logica, cu reclame inteligente. Cand Jupiter este retrograd, oamenii tind sa se confrunte cu o lipsa de optimism. Daca reusim sa-i convingem ca ne aflam de partea lor, ii putem castiga instantaneu. Cu logica si cu atitudine prietenoasa.

Exemple:
1. La un service auto, cei mai multi clienti vor cumpara cauciucuri de iarna. Daca vor constata insa ca cele de vara se gasesc la preturi promotionale, cei care au nevoie se vor incumeta probabil sa le cumpere acum. Insistenta cu bun simt poate sa faca minuni.
2. Intr-un magazin de incaltaminte, cei mai multi clienti vor cumpara cizme si bocanci. Oferind cele de vara la preturi promotionale, este posibil sa apara cativa cumparatori. Incaltamintea sport de sala poate fi iarasi la mare cautare.
3. Daca ne vine ideea sa comandam o reclama la un post de radio local, va fi bine s-o concepem in jurul unei muzici de sezon si sa evitam cuvantul „reducere”, fiindca s-ar putea ca oamenii sa fie satui de acesta.

Incepand cu noaptea zilei de 21 decembrie, Venus va incepe o noua perioada de mers retrograd. Va fi bine sa cumparam cadourile de Craciun pana in acea zi, deoarece obiectele achizitionate in rastimpul in care Venus este retrograda tind sa nu intampine asteptarile noastre. Acestea se pot dovedi ulterior demodate sau nefunctionale. Sau, putem constata dupa un timp ca pur si simplu nu avem nevoie de obiectul cumparat. Daca acesta era un cadou oferit cuiva, atunci poate sa sfarseasca in debaraua destinatarului.

De retinut: sa nu cumparam nimic important in ultimele 10 zile ale anului. Restrictia nu se refera la crenvusti si la mustar, dar ar fi bine ca Revelionul sa fie sarbatorit cu ceva inedit. La sfarsitul anului, amandoua beneficele vor fi retrograde. Astrele nu promit sa creeze spectacol, deci va trebui ca noi oamenii sa punem umarul la crearea unei atmosfere efervescente.

Prima saptamana a lunii pare a fi dificila din cauza opozitiei dintre Venus si Jupiter. Datorita acesteia, este posibil sa iasa la suprafata tendintele egoiste ale partenerilor de afaceri. Colaborarile vor fi caracterizabile probabil de zambete largi si artificiale, fara consistenta reala in profunzimi. Este recomandabil deci sa nu programam intalniri de afaceri importante, macar la inceputul saptamanii.

In a doua parte a saptamanii, Mercur traseaza o cuadratura spre Neptun. Comunicarea poate intra pe un fagas plin de ceata: informatiile transmise pot ajunge la destinatar intr-un mod eronat. Este recomandabil sa ne exprimam cat se poate de clar, eventual sa verificam daca am fost intelesi bine. Un plus de curtoazie si un dram de umor, vor fi utile in aceasta parte a saptamanii.

A doua saptamana a lunii pare mai favorabila decat prima. La inceputul acesteia ne vom mai confrunta  cu aspectul tensionat dintre Mercur si Neptun, dar incet-incet atmosfera astrala se va clarifica. Saptamana va fi dominata de doua trigoane: cel dintre Mercur si Uranus, respectiv cel trasat intre Jupiter si Saturn. Este de asteptat sa comunicam fructuos, sa ne vina idei excelente, sa simtim ca aerul vibreaza in jurul nostru. Este posibil sa intalnim persoane de incredere cu care sa dezvoltam afaceri durabile si profitabile. Nu va temeti sa va manifestati ideile si sa alegeti locatii inedite pentru intalnirile de afaceri! Cine stie, poate urmatoarea afacere se va perfecta in ciubarul cu apa sarata sau in sauna. In aceasta saptamana, cheile succesului vor fi starea relaxata in interior si zambetul sincer, pe fondul unei atitudini responsabile.

A treia saptamana a lunii deja poate fi mai tensionata. Marte il va opozita pe Uranus, ceea ce poate dauna colaborarilor de afaceri. Pot iesi scantei de unde nici nu asteptam, iar atmosfera generala poate fi contaminata de o umbra de nerabdare. Atitudinea prea lejera nu va mai fi indicata. Trigonul Jupiter-Saturn, prezent inca pe cer, recomanda abordarile serioase si sobre. In aceasta saptamana, drumul spre profit pare sa fie mai scurt in stil clasic, de exemplu, printr-un restaurant de calitate.

Ultima saptamana a lunii iar se anunta a fi tensionata. Marte, Uranus si Pluton alcatuiesc un careu in T care musteste de energii masculine. Venus deja e retrograda, deci este mai bine sa luam o pauza, daca ne putem permite. In caz contrar, este recomandabil sa ne ocupam de activitatile noastre de rutina.

Pana la sfarsitul anului, nu este indicat sa perfectam afaceri noi. Intre 22 decembrie 2013 si 31 ianuarie 2014, nu este indicat sa programam investitii importante. Venus va ramane retrograda pana la sfarsitul lunii ianuarie, deci putem merge intr-o vacanta de schi prelungita.

Va dorim un an nou fericit si plin de profit!