Nicusoara IonitaTranzitarium

Atât cât eu pot duce (astrele în septembrie 2015)

Luna septembrie aduce cu ea pe lângă echinocţiul de toamnă (ingresul Soarelui în Balanţă din 23 septembrie) şi noi începuturi. Este o lună în care tot ce avem de făcut este să deschidem uși și să luăm inițiativă, asta pentru că tot ceea ce îndrăznim acum să facem pe cont propriu, va avea mare greutate pe viitor şi poate influenţa stima noastră de sine, şi creșterea încrederii în forțele proprii. Venus revine în mers direct din 6 septembrie în semnul Leu, Saturn în 18 septembrie intră și își face datoria pentru mai mult de doi ani în Săgetător, iar Pluto revine și el în mers direct din 25 septembrie în Capricorn. După cum observați vorbim în mare parte despre a avea de lucru la întrebarea Cine sunt eu?, propria-mi identitate și stimă de sine (simbolizate de activarea elementului Foc prin Leu și Săgetător) și trezirea unei energii a propriei inițiative (simbolizate de activarea vibrației cardinale prin intermediul semnelor Balanță și Capricorn).

airplane-niki

Ce imi inspiră toată această conjunctură de evenimente astrale este următorul îndemn divin: „Alege acum schimbarea, iar eu te voi ajuta să îți creezi toate mijloacele pentru asta!”. Da, este foarte adevărat că dacă vrei ceva, este nevoie să ceri. În primul rând să ceri tu asta, și nu mama, tata sau oricine altcineva care crede că ceea ce vrea pentru tine, este şi ceea ce tu vrei de fapt. Iar odată ce am cerut, de obicei ne închipuim că o rugă către Dumnezeul din noi, înseamnă că un spiriduș va veni peste noapte și va lăsa în pragul ușii acel ceva: încredere în sine, un job mai bun, o casă, un partener, etc. Ajutorul divin vine pentru noi prin crearea unor contexte, situații de viață prin care putem da jos de pe noi tot ceea ce ne ține, tot ceea ce ne împovărează şi ne împiedică să ajungem acolo unde ne dorim. De multe ori acest lucru înseamnă a trece prin cele mai întunecoase unghere ale noastre și nu pe acolo unde este deja lumină. De aceea de multe ori ajungem să renunțăm pe drum a mai crede că există un Dumnezeu în noi și pentru noi, când ne trezim în situații nu ușor de gestionat care par că nu au nicio legătură cu ceea ce noi am cerut.

Iar despre această cale, de la a cere până la materializare ne vorbește cel mai mult acum intrarea lui Saturn în Săgetător, care aduce cu sine învățături despre a crede, a avea răbdare și înțelepciunea de a înțelege că noi ne alegem întotdeauna un scop, iar drumul spre a-l atinge reprezintă o creaţie a esenţei noastre divine.

Saturn în Săgetător din 18 septembrie 2015 până în 20 decembrie 2017

18sep-harta

Pentru început, vreau să menţionez că Saturn în Săgetator va trezi prin tranzit, sectoarele de viaţă reprezentate de casa pe care o traversează în harta natală a fiecăruia dintre noi. De asemenea, el poate aspecta anumite planete şi/sau puncte natale ori poate activa anumite configuraţii natale.

În general tranzitul lui Saturn pune în prim plan și ne reamintește de lucruri pe care am încercat să le depășim de-a lungul timpului cu „lasă că timpul le vindecă sau rezolvă pe toate!”. Iar asta nu se traduce prin a-ți asuma un eveniment din viață pe care tu însuţi/însăţi l-ai generat sau ai fost parte din el. Cam acestea sunt subiectele preferate ale poveștilor conturate de planeta Saturn: a fi prezent acum și aici, responsabilitate și disciplină. Și chiar dacă de multe ori nu avem starea necesară pentru a lua lucrurile în mod serios, suntem aduși cu picioarele pe pământ când ni se arată că nu timpul e dator să le rezolve, ci noi înșine.

Așa cum percep eu, în general energia planetei Saturn vine cu două modalități de expresie în viața noastră. Acolo unde încă nu ne-am însușit anumite lecții de viață, natura evenimentelor ne forțează să înțelegem ce avem nevoie să rezolvăm din trecut (inclusiv trecutul altor vieți, Saturn fiind cunoscut ca și „guvernatorul karmei”). Astfel, posibil în unele zone din viața noastră ce stau sub directiva planetei Jupiter (guvernatorul zodiei Săgetător) să ne simțim ca fiind ținuți în loc sau strânși cu ușa.

Pe de altă parte, acolo unde așa cum spuneam mai sus, nu am lăsat pe seama timpului rezolvarea unor lecții de viață, acești doi ani de tranzit ai lui Saturn vor aduce în aceste zone așezare, sedimentare și stabilitate (mai ales așa cum spuneam în articolul precedent din luna august, însuși Jupiter în tranzit activează timp de un an zodia Fecioarei, un semn de împământenire și simbol al funcționalității/aplicabilității).

Așa cum ne arată și harta ingresului lui Saturn în Săgetător, cu ascendentul momentului în Fecioară și Soarele din casa I în Fecioară, există avântul de a judeca lucrurile într-un mod foarte subiectiv neacceptând cu ușurința alte puncte de vedere venite din partea celorlalți. Cu alte cuvinte putem fi atât de focusați pe destinație încât nu ne putem bucura de călătorie.

Cu siguranță cei mai mulţi dintre noi ne-am dori ca lucrurile să se concretizeze cât mai repede atunci când cerem ceva, şi de obicei ne dorim mult şi ţintim foarte sus din prima. Cu echipa Saturn în Săgetator – Jupiter în Fecioară, cel mai probabil realizările vin prin multă muncă şi prin politica paşilor mărunţi. Deși poate suntem conștienți că paşii mici sunt sănătoşi, a avea răbdare este o adevărată artă ca și a comunica de altfel (planeta Mercur începe să retrogradeze din 17 septembrie prin semnul Balanță). Așa cum o lecție de comunicare în relație cu ceilalți înseamnă în general, a spune şi ceea ce îți place și ceea ce nu îți place, dar și găsirea unui mod cât mai pacifist de exprimare (aptitudine numită diplomație), o lecţie legată de răbdarea paşilor făcuţi spre scopul propus, înseamnă cumpătare (Saturn în aspect dinamic de cuadratură cu Marte) şi evaluarea periodică a stadiului în care ne aflăm, respectiv paşi gândiţi şi calculaţi (Venus în aspect fluent de sextil cu MercurR).

Este o vorbă din popor care mie una îmi place tare mult, şi anume „Dumnezeu nu îţi dă mai mult decât poţi duce!”. Pe acest drum, în momentele de nemulţumire (Venus în aspect dinamic de cuadratură cu Luna) încercaţi să daţi o altă semnificaţie evenimentelor pe care le trăiţi şi să vă evaluaţi acele momente prin cuvinte calde la adresa voastră, de genul „Este greu, dar înseamnă că pot duce asta acum” sau „Este mai puţin decât am cerut sau mă aşteptam, deci atât pot duce acum”.

Vă doresc un drum croit de Saturn prin Săgetător cu mult discernământ, multă putere de resemnificare a evenimentelor trăite şi realizarea obiectivelor propuse! Și nu în ultimul rând, încercați să și savurați acest drum!

„With the moonlight to guide you
Feel the joy of being alive
The day that you stop running
Is the day that you arive

And the night that you got locked in
Was the time to decide
Stop chasing shadows
Just enjoy the ride.”
(versuri din melodia „Enjoy the ride”, Morcheeba)

NICUȘOARA IONIȚĂ

nicusoara-ionita-autor