Energiile planetelor. Mercur

Una dintre cele mai frumoase idei despre Mercur am auzit-o la o slujbă religioasă ținută cu ocazia sărbătorilor de Rusalii. Evident, preotul nu s-a referit la astrologie, ci la Sfântul Duh, pe care l-a asemănat cu antrenorul priceput al unui sportiv care nu contenește să-și încurajeze elevul. Un antrenor bun știe să-și motiveze elevul concentrând mereu atenția acestuia spre calitățile sale. Magia lui Mercur este o propoziție simplă: „Tu poți!“. O auzim într-adevăr cel mai des de la antrenori.

Vorbim adesea despre faptul că ceea ce contează cu adevărat este lumea mentală, dar ca să ajungem să savurăm beneficiile acesteia, trebuie să aflăm secretele ei.

O privire spirituală care ar vizualiza zona capului unui adult poate constata un „nor“ cenușiu, format din „cioburi“ de gânduri pe care le captăm din spațiu. Acel nor pare cenușiu deoarece are un caracter haotic, pe când lumina mentală se naște din concentrarea pe un singur subiect. Este nevoie de risipirea norilor și instaurarea luminii. Maeștrii spirituali, antrenorii cu har, mentorii și prietenii adevărați știu că un „Tu poți!“, „Ești bun!“,„Ești capabil!“, „Cred în tine!“ poate produce această minune.

Sursa: http://venturegalleries.com/blog/earning-tip-hat-authors-collection/
Sursa: http://venturegalleries.com/blog/earning-tip-hat-authors-collection/

Un secret de mai mică anvergură poate fi salutul simplu pe care-l schimbăm zi de zi. Un „Bună ziua, D-le profesor!“ sau „Salut, Costele!“ are o magie proprie. Cel salutat se simte observat și implicit apreciat. Creierul său nu mai este atent la firimiturile de gânduri care roiau în jurul capului său, ci se îndreaptă spre interlocutorul său. Această concentrare născută datorită salutului aparent banal schimbă întreg spectrul gândurilor sale.

Acordul fin al magiei salutului implică necesitatea rostirii numelui. „Bună ziua, Ioane!“ este de două ori mai puternic decât un simplu „Bună ziua!“. În Europa de Est se mai folosește – din fericire! – și formula „Toată stima, D-le inginer/D-le profesor/Nea Traian/vecine!“, în funcție de persoana întâlnită. Observăm că salutul este întotdeauna ceva pozitiv: o urare de bine sau aprecierea unei calități a celeilalte persoane.

De fapt, această magie mercuriană apare inclusiv în Sfânta Scriptură: „Vă mai spun iarăşi că, dacă doi dintre voi se învoiesc pe pământ să ceară un lucru oarecare, le va fi dat de Tatăl Meu care este în ceruri“. Este nevoie de doi oameni pentru a rosti un „Tu poți!“: unul care „dă“ și unul care primește. Magia mercuriană este un canal de comunicare care se stabilește între doi oameni, un canal prin care ambii beneficiază de un strop ceresc revigorant. „Tu poți!“ pare o simplă încurajare, dar o putem percepe și ca o rugăciune rostită cu maximă credință.

Lumea modernă se completează și cu cea virtuală. O apreciere primită pe o rețea de socializare are iarăși o magie proprie. Printr-o apăsare de buton putem trimite o rază de lumină spre cineva aflat poate la mii de kilometri și care posibil chiar are nevoie de acea rază pentru igienizarea mentalului său.

Dar, nu întotdeauna avem la dispoziție un mentor pentru a ne încuraja sau un prieten care să ne salute. În cele mai multe cazuri trebuie să ne descurcăm singuri. În acest caz, mai întâi trebuie să facem ordine prin mișcarea gândurilor, prin efort propriu. Energiile mercuriene capătă forță prin comunicare, dar merg – este adevărat, mai încet – și prin puterea gândului. În lumea gândului nu funcționează un simplu „Eu pot!“, pentru că acest „Eu pot!“ trebuie demonstrat în practică. Este nevoie să facem un prim pas practic, altfel acel „Eu pot!“ rămâne unul dintre „cioburile“ de gânduri care ține în lucru creierul. Lumea spirituală recepționează efortul primului pas și după aceea trimite ajutoare. Necesitatea efortului propriu al primului pas este un alt secret important al energiilor mercuriene. Pentru că spiritualul are dorința să se manifeste în lumea palpabilă – vezi, Luceafărul – tocmai prin canalul oferit de mental.

Mai există un secret important, o idee pe care o putem găsi în lucrările antropozofice: informația de tip spiritual se transformă în iubire pură. Este vorba despre un proces asemănător producerii vinului: strugurii bine aleși se lasă la fermentat într-un butoi și după un timp se transformă în vin. La fel, dacă alegem să studiem opere literare de calitate, de natură spirituală, după un timp acestea se transformă în iubire pură: în energii venusiene și neptuniene. Da, inclusiv studiind astrologia, ne îmbrăcăm sufletul în iubire pură. De aceea este important să alegem bine ce fel de opere – literare și spirituale – vom lăsa să pătrundă în mentalul nostru: în mod evident, este recomandabil ca acestea să fie de calitate și de o mare puritate. Acestea au puterea de a ordona mișcarea haotică a gândurilor și astfel efectuarea primului pas spre realizarea practică a lor devine mult mai ușoară.

Despre Mercur și energiile sale au fost scrise cărți întregi, cu diferite titluri. Noi am dorit doar să menționăm câteva idei pe care le considerăm importante. Și, nu uitați: repetiția este mama învățăturii. Un adevăr spiritual trebuie studiat în repetate rânduri până când prinde aripi în sufletul nostru.

FULOP LASZLO,
Redactor-șef adjunct

fulop-laszlo-autor2