Loredana ChiperiSfatul astro-financiar

Sfatul astro-financiar pentru iunie 2016

Informație. Acesta este cuvântul cheie al lunii iunie. Circulația ei. Este util să luăm în calcul ce fel de informații ajung la noi. Pentru că Gemenii sunt cei care ventilează informația, indiferent de tipul ei. Cu cât mai diversă, cu atât mai bine. Vedetele principale ale acestei luni sunt semnele mutabile: Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești. Fiecare dintre ele este activat de cel puțin o planetă, formându-se astfel o Cruce pe semne mutabile. Semne de trecere, ele ne indică sfârșitul unei etape – suntem invitați să încheiem acele capitole din viața noastră de mult amânate, uitate, rătăcite, consumatoare de energie și fără plus valoare. Ne putem simți ca prinși într-un carusel din care cu greu găsim ieșirea. În plan secund, semnele de pământ găsesc portița salvatoare. Piramida formată de ele (Taur – Fecioară – Capricorn) ne susține în filtrarea informației necesare și în concretizarea ideilor. Fecioara, punctul comun al celor două, spune că pentru a fi folosită informația trebuie analizată, studiată, observând ce caracteristici prezintă. Pe de altă parte, ne îndeamnă să ne evaluăm rutina zilnică, să observăm cum îndeplinim sarcinile simple și cum ne putem îmbunătății activitatea.

Foto: Paul Keller
Foto: Paul Keller

În mișcarea sa aparent retrogradă prin domiciliul său nocturn, Marte (Scorpion) ne aduce în vizor proiectele cu ajutorul cărora ne putem exprima puterea, controlul, ne face să ne simțim plini de forță. Însă e bine să reflectăm la ce există în spatele acestei acțiuni. Care este adevărata motivație care ne pune în mișcare? Este bine oare să hrănim acel impuls? Dacă suntem plini de vitalitate, de bucurie interioară, poate fi un semn că suntem pe drumul cel bun. Dacă, însă, vrem să demonstrăm altora cine suntem noi cu adevărat, ce putem să facem și cum deținem puterea, poate ar fi mai bine să ne mai gândim un pic. Marte retrograd ne invită să privim în profunzimea situației, să observăm căile nebătătorite ale acțiunii noastre, să aducem la suprafață acele dorințe interioare și să le dăm o formă, să le umplem de conținut. Tot ceea ce ne aduce un plus de energie, de valoare, de încântare, de imaginație creatoare, pus în lumina reflectoare a gândirii, ne poate fi de un real folos în lunile ce vor urma. Pe de altă parte, acțiunile începute în ianuarie – martie cer să fie revizuite. Ar fi bine să vedem ce anume nu funcționează așa cum ne-am dori, ce am putea face diferit astfel încât să obținem profituri mai mari. Se poate astfel ajunge la o eficientizare a procesului muncii pentru a ne dedica mai mult și mai atent acelor sectoare de viață care ne interesează cu adevărat.

Pe 5 iunie, avem aspectul de Lună Nouă în Gemeni, cu Ascendentul momentului tot în Gemeni. Alături de Soare și Lună este și Venus, iar Mercur (stăpânul lor și al Ascendentului) în Taur. Toate aceste planete activează casa a XII-a, o zonă nevăzută de Ascendent, deci oarecum necunoscută nouă. Un fel de cămară cu de toate. Ce-ar fi dacă am aduce lumină, dacă ne-am preocupa de acea parte a noastră pentru a-i acorda puțină încredere, pentru a-i da valoare. Când mergem în podul casei și găsim acolo lucruri de mult uitate, trăim o bucurie interesantă. ”Uite ce tare era jucăria asta și cât îmi mai plăcea să mă joc cu ea” … E important ca acum să aducem la lumină acele calități, abilități ale noastre, pe care le-am folosit la un moment dat și apoi le-am abandonat. Acum, avem șansa să ne vină idei năstrușnice de a le pune în practică.

Marte (Scorpion) și Saturn (Săgetător) activează casa a VI- a, a obiceiurilor, a modului cum ne creăm ziua pas cu pas. Aici ar fi bine să schimbăm ceva, să înlăturăm acele activități consumatoare de energie și timp și fără rezultate concrete. Să facem spațiu pentru activități noi care ne umplu de încântare, de mulțumire, de bucurie.

Cum spuneam, Fecioara este ușa de salvare, iar acolo îl întâlnim pe Jupiter, alături de Nodul Nord, în casa a IV-a. Aceasta este o casă de fundamentare, a rădăcinilor, un loc al încărcării cu energie, un loc de unde să poți apoi să mergi mai departe. Exact cum face un actor înainte de a ieși pe scenă. Stă în culise, mai spune odată rolul, spune o rugăciune, o mantră, trage aer în piept și apoi gata. Pe scenă e complet altă persoană, intră în personaj și dă tot ce-i mai bun. Pentru el în primul rând și apoi pentru public. Tot așa și noi. Înainte de a începe o activitate nouă, un proiect nou, știm deja ce vrem să obținem, avem un plan, un obiectiv. Știm ce vrem de la clienții noștri. Poate scenariul nu e scris complet și el poate suferi modificări. Dar întotdeauna există o bază, un schelet pe marginea căruia să croșetăm, să definim povestea pentru a ne atinge scopul.

Pe tot parcursul lunii, Venus însoțește îndeaproape Soarele. În Gemeni până pe 17 iar apoi, de pe 22, în Rac. Aș putea spune că tot ceea ce facem din plăcere este încurajat, este benefic pentru noi ca oameni și pentru afacerile noastre. Venus este cunoscută ca fiind mica benefică. Așteptăm în acest caz benefiicile acestei perioade prin încasări de mică valoare, dar sigure.

La nivel macro, luna iunie poate părea o luna plină de confuzie, de incertitudine. Se prea poate ca dreapta să nu știe ce face stânga. Dar, e doar o aparență. Sunt multe jocuri de culise, totul de întâmplă dincolo de ușile închise. Una poate să apară în prim plan și, de fapt, în spate lucrurile să fie aranjate pentru cu totul altceva. Distragerea atenției de la ceea ce este cu adevărat important poate fi una din trăsăturile de bază ale perioadei. Circulația informației este importantă, dar și mai important este să testăm veridicitatea ei. Să aflăm adevăratele cauze pentru care s-ar putea întâmpla diferite fluctuații pentru indicatorii financiari bursieri. Sau de ce un anumit contract nu s-a mai putut încheia.

În ceea ce privește lichiditatea, se poate să devenim excesiv de prudenți și analitici și să ratăm încheierea unor contracte aducătoare de cash. Banii pot fi ținuți în cont din diferite motive, deci și costurile vor fi restrânse. Pe de altă parte, reversul medaliei este ca, din exces de zel (sau de putere), să nu luăm în calcul analizele făcute și astfel să aprobăm anumite acțiuni care să ne cam golească conturile. Ideea este să avem măsură. Cât? Fiecare știe cât e mai bine pentru el, dar și cât dorește să riște, să câștige sau să piardă.

Una peste alta, luna este plină de informații de tot soiul. De la bârfa din colțul biroului, la ședințe bine stabilite în care una se propune și alta se aplică. Ar fi bine pentru fiecare dintre noi, în locul, funcția pe care o deținem, să lăsam informația să circule și să filtrăm prin propria filozofie de viață ceea ce auzim. Să conștientizăm ce e bine pentru noi și implicit pentru afacerea noastră, să fim analitici, ușor critici, să mergem în profunzimea situației. Să ne asumăm riscul în anumite situații și să fim conștienți de asta. Stăpânirea de sine, siguranța interioară, încrederea în propriile valori și concluzii vor face diferența unui profit și/sau lichiditate crescută, în această lună.

LOREDANA CHIPERI

loredana-chiperi-autor