Astro-financiară decembrie 2019

Harta astrologică ridicată pentru data de 1 decembrie 2019, ora 0.00, București, are Ascendentul în Fecioară, o zodie analitică, rațională, atentă la detalii și, în același timp, preocupată de sănătate și de rutina zilnică. Guvernatorul său, Mercur, planeta comunicării și a comerțului, tranzitează zodia Scorpionului până pe data de 29 decembrie, când intră în zodia Capricornului. Mercur formează un sextil cu Saturn (în conjuncție cu Pluton, Capricorn) și un trigon cu Neptun, staționar în Pești. Comunicarea și informațiile transmise sunt mult mai profunde în această perioadă.

Axa valorilor, din harta menționată mai sus cade în zodiile Balanță, respectiv Berbec. Acest aspect ne atrage atenția să fim disciplinați financiar, să nu ne lăsăm captivați de elanul și impulsivitatea Berbecului, însă să fim hotărâți în deciziile noastre financiare și să acționăm când e nevoie. Să nu uităm că până și indecizia este o decizie.

Venus, planeta iubirii și a valorilor, tranzitează zodia Capricornului până pe data de 20 decembrie, când intră în Vărsător. De aceea, se recomandă ca la investițiile pe termen lung să analizăm toate deciziile la rece, să nu ne pripim. Venus (Capricorn) realizează un sextil cu Marte (Scorpion) și un trigon cu Uranus retrograd (Taur).

E bine să continuăm cu proiectele noastre începute în lunile anterioare. Acționând cu curaj și încredere, avem șansa să generăm venituri neașteptate și oferte generoase. Vom găsi mai multe soluții, strategii de gestionare eficientă a resurselor noastre financiare și de economisire, strategii de investiții pe termen lung.

Planeta acțiunii și a inițiativei, Marte, tranzitează zodia Scorpionului până pe 3 ianuarie 2020.

Marte (Scorpion) realizează o opoziție cu Uranus retrograd (Taur). Această opoziție ne îndeamnă să analizăm pe îndelete orice decizie financiară pe care o luăm, ascultându-ne și inima, intuiția, dar și rațiunea.

În 6 decembrie, Neptun (Pești), planeta intuiției și a iubirii necondiționate, realizând o cuadratură cu Soarele (Săgetător), ne provoacă să ieșim din zona de confort, să depunem un efort în plus pentru a întări relațiile existente și să lămurim neînțelegerile.

Neptun formează alte două aspecte benefice, un sextil cu Venus din Capricorn și un sextil cu Saturn (Capricorn). Acestea arată o predispoziție la schimbări radicale de atitudine, determinare, angajament solid față de proiectele, obiectivele noastre financiare pe termen lung.

Luna (Berbec) realizează o cuadratură cu Jupiter (Capricorn), iar Mercur (Scorpion) realizează un sextil cu Pluton (Capricorn). Să nu ne lăsăm captivați, influențați de marile reduceri sau de faptul că vin sărbătorile de iarnă. E recomandat să ne temperăm impulsul puternic de a face prea multe cumpărături, să fim raționali, disciplinați în cheltuielile zilnice. Sunt însă susținute astral investițiile pe termen lung, de exemplu, în educația noastră financiară. Vom avea focalizarea mentală necesară pentru însușirea rapidă a noilor informații, și pentru instalarea obiceiurilor sănătoase și practici de negocieri favorabile și de durată.

Pe data de 7 decembrie avem pe cerul astral o cuadratură formată între Soarele din Săgetător și Neptun din Pești, și un trigon de Foc între Soarele (Săgetător) și Luna (Berbec). Începe o perioadă activă, plină de acțiune, entuziasm, pasiune și determinare. Vom lucra activ la obiectivele noastre. Vom găsi puterea interioară și motivația necesară pentru a lua decizii radicale ce vor avea efecte asupra vieții noastre, dar și asupra celor din jur.

Aceste decizii ne vor ajuta să stabilizăm cele mai importante aspecte ale vieții noastre, fie ele financiare, sau chiar sociale. Vom primi ajutor divin, inspirație, intuiție, focalizare mentală și vom avea și energia necesară pentru acțiune, inițiativă. La locul de muncă s-ar putea să fim remarcați pentru eforturile depuse în ultima perioadă, există posibilitatea de a ne mări salariul sau să primim o primă generoasă.

În 8 decembrie, Luna (Berbec) realizează o cuadratură cu Pluton (Capricorn), iar Soarele (Săgetător) o cuadratură cu Neptun (Pești). Aici se cere o doză de flexibilitate față de schimbările ce pot apărea la locul de muncă sau față de transformările necesare pe plan material, financiar și totodată acceptarea acelor situații pe care nu le putem schimba.

Planeta iubirii și a valorilor materiale, Venus (Capricorn), în conjuncție cu Saturn, planeta disciplinei și a responsabilității, formează un sextil cu Marte (Scorpion), activând acțiunea și concentrarea focalizată și un sextil cu Neptun (Pești), planeta iubirii necondiționate și a inspirației divine. Aceste aspecte favorizează responsabilizarea și disciplinarea noastră financiară. Totodată ne oferă un impuls puternic, cu concentrare pe obiceiurile noastre zilnice, care ne duc spre independența financiară pe care o dorim și nu în ultimul rând ne oferă și o viziune mult mai clară asupra vieții și a obiectivelor noastre pe termen lung.

Pe data de 9 decembrie, Venus în conjuncție cu Saturn în Capricorn formează un sextil exact cu Neptun în Pești și un sextil cu Marte în Scorpion. Iar Marte, la rândul său, realizează un trigon cu Neptun (Pești). Aceste aspecte ne pot confirma că suntem pe drumul cel bun, la locul potrivit în momentul potrivit, și încet, dar sigur lucrurile încep să se așeze. Și vor apărea și roadele eforturilor depuse. Planurile noastre mentale încep să se contureze, să se realizeze în planul fizic.

Jupiter tranzitează în luna decembrie zodia Capricornului (din data de 2 decembrie, ora 21:00, București) și formează un trigon cu Uranus retrograd în Taur, iar Saturn (Capricorn), planeta maturității realizează un sextil cu Neptun (Pești). Acest aspecte ne indică multiple oportunități financiare, prime generoase sau chiar promovare la locul de muncă. Ne mai indică călătorii lungi, benefice pentru bunăstarea noastră, dezvoltare personală și profesională, creștere de vânzări și venituri, posibilități de expansiune pentru întreprinderi, introducere de noi activități.

În data de 10 decembrie, Luna (Taur) realizează un trigon cu Saturn în Capricorn (în conjuncție cu Venus și Pluton). Aceste aspecte ne arată că vom avea un simț practic puternic, vom ști exact ce trebuie să facem și cum. Va fi mai ușor să fim raționali, disciplinați, organizați, perseverenți în atingerea obiectivelor noastre.

În harta ridicată pe data de 11 decembrie, ora 0.00, București, avem o opoziție frumoasă între Mercur (Săgetător) și Luna (Gemeni). Pot apărea neînțelegeri în urma comunicării noastre pasionale. Recomand să ne temperăm impulsul de a vorbi prea mult, să fim atenți la reacția celor din jur și chiar dacă suntem foarte entuziasmați, să avem grijă la volum, la tonalitate și la exprimare. Orice neplăcere doriți să comunicați, încercați să puneți accentul pe ceea ce ați simțit, nu ce a făcut celălalt. Comunicați cât mai asertiv, fără să acuzați, să judecați sau să etichetați pe cineva.

Pe data de 12 decembrie, cerul astral ne surprinde cu un Careu în T, în semne Mutabile, care este realizat între cele două Luminarii, Soarele (Săgetător) și Luna (Gemeni) și de o a treia planetă, Neptun retrograd (Pești), aflată în cuadratură cu primele două. Neptun este focarul configurației, deoarece este o gazdă a energiilor celorlalte două planete. Această configurație este puternic motivantă. Aceste aspecte ne provoacă să găsim echilibrul între activitățile fizice, fapte și cele mentale.

Neptun, planeta inspirației, ne ajută în acest sens, însă pentru acesta este nevoie ca din când în când să ne interiorizăm, să lăsăm să se manifeste sufletul nostru prin intuiție, să ne ascultăm și să ne auzim vocea interioară. Important este să găsim echilibrul între planificarea mentală a acțiunilor noastre și acțiunea propriu-zisă. Să nu ne pierdem în procesul mental, ci să punem în practică ideile noastre. Bineînțeles să le gândim rațional, să planificăm pașii necesari, să fim flexibili, dar apoi să ne apucăm de treabă.

Se pare că luna decembrie este luna surprizelor, deoarece în data de 14 decembrie avem o altă surpriză pe cerul astral, și anume o configurație numită Zmeu. Piramida de Apă realizată între Luna (Rac), Marte (Scorpion) și Neptun (Pești) este completat de sextile între Saturn (aflat în Capricorn, semn de Pământ) și Neptun (Pești), respectiv Marte (Scorpion). Aceste aspecte indică momentul oportun pentru analiza valorilor noastre interioare și a caracterului nostru.

Valorile creează temelia caracterului, iar caracterul reprezintă baza pentru succes. Acum este momentul ideal să (re)clarificăm valorile noastre actuale, să le (re)prioritizăm și dacă situația (obiectivele noastre pe termen lung) ne cere, să facem schimbările necesare pentru a clădi un caracter mai puternic.

În data de 17 decembrie, avem parte de o Piramidă de Pământ, realizată între planeta intuiției și a reformării, Uranus retrograd (Taur), marele benefic și planetă a expansiunii, Jupiter (Capricorn), și planeta intuiției și a feminității, Luna (Fecioară). Aceste aspecte ne îndeamnă să condiționăm și să consolidăm obiceiurile noastre zilnice, să stabilizăm acele obiceiuri, activități sănătoase, care ne fac și plăcere, și care ne aduc și venituri substanțiale sau suplimentare pe termen lung.

În harta ridicată pe data de 18 decembrie, ora 0.00, București, avem un alt careu în T, realizată în semne mutabile, între Neptun (Pești), Luna (Fecioară) și Mercur (Săgetător). Focarul este planeta comunicării, a comerțului, Mercur în Săgetător. Recomand să găsim echilibrul dintre contemplare, superficialitate și analiza meticuloasă. Să ne organizăm și să comunicăm eficient, și să rămânem cât mai flexibili.

În data de 21 decembrie avem pe cerul astral încă un Careu în T, însă acum în semne Fixe. Se realizează o opoziție între Uranus retrograd (Taur) și Lună (Scorpion), iar o a treia planetă, Venus, formează cuadratură cu primele două planete. Planeta focar este Venus din Vărsător. Începe o perioadă activă financiar, se recomandă să fim disciplinați cu cheltuielile noastre înainte de sărbători, să fim darnici cu măsură, și să punem preț mai degrabă pe timpul calitativ petrecut alături de cei dragi, să organizăm program cu activități care ne fac plăcere, decât pe cadouri scumpe, dar inutile.

Pe data de 22 decembrie, Soarele intră în Capricorn. Începe o perioadă în care accentul va cădea mai mult pe responsabilitățile noastre asumate în societate, familie, sau la locul de muncă. În această perioadă ne asumăm cu mai multă ușurință sarcinile provocatoare.

În a doua zi a Crăciunului, pe data de 26 decembrie, avem Lună Nouă (conjuncție Soare – Lună) în Capricorn, care formează un trigon cu Uranus retrograd în Taur. Ni se oferă șansa unui salt uriaș, idei geniale, inspirație și acțiune constantă pentru schimbările necesare, începând o perioadă prielnică pentru o etapă nouă. Încheiem și lăsăm în urmă tot ceea ce nu mai servește dezvoltarea noastră personală, dar și profesională.

În harta ridicată pe data de 31 decembrie, ora 12:00, București, putem observa întrunirea planetelor din zodia Capricornului. Astfel avem cinci planete în Capricorn, după cum urmează: Mercur în conjuncție cu Jupiter, în trigon cu Uranus retrograd în Taur; Soarele în conjuncție cu Jupiter, în sextil cu Luna în Pești; Pluton în conjuncție cu Saturn. Începe o perioadă puternic concentrată pe comunicare, planificare, concentrare mentală, disciplină, transformări interioare și exterioare, salturi în dezvoltarea noastră profesională, abundență și susținere în exprimare de sine, în atingerea obiectivelor noastre.

Cel mai important este să avem o viziune clară asupra țelurilor noastre, să știm direcția vieții noastre profesionale, să întocmim un plan amănunțit cu pașii necesari realizării, să stabilim termene clare, iar apoi să acționăm cu disciplină, determinare și concentrare maximă pe obiectivele noastre. Să fim deschiși, flexibili, jucăuși, și să ne bucurăm de oportunitățile care ne surprind în acele momente când ne așteptăm cel mai puțin. Și vin oportunitățile, pe toate planurile, deoarece suntem deschiși și pregătiți pentru un salt uriaș către o viață mai bună, plină de dorință, acțiune și entuziasm.

În concluzie, vă recomand să vă ascultați intuiția, dar, în același timp, și rațiunea. Canalizați energiile spre obiectivele voastre financiare, astfel veți avea parte de venituri suplimentare, neașteptate sau călătorii benefice.

Cel mai important mesaj al lunii este să ne deschidem față de cei dragi și să alocăm timp și energie comunicării profunde, de la suflet la suflet.

Vizi Erzsebet

Vizi Erzsebet