Carmen CodirlaInfluentele Lunii

Luna Nouă în Rac. În vara asta plec în lume!

Într-o dimineață, acum vreo două săptămâni, a venit vara. A pășit în mijlocul nostru desculță și îmbujorată, aprinzând toate reflectoarele cerului. În fața grației sale desăvârșite merele prinseră a roși iar florile parfumate și multicolore se adunară-n jurul ei să o salute. Sânziene, crini imperiali, crăițe, garofițe, margarete, roze, tuberoze, gladiole și cârciumărese au defilat, rânduri, rânduri, în deschiderea spectacolului ce sta să înceapă. Prima lună nouă a sezonului estival se întâmplă chiar în ziua lunii, pe 4 iulie, zi universală 2 (4+0+7+2+0+1+6), la orele 2 ale amiezii1. Bing – bing! Yin – Yin! Soarele și Luna, conjuncte în Rac, îți dezvăluie secretul casei a VII-a, secretul parteneriatului perfect. Crezi că îl știi?

Foto: BLMOregon
Foto: BLMOregon

Cele două luminarii te sfătuiesc să nu te grăbești cu răspunsul și să nu dai buzna în casă, pentru a te oglindi în privirea magnetică, irezistibilă a partenerului, căutând echilibrul. Nu înainte de a fi făcut o călătorie îndepărtată, la origini, de unde izvorăște puterea lui 2, puterea feminității. Acolo înfloresc în taină: candoarea, bunătatea, blândețea, receptivitatea, imaginația, sensibilitatea și intuiția. Acolo vei găsi armonia. Energia cardinală, activă și neliniștită a semnului zodiacal al Racului scoate la iveală, din cotloanele întunecate ale subconștientului, cutia unde dorm emoțiile tale. Ea îți întărește voința și te îndeamnă să deschizi cutia și să-ți înfrunți temerile, să te controlezi și reinventezi. Harta lunii noi te predispune să înveți să te iubești. Dacă nu te iubești pe tine, cum ai putea iubi pe altcineva? Cum vacanța bate la ușă, astrele te poartă într-o călătorie imaginară, pe firul apei, până la izvor. La izvorul ființei tale. Pentru a realiza cine ești.

harta-luna-noua-rac-2016

De lună nouă în Rac m-am decis: în vara asta plec în lume, în lumea mea! Plec să mă descopăr și echilibrez, să-mi ajustez sistemul de valori și să depășesc limitele care îmi blochează evoluția! Tu unde îți încarci bateriile în vara asta? Cât de departe ești dispus să călătorești? Poate la țărm de mare unde soarele, agățat în înaltul cerului, tivește apa limpede și rece cu bule de aer gri-argintii? Sau poate la bunici unde să adormi pe prispă, în miros de fân proaspăt cosit și să te visezi din nou copil? Sau poate, îmbrățișat de pernele moi ale fotoliului preferat, ai vrea să călătorești la Ixtlan, braț la braț cu don Juan Matus și don Genaro?2 Oriunde ai vrea să călătorești și oricare ar fi planurile tale nu uita: „just look into your heart my friend and return to innocence”3

CARMEN CODIRLĂ

autor-carmen-codirla

  1. Conjuncția Soare-Lună, încadrată de Venus și Mercur, are loc în Rac și casa a IX-a a Străinătății, călătoriilor îndepărtate, experiențelor, principiilor de viață, spiritualității și înțelepciunii, în aspecte de: trigon (separant) cu Neptun, opoziție (aplicantă) cu Pluton, inconjuncție cu Saturn (separantă). Conjuncția luminariilor mediază opoziția Jupiter/N. Nord – Neptun/N. Sud de pe axa caselor V-XI, a iubirii și creativității. Saturn se află în cuadratură cu axa Nodurilor. Ascendentul hărții se află în Balanță, iar Venus în Rac (în propria triplicitate) este conjunctă cu Mijlocul Cerului și în aspecte de: trigon cu Marte (guvernator de casa a VII-a a Parteneriatelor) și cuadratură cu Uranus (aflat în casa a VII-a). Axele temei sunt în semne cardinale, planete angulare: Venus și Uranus. Sextilul Marte – Jupiter formează un Yod cu conjuncția Uranus/Descendent. În hartă se formează configurația holistică feminină “Plic”, având focar pe Marte (guvernator de casa a VII-a a Parteneriatelor). Opt din cele zece planete se află în tranzit prin semne feminine.
  2. „Profesori de vrăjitorie”, călători prin tunelul timpului, în paginile romanului inițiatic “Călătorie la Ixtlan” (Carlos Castaneda)
  3. „Doar uită-te în inima ta, prietene și regăsește-ți inocența!” Return to innocence – Enigma (1993) https://www.youtube.com/watch?v=Rk_sAHh9s08