Charlie Sheen

Incertitudinea este un semn al smereniei,
iar smerenia-i abilitatea și disponibilitatea de a-nvăța.”

Opinia unanimă despre nativii Fecioară este aceea că sunt critici cu ei înșiși și cu ceilalți, muncitori, discreți și conservatori cu și în viața intimă. La o privire mai atentă, cei conștienți că astrologia nu se rezumă doar la descrierile generale ca cea de mai sus vor constata că lucrurile stau cu totul altfel. Simplul fapt că-i o zodie mobilă, deci schimbătoare, stăpânită de Mercur, o planetă cel puțin la fel de nestatornică este suficient pentru a decreta că situația nu este deloc cum pare. Dacă mai punem la socoteală și particularitățile fiecărei hărți astrale în parte, este cât se poate de clar că Fecioarele nu-s chiar toate… fecioare.

Charlie Sheen - 9

Cu un astfel de caz facem cunoștință în ediția de septembrie a acestei reviste. Este vorba de Charlie Sheen, cunoscut publicului larg mulțumită personajului cu același prenume din serialul Doi bărbați și jumătate. Autointitulatul vrăjitor cu sânge de tigru și ADN de Adonis care iese mereu în câștig s-a născut pe 3 septembrie 1965 în New York la ora 22:48 sau după alte surse, la 22:58. Fie că primul ori al doilea moment al nașterii este cel corect, cert este că nu scapă nicicum de titulatura de nativ Fecioară cu Ascendentul în Gemeni. Iar dacă ne gândim că Mercur tronează peste ambele semne și că-n harta lui se află-n zodia Leului, n-ar trebui să ne mire faptul că peripețiile acestui actor au făcut deliciul presei ani de-a rândul.

Charlie Sheen - h

Dar să-ncepem cu-nceputul. Carlos Irwin Estévez, căci acesta este numele său din buletin, a apărut în peisaj când cariera cinematografică a tatălui său, reputatul Martin Sheen, începea să se contureze. Așa se face că familia lui s-a mutat adeseori în primii săi ani de viață, fiind privat de acea copilărie tihnită de care se bucură de regulă micuții. Deși, prin intermediul acestuia, a putut să-și exerseze talentul actoricesc de la o vârstă fragedă, fiind distribuit la doar nouă ani într-o peliculă în care juca și tatăl său, lipsa stabilității din această perioadă și-a pus amprenta pe dezvoltarea sa ulterioară, fapt lesne de observat din aspectul tensionat de opoziție lansat de Soare, Uranus și Pluto din casa tatălui, dar și a familiei lui Saturn retrograd din casa carierei și a luminii reflectoarelor.

Tânărului Charlie nu i-a fost dificil să se adapteze la condițiile din jungla hollywoodiană. Școala nu i-a prea plăcut, iar notele mici nu i-au permis să termine liceul. Chiar dacă era bun la sporturi, a ales să-i calce pe urme lui Martin Sheen. N-a durat mult până când a început să culeagă roadele poziției lui Venus în casa bucuriei sale ce simbolizează industria spectacolului și-n domiciliul său diurn.

La puțin peste douăzeci de ani, primește un rol secundar în Platoon, film răsplătit cu nu mai puțin de cincisprezece premii importante. Când i-a fost acordată o stea pe Aleea Celebrităților, nici măcar nu împlinise vârsta de treizeci de ani, indiciu cum că a profitat încă de timpuriu de configurația astrală armonioasă de trigon trasată de conjuncția lui Marte aflat în domiciliul lui nocturn și-n bucuria lui cu Neptun, simbolul cinematografiei la Saturn retrograd din casa carierei. Cu toate acestea, opoziția amintită mai sus l-a bântuit și în această etapă a vieții sale, făcând să i se urce la cap aceste realizări pe bandă rulantă, fapt recunoscut chiar de el într-un interviu când a declarat că „în copilărie, suntem învățați să facem față eșecului, nu reușitei, că atunci când nu-ți iese ceva, trebuie să-ncerci din nou și din nou, dar ce-i de făcut când ai succes din prima?”

Timpul a demonstrat că Charlie n-a descoperit răspunsul corect la această întrebare. Așa se face că la nici patru ani distanță de la momentul în care talentul său capta atenția publică, el avea să sufere un infarct în urma unei supradoze de cocaină, incident care a coincis cu începutul unui șir lung de internări la clinici de dezintoxicare și dezalcoolizare. Predilecția sa pentru consumul de stupefiante și alcool reiese din mai multe aspecte prezente-n tema nașterii sale. Alăturarea Soarelui la Uranus și Pluto vorbește despre ușurința cu care s-a dedat viciilor, pe când conjuncția lui Marte cu Neptun din casa bolilor prevestește abuzul de narcotice.

Chiar și așa, cariera lui a prosperat în continuare, cei de la CBS oferindu-i rolul lui Charlie, băiatul rău din Doi bărbați și jumătate, personaj despre care se presupune c-ar fi fost inspirat chiar din viața lui și grație căruia a devenit cel mai bine plătit actor de televiziune, fiind remunerat cu 1,8 milioane de dolari pentru fiecare episod. N-a trecut multă vreme însă până când comportamentul necugetat și comentariile scandaloase l-au prins din urmă.

Pe al optulea sezon al serialului nu-l mai despărțea de final decât patru episoade, dar din pricina lui Charlie Sheen, acestea n-au mai fost puse-n scenă. Cu o lună înainte de încheierea filmărilor, el a avut parte de o cădere nervoasă cauzată de alcool și droguri în exces, prescriindu-se un tratament de reabilitare la domiciliu, acesta fiind al treilea de acest gen urmat într-un interval de un an de zile. În acea perioadă, actorul a bătut ceea ce avea să se dovedească a fi fost ultimul cui în sicriul carierei și reputației lui artistice de până-n prezent.

Așa se face că acționează sub impulsul configurației astrale disonante de careu dintre Mercur din casa comunicării și Marte din Scorpion, aducându-i reproșuri și acuze celui care a creat Doi bărbați și jumătate. Este drept că acest gest i-a crescut popularitatea în primă fază, oferindu-i șansa să plece într-un turneu național care i-ar fi fructificat Mica Piramidă descrisă de Mercur, Venus și Jupiter, dar prestația slabă din cadrul acestuia le-a demonstrat fanilor că-i tratează cu la fel de puțin respect ca pe foștii angajatori.

Cât privește viața-i amoroasă, poveștile mariajelor sale sunt suficiente pentru a umple paginile unei cărți destul de stufoase. Dacă am lua în calcul și femeile cu care a avut relații preț de câteva luni, săptămâni, zile sau chiar ore, am depăși în dimensiuni Enciclopedia Britannica. De reținut ar fi că s-a însurat și a divorțat de trei ori pân-acum, iar nici măcar una dintre fostele neveste nu are cuvinte de laudă în ceea ce-l privește.

În timp ce era căsătorit cu prima soție, s-a aflat că se afla printre clienții fideli ai unei renumite matroane, pe a doua a amenințat-o cu bătaia, iar cea de-a treia a sfârșit prin a cere eliberarea unui ordin de restricție pe numele lui. Unde mai pui și că pe cea dintâi logodnică a sa a împușcat-o accidental în mână? Dar niciuna din legăturile sale mai mult sau mai puțin pasagere n-a făcut deliciul presei de scandal mai mult decât cea avută concomitent cu o actriță de filme pentru adulți și un fotomodel care a apărut în reviste dedicate împătimiților de plante halucinogene. Răspunzător pentru acest tumult este un cumul de aspecte și poziții planetare puternice, dar gestionate defectuos. Prima ar fi configurația dizarmonică de opoziție lansată de Luna din casa mariajului la Jupiter în exil, raport cosmic care ilustrează numărul destul de mare de femei pe care le-a dus la altar. Aceasta este urmată îndeaproape, dacă nu chiar surclasată ca importanță, de localizările-n semn și casă ale lui Venus și Marte, ambele planete regăsindu-se în domiciliile și bucuriile lor în harta sa natală.

Ceea ce le diferențiază pe cele două este modul de manifestare. Dacă Venus i-a conferit un apetit sexual mult peste medie, fertilitare crescută și mare trecere la sexul frumos, Marte i-a cultivat, prin amplasarea în casa a VI-a, gustul pentru domnișoarele situate pe o treaptă inferioară din punct de vedere social și/sau profesional. Numitorul comun al planetelor acestora a ieșit la iveală nu cu mult timp în urmă când Charlie Sheen a anunțat că este seropozitiv.

Poate că vă-ntrebați care este motivul pentru care am ales să vă vorbesc, cu ocazia acestui număr al frumoasei reviste, despre această personalitate. Stați liniștiți, nu vă judec, întrucât am reflectat și eu la motivația din spatele acestei decizii. Concluzia ar fi că nicio altă celebritate nu-ntruchipează mai bine decât el climatul astral de care avem parte de la intrarea lui Jupiter în Fecioară încoace. Iar cum nu ne mai despart decât câteva zile de trecerea sa în zodia următoare, ar fi cazul să tragem niște învățăminte. Printre acestea ar trebui să se numere, după umila mea părere, aceea că nimic nu este ceea ce pare și că, uneori, nu avem nevoie decât de o schimbare de optică pentru a vedea lucrurile dintr-o cu totul altă perspectivă.

Despre toate acestea vorbesc, în termeni largi, atât Crucea Mutabilă care tronează peste tema nașterii acestui actor, cât și Careul în T mobil sub influența căruia ne-am aflat începând cu ultima lună de vară a anului trecut. Vă invit așadar să-ncepem prin a nu (mai) judeca un semn zodiacal după descrierea sa generală.

Anca Simina Martin

anca-martin-autor2