Sfatul astro-financiar pentru septembrie 2016

astrofinanciar

https://flic.kr/p/bSyd28

Primele zile ale lunii septembrie vin cu o doză de realism, de simț practic, de utilitate. Chiar pe 1 septembrie avem aspectul de Lună Nouă și Eclipsă de Soare în semnul Fecioarei, alături de Mercur retrograd și Jupiter, în opoziție cu Neptun (Pești) și în cuadratură cu Marte și Saturn (Săgetător). Ascendentul momentului este în Scorpion.

Această eclipsă vorbește despre o bună ancorare în situațiile practice, o coborâre din planul ideatic și materializare în concret. Despre o cale a adevărului, despre descoperirea realității așa cum este ea și nu așa cum ne-o putem noi închipui. Se poate să simțim mai puternic presiunea situației, să resimțim o voință de realizare a unor situații concrete. Este un moment bun să trecem la treabă mai ales dacă până acum am trăit cu impresia că am fost ținuți pe loc.

Jupiter parcurge ultimele grade ale semnului Fecioară, avându-l pe Mercur lângă el. Poate ar fi bine să revedem planurile noastre de acum un an, ce dorințe aveam și voiam să le vedem îndeplinite. Sunt ele realizate acum? Dacă răspunsul este negativ, avem șansa de a observa dacă sunt încă de actualitate și să demarăm acțiuni concrete în acest sens. Nu vorbesc aici de ceva nou, de planuri noi. Nu. Ci de cele vechi, cele care dintr-un motiv sau altul au rămas în urmă.

Putem observa ce ne ține în loc, de ce anume avem nevoie sau poate de la cine avem nevoie de susținere. Oricum, este o energie care impulsionează, mișcă din loc tot ce era stagnat și nu observasem până acum. S-ar putea ca unele contracte, parteneriate să se destrame, să se rupă și să simțim o mare eliberare. E un moment al curățeniei în gânduri, acțiuni, planuri, obiective.

Conjuncția Marte – Saturn (Săgetător), separantă pe întreg parcursul lunii, este încă puternică. Ne provoacă să răspundem la întrebări precum: munca pe care o desfășor mă reprezintă pe mine? Mă abat eu de la sistemul meu de credințe, de la filozofia mea de viață? Este un aspect foarte puternic în mediul de afaceri, punând accentul pe structură, organizare, pe întărirea autorității. Poate duce la zdruncinări puternice, la schimbări dramatice, dar și la consolidări de sistem, de structuri organizatorice.

Odată cu intrarea lui Jupiter în Balanță, pe 9 septembrie, o altă energie este activată. Îi simțim prezența, dar nu putem încă să stabilim exact ce și cum. Cadrul relațional este primul influențat. Poate apărea mai puternică intenția de a încheia noi contacte, de a stabili noi legături sau în alte condiții de până acum. E nevoie însă de o ordine interioară, de o separare de activitățile neproductive, de o rentabilizare a proiectelor la care lucrăm. Abia apoi putem vorbi de un nou început.

O altă influență a acestei schimbări ar putea să fie resimțită în cadrul legislativ. Ar fi bine să acordăm o mai mare atenție legislației în vigoare, dar și noilor schimbări ce pot apărea. Regulamentele, politicile și procedurile interne ar fi indicat să treacă printr-o revizuire și o atentă corelare cu activitățile operaționale.

Pe 22 septembrie, Soarele părăsește semnul Fecioarei și intră în Balanță, un semn al cooperării, al alianțelor, al colaborărilor, iar Mercur revine în mers direct. Conjuncția Soare – Jupiter lărgește aria de aplicabilitate a acestora la nivel internațional. Ar fi bine să fim mai deschiși spre noi orizonturi, spre noi relații, spre alții.

Cu diplomația la „atac” putem să încheiem noi colaborări și să pornim proiecte noi. Și în colaborările existente pot interveni persoane noi care pot susține cu mijloace materiale, cunoștințe tehnice de specialitate sau chiar din punct de vedere moral. Oricum, accentul cade pe relația Eu – Tu și pe modul de gestionare a banilor, a lichidităților existente în conturi. E important de știut că ar fi bine să încercăm noi modalități de investiție, mai ales pe termen lung. Apelarea la specialiști, la consilieri, dar luând propriile decizii este recomandată și binevenită.

Finalul de lună aduce noi schimbări de vibrație. Venus intră în Scorpion pe 24 septembrie, iar Marte în Capricorn, pe 28 septembrie. Se pot încheia alianțe pentru a deține/redobândi controlul și puterea, dar nu neapărat la vedere. Ar fi bine să încercăm să căutăm indicii dincolo de realitatea imediată sau dincolo de ceea ce ne arată ceilalți. Astfel, se poate ajunge cu un pas înaintea concurenței.

Ca o concluzie, am putea spune că luna septembrie este o una a curățeniei, a organizării interioare, a debarasării de trecut după ce am înțeles că este trecut, a repoziționării pe un alt nivel. Ascultarea mesajelor și înțelegerea lor este un alt punct important al acestei perioade. Astfel putem să vedem care este adevărata noastră cale, putem înțelege dacă suntem bine poziționați sau dacă este necesară o schimbare de direcție.

Loredana Chiperi

loredana-chiperi-autor