Sfatul astro-financiarVizi Erzsebet

Astro-financiară, noiembrie 2021

La începutul lunii decembrie, Ascendentul este în Fecioară, iar guvernatorul său, Mercur, tranzitează zodia Săgetătorului, realizând o conjuncție cu Soarele și un sextil cu Saturn în Vărsător.

Axa valorii (casele II şi VIII) cade în semnele Berbec şi Balanţă, iar Venus (în Capricorn, în conjuncție cu Pluton) realizează un sextil cu Neptun staționar în Peşti și un sextil cu Marte în Scorpion. În acelaşi timp, Luna în Balanţă realizează o cuadratură cu Pluton și un trigon cu Jupiter în Vărsător.

Aceste aspecte ușor dinamice ne îndeamnă să fim practici, raționali și cu picioarele bine înfipte în pământ. Buna desfășurare a activităților zilnice privind gestionarea resurselor financiare și economisirea acestora poate funcționa impecabil printr-o o organizare eficientă și cu limite clare privind cheltuielile zilnice, săptămânale sau lunare. Astfel, planurile bine puse la punct și autodisciplina ne vor ajuta să temperăm cheltuielile exagerate sau cumpărăturile bazate pe impulsuri emoționale.

În harta ridicată la data de 2 decembrie, ora 10:00, București, putem observa o cuadratură în T, în semne fixe. Saturn în Vărsător realizează o cuadratură cu Luna în Scorpion și o cuadratură cu Uranus retrograd în Taur, iar ultimele două planete formează o opoziție între ele. Saturn, planeta disciplinei, ne provoacă să găsim echilibrul între două aspecte importante ale vieții: cariera și familia.

În prima parte a lunii, acest aspect dinamic ne „obligă” să avem grijă pe de o parte de familie, de starea noastră de echilibru fizic, mental și emoțional… și, pe de altă parte, să fim conștiincioși, responsabili și disciplinați în executarea sarcinilor primite la locul de muncă. Proverbul „Dați Cezarului ce este al Cezarului și lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu” descrie atitudinea ideală pe care putem să o cultivăm pentru a menține echilibrul pe termen lung între aceste două aspecte importante ale vieții.

În data de 19 decembrie, ora 06:00, București, avem pe cerul astral o configuraţie de tip daltă. Dalta este o unealtă folosită în alpinism, iar în acest caz ea simbolizează ascensiunea financiară sau profesională. În această perioadă, este posibil să ne aflăm într-o situație din care avem două variante de ieșire: să ne cățărăm cu ajutorul dălților sau să crăpăm muntele.

Rolul cel mai important este deţinut de Jupiter în Vărsător, planeta care participă la sextil și la trigon, reconciliind opoziția dintre Soarele din Săgetător și Luna din Gemeni. Această planetă ne arată soluția potrivită sub forma atitudinii de urmat pentru dizolvarea tensiunii opoziției.

Jupiter în Vărsător ne oferă originalitate, autenticitate, energie şi entuziasm pentru cauze umanitare, susţinându-ne să avem o minte deschisă, intuitivă, plină de idei și viziuni noi, neobișnuite.

Așadar, dacă vă aflați la răscruce și sunteți nevoiți să luați o decizie care vă poate schimba direcția vieții în plan financiar, profesional sau personal, este extrem de important să analizați efectele acestei decizii în viitorul apropiat şi îndepărtat. În astfel de situații, este recomandat să aveți în vedere liniștea sufletească, siguranța financiară pe termen mediu și lung, precum şi binele partenerului/colaboratorului/salariatului.

Totodată, această configuraţie arată posibilitatea de a călători în străinătate în interes de serviciu. Spre exemplu, poate fi vorba de cursuri de formare sau de calificare profesională, precum şi de colaborări pe termen mediu sau lung cu întreprinzători străini.

În a doua parte a lunii, avem șansa de a ne extinde orizonturile, de a deveni mai deschiși la diverse oportunități prin acumularea cunoștințelor și prin dezvoltarea unor noi abilități.

Câștigurile pot veni prin activităţi ce ţin de comunicare și prin folosirea abilităţilor noastre intelectuale. Singurul lucru care ne poate bloca în a atinge succesul sau a crea abundența financiară mult dorită este mintea noastră. Este responsabilitatea și obligația noastră față de noi înșine să devenim mai conștienți de ceea ce gândim, să ne observăm monologul sau dialogul interior.

Astfel, ultima lună a anului este potrivită pentru interiorizare, conștientizare și pentru luarea deciziilor clare, urmate de acțiuni ferme. Puterea minții este imensă; prin intermediul ei putem să clădim sau să demolăm, să ne autolimităm sau să ne depășim limitele. Decizia ne aparține!

În harta ridicată la data de 27 decembrie, ora 12:00, București, putem observa configurația Triunghiul minor, o configuraţie planetară care conţine trei planete ce alcătuiesc două sextile şi un trigon.

Marte în Săgetător realizează un sextil cu Luna în Balanță și un sextil cu Saturn în Vărsător, iar ultimele două planete formează un trigon între ele. Marte, planeta – focar, susţine exprimarea calităţilor noastre creatoare şi ne oferă capacitatea de a concretiza ideile, de a materializa, de a aplica teoria în practică. Nu în ultimul rând, el ne susţine cu determinare, concentrare și atenție focalizată pe obiectivele noastre.

 Totodată, Marte în Săgetător ne îndeamnă să ne dorim mai mult (să nu ne mulțumim cu puțin, să nu facem compromisuri inutile), să ieșim din zona de confort și să ne autodepășim. Pragul sfârșitului de an (care este și un nou început) este momentul oportun să luăm viața în propriile mâini. Aliații noștri vor fi curajul și entuziasmul, iar încrederea în forțele proprii ne va impulsiona spre a lua inițiativa şi a acționa.

În concluzie, putem privi viața ca pe un film în care noi suntem regizorii. De noi depinde cum o trăim! Este responsabilitatea noastră să avem grijă ce semințe plantăm în grădina noastră (mentală) – semințe care ne limitează sau care ne dau aripi.

Vă doresc să vă ascultați intuiția și să aveți curajul de a acționa!

Vizi Erzsebet

Vizi Erzsebet