Asteroid Hektor – să crezi cu tărie într-o idee

”Triumful lui Ahile”, de Franz Matsch

Pentru acest număr al revistei am ales să vorbesc despre Asteroid 624 Hektor, dar înainte de a aborda subiectul din punct de vedere astrologic mă voi opri asupra detaliilor mitologice. Rețineți că, în vreme ce numele asteroidului se scrie cu litera ”k”, păstrându-se astfel varianta grecească, numele eroului mitologic se scrie cu litera ”c”, Hector.

Mit

Hector a fost primul fiu al regelui Troiei, Priam, și a avut-o drept soață pe Andromaca. Era considerat apărătorul cetății, unul dintre personajele care au scris istoria războiului din Troia. Era considerat un om pașnic, calculat, înțelept și responsabil, viteaz în luptă. Se consideră că numele său, în greacă Hektor, este un derivat al verbului ”ékhein”, adică a avea sau a poseda.

Hector era respectat și respecta pe toată lumea, fiind un bun protector al valorilor familiei.

În ciuda faptului că a știut dinainte că va muri, Hector a luptat cu îndârjire în războiul troian răpunându-i pe cei mai viteji dintre greci, în frunte cu Patrocle, cel mai bun prieten al lui Ahile.

Legenda spune că Hector a fost neobosit în ideea sa de a nu ceda Troia inamicilor ahei protejând iubirea pe care Paris a avut-o pentru Elena. În plus, Hector rămâne singur în afara cetății pentru o luptă pe viață și pe moarte cu Ahile. Iar să lupți contra nemuritorului Ahile era ca și cum ai parcurge o stradă cu sens unic. Hector și-a îmbrățișat pentru ultima data soția și fiul abia născut, a cerut binecuvântarea tatălui, gata să lase în urmă ceea ce a reprezentat pentru el țelul vieții sale: familia și regatul. Ahile a învins și a legat trupul neînsuflețit al lui Hector de carul său târându-l până în tabăra sa.

Rugămințile lui Priam l-au înduplecat în cele din urmă pe Ahile care l-a redat pe Hector familiei și a acordat acesteia 11 zile de doliu.

Detalii Tehnice

Asteroid (624) Hektor a fost descoperit în data de 10 februarie 1907, în Germania. Se afla în mișcare directă, în zodia Leu. Are o formă particulară ce se aseamănă cu o torpilă, drept pentru care mulți spun că este vorba despre doi asteroizi în fuziune. Perioada orbitală este de 11,93 ani.

Implicații astrologice

Am putea spune că, dintr-o anumită perspectivă, “razboaiele troiene” se mai dau și în zilele noastre! Poate că fiecare avem câte unul! Pentru o cauza banală, pentru un ego exacerbat, conflicte există destule și astăzi.
Asteroid 624 Hektor reflectă, în temele natale, o hotărâre de nestrămutat de a duce la îndeplinire o idee, o decizie.

oate că nu reprezintă nici cea mai inspirată opțiune, nici cea mai simplă, dar acest asteroid poate indica un anumit tip de resurse, de soluții ce pot menține o situație pe timp îndelungat. În astrogramă, Asteroid 624 Hektor desemnează acel impuls de curaj, de inițiativă, dar și perseverența în fața unei situații dificile și cu un parcurs ce se anunță plin de necunoscute. În funcție de casa astrala în care îl descoperiți, puteți găsi rezerve de a duce la îndeplinire o hotărâre personală, o decizie împinsă cu toate forțele spre finalizare. Uneori este ca un sens unic, un sens ce nu are alternative.

Hector a știut mereu să își motiveze soldații și reprezintă un apărător al unor idealuri sociale și politice. De aceea, Asteroid 624 Hektor poate fi foarte vizibil în temele natale ale celor care folosesc etica și moralitatea pe post de ”banderolă”.

De asemenea, este foarte interesant de observat și în temele relaționale. Aici veți putea găsi indicii importante despre ce anume vă motivează să stați într-o relație, chiar dacă aceasta nu este simplă, despre ce anume vă face să o transformați într-o cauză demnă de efort și de sacrificiu.

Asteroid 624 Hektor se află în acest moment în Capricorn, foarte aproape de Pluton, alături de care va rămâne, de altfel, de-a lungul acestui an. De aceea, ideal ar fi ca anul acesta să ne măsurăm cu grijă cauzele pentru că acestea pot cere un sacrificiu. Să crezi într-o idee cu toată inima este un implus natural și firesc, dar în timpurile acestea, strategia, planificarea, resursele sunt cele care contează foarte mult pentru sustenabilitatea ideii.

Otilia Mazilu

otilia-mazilu-autor