Sfatul astro-financiar pentru luna septembrie 2017

Astro financiarDupă ce timp de trei săptămâni planeta Mercur s-a aflat în mişcare retrogradă şi ne-a bulversat îndeajuns de mult gândirea încât să luăm măsuri mai puţin fericite sau să nu fim atenţi la detalii importante, mai ales în domeniul financiar, iată că în data de 5 septembrie 2017 iese din mişcarea retrogradă şi revine la mişcarea sa normală, cea directă.

Mişcarea retrogradă a planetei Mercur are influenţă directă asupra pieţelor bursiere, făcându-le să se clatine. Ca exemplu, în luna august indicele Dow Jones a scăzut brusc la trei zile după începerea mişcării retrograde a planetei Mercur prin semnul Fecioarei, revenindu-şi cu greu în preajma zilei de 1 septembrie când planeta Mercur, chiar şi în mişcare încă retrogradă, a ieşit din Fecioara şi a intrat pentru câteva zile în Leu. Mercur este în continuare retrograd până în 5 septembrie, dar cel puţin nu se află în domiciliu, planeta nu are aceeaşi putere, deci impactul mişcării retrograde este mult diminuat.

În luna septembrie 2017 un moment de cotitură în domeniul financiar este intrarea planetei Mercur în domiciliul său nocturn, în Fecioara, fiind în acest fel mult mai puternică decât în alte perioade. Şi pentru că pe aproape tot parcursul lunii se află în Fecioara, eventualele fluctuaţii sunt date şi nuanţate de aspectele pe care le face Mercur cu celelalte planete.

Astfel că:

  • Începând cu 5 septembrie Marte se va afla şi el în Fecioara pe tot parcursul lunii oferindu-i planetei Mercur, după intrarea sa în domiciliu, energia necesară de a influenţa în mod vizibil toate domeniile vieţii noastre în care este nevoie de gândire, deci inclusiv domeniul financiar. Dacă pe parcursul trecerii sale prin zodia Leului am fost mai mult teatrali şi demonstrativi în abordare, acum vom fi mult mai minuţioşi, serioşi şi vom lăsa faptele să vorbească.
  • Odată cu intrarea planetei Mercur în Fecioara în săptămânile care urmează, vom da dovadă de o abordare analitică a lucrurilor care contează, gândind lucrurile în mod rațional și acționând cu prudență. Mai precis, mintea ne va merge “brici”. Acest maxim va fi obţinut în special în preajma zilei de 16 septembrie când se va perfecta conjuncţia Mercur-Marte. Vom dispune de claritatea necesară în gândire pentru a privi lucrurile exact cum sunt ele în realitate, dar și de capacitatea de a acționa într-un mod organizat și precaut.
  • În jurul datei de 22, se desăvârșește aspectul armonios de trigon dintre Mercur aflat în semnul Fecioarei și Pluto retrograd din zodia Capricornului. Iată o perioadă de câteva zile propice pentru orice inițiativă care presupune descoperirea de erori în sisteme de gândire, acțiune, la serviciu ori acasă.

Şi totuşi pare să nu fie totul roz! În toată această perioadă în Peşti, semnul opus Fecioarei, se află Neptun, planeta iluziei şi deziluziei. Influenţa sa va avea două momente de maxim:

  • În preajma zilei de 20 septembrie se va găsi în opoziţie cu Mercur. Acest aspect cosmic are potențialul de a ne umbri judecata pentru câteva zile, timp suficient cât să luăm unele decizii care se bazează pe iluzii și nu pe realitate. Așadar, dacă avem impresia că unele lucruri sunt prea bune pentru a fi adevărate, s-ar putea ca intuiția să nu ne înșele. Ce putem face în acest context? Trebuie să ne asigurăm că ceea ce am gândit este într-adevăr corect, viabil, nu este doar iluzia corectitudinii. Trebuie să gândim de cinci ori pentru a acţiona o singură dată.
  • În preajma zilei de 24 septembrie, când Neptun se află în opoziţie şi cu Marte, am putea alerga după “cai verzi pe pereţi”, am putea să marșăm la viteză maximă în direcția unui țel nerealizabil sau a unui obiectiv iluzoriu. Iarăşi va trebui să ne asigurăm că într-adevăr am gândit bine.

Cu toate acestea, în jurul datei de 25 Mercur va face un careu cu Saturn din Săgetător. Chiar dacă este o configurație astrală disonantă, aceasta ne poate crea însă unele beneficii. Faptul că dăm dovadă de pragmatism, dar și minuțiozitate în gândire, se poate combina cu faptul că avem totuşi un sistem de referință solid.

Ca o concluzie, luna septembrie va fi dinamică din punct de vedere financiar, va fi o perioadă benefică pentru a concepe proiecte noi şi a investi, cu o singură condiţie: să verificăm cu multă minuţiozitate şi seriozitate dacă ideile pe care le avem sunt cu adevărat viabile şi nu sunt iluzii.

Firicel Ciarnău
Senior editor
Firicel Ciarnau