Soare în Fecioară sau răbdare și… răbdare. Tutun, nu!

Până în data de 22 septembrie când Soarele intră în semnul Balanței, acesta poposește trăgîndu-și sufletul acasă la Fecioară. Își trage sufletul și se pune pe analizat, studiat, aprofundat, disecat. Despicat firul în zece, în o sută, în o mie. Hai să vedem cum stăm! Hai să vedem cum ne simțim! Hai să ne studiem! Hmmm. Parcă nu arătăm prea bine, parcă nici nu ne simțim prea bine. Suntem puțin obosiți, surmenați, epuizați chiar. Ups, oare e posibil să ne fi îmbolnăvit?

Moment în care calmul dispare și începe un pic de panică. Se analizează totuși cu maximă atenție și rigurozitate stări, simptome, indicii. Parcă suntem cam palizi. Parcă n-am prea avut nici poftă de mâncare. Sau să fi fost acea salată pe care am mâncat-o la restaurant? Mda, tot ce se poate. Furculița părea să aibă o mică pată și parcă nici farfuria nu era tocmai curată. Și, deși am întrebat dacă toate ingredientele sunt bio și mi s-a spus că da, cred totuși că nu erau. Ia să le luăm pe rând…

Și uite așa, Soarele în Fecioară simte nevoia de liniște și de analiză în liniște a propriilor panici. Pentru că, așa cum spuneam, e timpul de analiză, disecție și, mai ales, critică. Pozitivă, constructivă, disctructivă, autocritică, nu contează de care. Critică să fie! Și este. De unde și seriozitate, responsabilitate, gravitate și apoi neîncredere și pesimism. Păi dacă luăm orice lucru la puricat, normal că vom găsi o parte bună și o parte rea. Partea bună de obicei o vom da-o deoparte iar cea rea o vom amplasa pe lamele microscopului, unde o vom studia până când, să mă scuze Fecioarele cele pudice, s-ar putea să ne iasă ochii!

Să vedem reprezentarea absolut sugestivă a Soarelui în Fecioară din cărțile de Symbolon (cartea 1). Regele a obosit. Pentru moment nu mai vrea însemnele puterii, nu mai vrea curtea și curtenii, nu mai vrea pâine și circ. Nici pentru el, nici pentru supușii lui. Așa că stă în solitudine, în pat, meditând, rugându-se sau, pur și simplu moțăind.

Soarele în Fecioară reprezintă o personalitate care preferă să fugă de luminile rampei, să fugă de mulțime, să se retragă în solitudine mergând până la izolare, dacă este cazul.

Totuși, faptul că regele din imaginea noastră s-a descotorosit (atenție: provizoriu doar) de însemnele puterii și zace, pur și simplu, aceasta este doar o parte a monedei. Există și cealaltă, reprezentată prin arcana minoră VIII de monede. Munca, meticulozitatea, conștinciozitatea, răbdarea.

Priviți pietrarul care se află în plin proces de șlefuire a pentagramelor, care pietrar este singur și absorbit de munca lui.
Priviți păianjenul care își țese cu migală și răbdare infinită pânza.
Priviți femeia care a analizat cu cea mai mare atenție și acum indică fără drept de apel cusurul.
Nu este doar muncă de salahor, ci este dedicare, implicare și perfecțiune. Un alt fel de artă, dacă vreți.

*

Așadar răbdare, dar fără tutun, pentru că Soarele în Fecioară marchează nu neapărat o perioadă de puritanism, ci, mai ales, de preocupare față de o viață sănătoasă.

Cristina Podoreanu
Cristina Podoreanu