Ancorați în Țara Minunilor – Luna Neagră în Pești

Luna mai este marcată de intrarea Lunii Negre (este vorba despre poziția medie și nu reală a Lunii Negre), pe data de 3, în zodia Peștilor, unde va rămâne în compania lui Neptun până anul viitor, în ianuarie. Cunoscută și ca Zeița Întunericului sau Lilith, Luna Neagră vine, ca de obicei, cu lecții pe care trebuie să ni le asumăm.

Legenda spune că Lilith a fost prima femeie a lui Adam, înaintea Evei. Nemaiacceptând dominația bărbatului, a vrut să fie egala acestuia, motiv pentru care a fost izgonită din Grădina Edenului și a devenit ulterior soția lui Satan.

Luna Neagră simbolizează Umbra: latura instinctivă, inconștientă a personalității noastre. Este acea parte ascunsă de care ne temem, ne rușinăm, ne simțim vinovați, acea parte pe care ne străduim din răsputeri să o ținem departe de ochii celorlalți. Luna Neagră ne aduce în cale oameni și situații care ne pun față în față cu propria Umbră, cu propriile slăbiciuni. Ne forțează să ne eliberăm de acele limitări inconștiente care ne îndepărtează de adevărata noastră natură.

În zodia Peștilor, Luna Neagră parcă ne îndeamnă să fugim de realitate, să căutăm un univers perfect și astfel ne încătușează în mrejele descoperirii unui tărâm fantastic. Moneda are și revers, căci ne putem trezi blocați în propria noastră realitate, iar toți acei iepuri fantastici pe care îi vânăm, să se transforme în coșmaruri și insomnii, dacă nu rămânem cu picioarele pe pământ. Totodată ar fi indicat să rămânem în planul prezent-viitor, chiar dacă ideea despre ce va să vină ne poate speria puțin.

Pentru că Luna Neagră se află într-un semn mutabil, e recomandat să ne deschidem mintea, să înțelegem și să integrăm informațiile care vin către noi și să căutăm la rândul nostru să ne cunoaștem mai bine atât pe noi, cât și pe ceilalți, să înțelegem aspecte ale vieții care să ne ajute să ne integrăm în societate.

Faptul că Peștii sunt un semn de Apă imprimă o intuiție profundă și o individualizare a dorințelor care ne este de foarte mare ajutor, căci începem să știm ce și cum vrem.

Privim lucrurile cu destul de multă luciditate, ne identificăm cu anumite situații, însă decidem câteodată să trăim clipa, să facem lucruri pe care nu le gândim prea mult înainte și totuși să spunem „Je ne regrette rien” („Nu regret nimic”).

Ne conectăm cu țelurile și idealurile pe care le avem și știm cum să ne atingem scopurile. Să încercăm să nu fim totuși lipsiți de îndurare și să nu călcăm peste cadavre, deși poate vom fi tentați să o facem. Putem atinge mari profunzimi ale inconștientului și parcă ni se deschide apetitul pentru mistere și necunoscut, care ne îmbie să avem diverse experiențe bizare, fără rezerve. Ne-am putea simți ca Alice în Țara Minunilor, am putea avea vise și fantezii ce par din altă lume. Ne retragem în acest univers în care preferăm să fim spectatori și parcă ne temem să fim prezenți hic et nunc (Aici și acum).

Secretul nu este să suportăm lucruri care nu ne plac de teamă, ci să ne înțelegem carențele emoționale, pe care să le umplem cu lumină și iubire de sine.

În plan social îi înțelegem pe ceilalți atât timp cât nu ne regăsim în poveștile lor. Astfel parcă ne dorim să ridicăm un zid în jurul nostru care să ne protejeze.

Atracția pentru legături secrete și implicarea în jocuri de seducție, poate afecta viața sentimentală, căci suntem tentați să jucăm la două capete, fără ca măcar să avem remușcări. Sexualitatea devine o plăcere și nu o necesitate, o armă prin care ne descoperim atât pe noi, cât și pe partener sau parteneră.

Ne exprimăm mai bine în scris și poate ne-ar ajuta chiar să ținem un jurnal zilnic în care să ne monitorizăm gândurile și trăirile.

Se anunță o perioadă interesantă, complexă și provocatoare, care ne obligă la introspecție și la găsirea unui echilibru. Orice ancoră este bună, atât timp cât nu ne desprindem de realitate și rămânem conectați atât cu propriul nostru interior, cât și cu lumea exterioară.

Alina Nedeloiu

Alina Nedeloiu