Astro-financiară, iunie 2019

Începem luna aceasta cu Ascendent în Capricorn, semn Cardinal și de Pământ. De aceea, este o perioadă potrivită pentru începuturi noi, pentru inițierea acțiunilor ce necesită perseverență, simț practic, răbdare, organizare și, totodată, timpul potrivit de a lucra la obiectivele noastre.

În astrograma ridicată pentru 1 iunie, ora 00.00, București, Ascendentul se găsește în conjuncție cu planeta transformării, Pluton. Iar Pluton este în conjuncție cu Saturn (Capricorn), în trigon cu Venus (Taur), și în sextil cu Neptun (Pești). Acum este momentul să acționăm, să ne bucurăm de inspirația divină, de simțul practic și de creativitatea susținută de aceste aspecte benefice, să ne apucăm de realizarea obiectivelor noastre pe termen lung și să facem primii pași, să pornim la drum.

Axa valorilor (casele II – VIII) se situează în zodia Peștilor, respectiv Fecioară. Neptun (Pești) este în cuadratură cu Mercur (Gemeni) și cu Jupiter retrograd (Săgetător), iar cu Venus, în sextil(Taur). Perioada este prielnică să învățăm artă, dans, să medităm, să încercăm orice formă sănătoasă de exprimare, dar și pentru a studia diferitele metode de investiții, să aplicăm în practică idei noi de gestionare și mai eficientă a resurselor noastre și nu numai, și a resurselor altora. E o perioadă favorabilă să căutăm sponsori, investitori pentru planurile noastre, nu numai ca întreprinzători, administratori, dar și la nivel personal.

Se remarcă însă și o predispoziție la cheltuieli exagerate, chiar și în scopuri caritative (Mercur în Gemeni este în opoziție cu Jupiter retrograd în Săgetător). Însă Ascendentul în Capricorn ne ajută să ne temperăm aceste impulsuri. Este indicat să încercăm să menținem în această perioadă un echilibru între încasările și plățile noastre, să cheltuim mai puțin decât am încasat, cum am spus și luna trecută, să ținem o evidență strictă a încasărilor și plăților zilnice. Chiar recomand să punem deoparte cel puțin 1% din toate încasările zilnice, lunare.

Soarele tranzitează zodia Gemenilor, până la 21 iunie, ceea ce ne conferă flexibilitate, dorință de comunicare, de a călători, de a învăța ceva nou.

Avem Lună Nouă pe 3 iunie, în zodia Gemenilor, unde se găsește și Mercur. Este susținut tot ce este nou, dar și călătoriile, studiile, încheierea contractelor, negocierile, înlesnirea comerțului prin tehnologii, internet.

Pe data de 10 iunie avem un aspect favorabil, Uranus în sextil cu Mercur (Rac), aspect care susține schimbarea domiciliului, achiziționarea unui imobil, reînnoirea căminului etc. În astrograma ridicată pentru 10 iunie, ora 00.00, București, se remarcă și aspecte astrologice puternice și tensionate: Jupiter (Săgetător, Foc) în opoziție cu Soarele (Gemeni, Aer), și Neptun(Pești, Apă) în opoziție cu Luna (Fecioară, Pământ). Semnele de Foc sunt semne creative, active, impulsive chiar, spontane și focalizate pe acțiune. Știu să trăiască la maximum. Semnele de Aer sunt mai defocalizate, mai flexibile, uneori chiar „împrăștiate”, însă au o cunoaștere vastă, deoarece le place să știe, au o sete imensă pentru informații. Semnul de Apă este intuitiv, empat, sensibil, visător, iar semnul de Pământ este rațional, analitic, critic, dar și receptiv la nevoile celor din jur.

Ar fi bine să fim atenți ca informația/teoria să fie pusă în practică și, totodată, înainte de acțiune să ne informăm, să comunicăm cu cei din jur, să știm să cerem și să primim ajutor. Se recomandă să nu cădem în extreme, să fim raționali, cu picioarele pe pământ în decizie și acțiune, dar să rămânem deschiși, sensibili și empați față de noi înșine și față de semenii noștri.

Mai remarcăm, în acest context, cuadraturile dintre Lună (Pământ) – Jupiter (Foc) și Lună – Soare (Aer), Neptun (Apă) – Soare (Aer) și Jupiter (Foc). Cuadratura nu este bună sau rea, e doar o energie puternică, care ne îndeamnă sau ne împinge să ieșim din zona de confort și să acționăm. Vom avea nevoie de flexibilitate, de inspirație și intuiție, de voință și curaj de a acționa, dar și de o doză de rațiune și analiză.

Sextilul dintre Lună și planeta voinței, a acțiunii, Marte în Rac, poate să ne ofere impulsul necesar, să acționăm. Iar trigonul dintre Marte (Rac) și Neptun (Pești) ne aduce inspirație, empatie și sensibilitate în acțiunile noastre.

Saturn și Pluton, retrograde în Capricorn, în sextil cu Neptun (Pești) ne inspiră la planificarea/organizarea schimbărilor radicale, și ne îndeamnă la acțiune perseverentă, cu multă răbdare și simț practic. Ne ajută acest aspect să ne detașăm de tiparele vechi de comportament, care nu ne mai servesc și să pășim cu încredere și deschidere sufletească în necunoscut.

Pe 17 iunie avem Lună Plină: Soarele în Gemeni se află în opoziție cu Luna în Săgetător, în casele X – IV. Pe lângă aceasta, conjuncția Marte – Mercur în Rac formează un trigon cu Neptun din Pești și opoziție cu conjuncția Saturn – Pluton retrograde în Capricorn. La rândul său, Neptun este în cuadratură cu Jupiter retrograd și în sextil cu Saturn și Pluton retrograde. Astfel, atenția noastră cade pe carieră, dar și pe viața de familie, pe căminul nostru. Recomand planificare și organizare atentă, incluzând în activitățile zilnice, săptămânale timp și pentru familie. Să petrecem timp prețios și calitativ, însă cu respectarea echilibrului dintre carieră/loc de muncă și familie/odihnă.

Este important ca balanța să rămână în echilibru între aceste domenii de viață. Este important să muncim cu simț de responsabilitate, cu organizare și să stabilim prioritatea sarcinilor, să ne asumăm atât cât putem duce, fără să ne afecteze viața de familie pe termen lung. Totodată, ar fi bine să nu uităm să ne încărcăm bateriile, și să ne alocăm timp activităților dragi sufletelor noastre.

Planeta Neptun(Pești) staționează din data de 17 iunie și intră în mers retrograd din data de 25 iunie. Se deschide o perioadă potrivită pentru introspecție, pentru a ne găsi curajul de a călători către noi înșine, pentru a asculta vocea interioară, a sufletului nostru.

Pe data de 25 iunie, se remarcă o multitudine de aspecte tensionate care ne inspiră sau ne împing spre schimbări sau măcar decizii radicale, luate pe termen lung. Este vorba despre cuadraturi între Neptun retrograd în Pești, pe de-o parte, și Jupiter retrograd în Săgetător și Venus în Gemeni, pe de altă parte. Aceste aspecte sunt favorabile regândirii exceselor financiare, ne îndeamnă să ne analizăm cheltuielile, să observăm unde se scurg banii ușor și rapid. Aceste aspecte ne inspiră, de asemenea, să investim și în noi, să căutăm, de exemplu, un curs de artă prin care ne putem dezvolta creativitatea, îndemânarea sau un alt curs practic, în urmă căruia să ne dezvoltăm abilități, competențe pe care să le putem monetiza în viitor.

În data de 30 iunie, avem un alt aspect benefic și anume un sextil între Uranus din Taur și Soarele din Rac. Acesta ne susține inspirația, empatia, ideile practice și geniale, creativitatea. Perioada este potrivită să lucrăm la planurile, țelurile noastre începute, să ne organizăm eficient, să acționăm.

Pe fondul conjuncției disociate dintre Marte în Rac și Mercur în Leu, dar și al cuadraturii dintre Mercur și Uranus, se recomandă să fim raționali, dar și flexibili, să fim independenți, însă deschiși și, dacă situația cere, să știm să acceptăm ideile altora.

În concluzie, vă doresc să vă găsiți echilibrul între viața de familie și obligațiile sociale, să fiți inspirați în planificarea/organizarea echilibrată a activităților zilnice. Găsiți timp și pentru sufletul vostru, pentru a învăța ceva nou și pentru a spune DA cu inima deschisă noilor experiențe!

Vizi Erzsebet

Vizi Erzsebet