Hristos a înviat!

Și noi împreună cu El, în plin anotimp al Taurului, un semn care întruchipează forțele naturii ce renaște în toată splendoarea sa, un semn al coagulării formei din focul vieții, întruchipat de Berbec. E vremea ca sufletul nostru să se coloreze de florile primăverii, să răspundă impulsurilor iubirii. Nu poate fi un timp mai bun decât acesta pentru a ne reîndrăgosti de viață, pentru a redescoperi simplitatea și firescul ritmurilor universului.

Aceleași ritmuri se găsesc și în ființa noastră și le putem identifica ușor, dacă permitem Taurului din fiecare dintre noi să își exprime talentele. După energia intempestivă, iute și arzătoare a Berbecului, e vremea să ne cântărim cu grijă resursele interioare, dar și pe cele materiale, exterioare, pentru a înțelege cu ce pornim pe noul drum înverzit și plin de potențial, ce putem folosi pentru a materializa și stabiliza energia furnizată de semnul anterior.

„Nu-i grabă!”, va exclama Taurul din noi, acest mare „rumegător psihic” – așa cum îl definește Andre Barbault în „Zodiacul”- care simte nevoia să retrăiască, să regândească evenimente trecute. Folosită constructiv, această forță a „rumegării” naște înțelepciune, astfel trecutul devine una dintre resursele importante pentru construirea perseverentă, solidă, a viitorului (Luna se găsește în exaltare în Taur). Folosită necorespunzător, rumegarea sau ruminația conduce la stagnare, inerție, lene, complacerea în temeri, mai ales în teama de schimbare.

Psihologii recomandă, pentru distragerea atenției de la gânduri și tipare negative, printre alte tehnici, implicarea în activități care ne fac plăcere. Interesant este că acest gen de activități sunt asociate Leului, semn care se găsește în careu cu Taurul, pe ceea ce astrologic se numește Crucea Fixă. Bine, sunt menționate și activitățile sportive, dar probabil că intră mai ușor cămila prin urechile acului, decât să sară un Taur dintre gândurile negre direct pe banda de alergare de la sala de sport! Recomand mai degrabă seturile de pictură pe numere. Mie mi-au ajutat în momentele de intensă tulburare interioară, ca să vă dezvălui câte ceva practic și util din universul meu de Taur (Soare, Venus, Jupiter și Nodul sud în Taur).

Revenind însă la Crucea Fixă și la tensiunile dintre semnele care o compun (Taur, Leu, Scorpion, Vărsător), dacă privim la exemplul de mai sus cu activitățile menite să ne înveselească, pare-se că necuratul nu e chiar atât de negru și că putem folosi cele patru elemente (Pământ, Foc, Apă, Aer), în ipostaza lor Fixă pentru ceva cât se poate de constructiv. Până la urmă, după intense rumegări interioare, în mai tot Taurul se naște (sau, după caz, defulează) curajul (Leu) de a pune la pământ și de a transforma (Scorpion) o lume, o relație, o situație care îi afectează grav sau care îi amenință securitatea emoțională și materială, în ceva nou, de viitor (Vărsător).

Ada Cocos

Ada Cocoș
Redactor-șef