Luna Nouă în Scorpion – Sfârșit și început

Sfârșitul lui octombrie aduce în prim plan un aspect pe cât de benefic, pe atât de provocator. Este vorba despre Luna Nouă care se produce pe 28 octombrie la ora 05:42 în zodia Scorpionului.

Momentul de Lună Nouă este acela în care Soarele și Luna se află în același semn și la același grad. Este un context favorabil pentru dezvoltare personală și pentru planificarea unor noi începuturi. Deși la acest moment Luna este foarte puțin vizibilă pe Pământ, influența ei este invers proporțională cu vizibilitatea. Este un context bun pentru a planta semințele unor proiecte noi de viitor, pentru a visa cu ochii deschiși și pentru a căuta soluții și a formula dorințe. Este timpul să planificăm mutarea din abstract a năzuințelor noastre într-un plan concret, palpabil. Acestea se pot materializa pe viitor printr-o planificare riguroasă la acest moment de Lună Nouă.

Putem începe cu lucruri mici, ușor realizabile pentru a avea satisfacții mai rapide, urmând ca ulterior să ne facem planuri mai complexe și de durată.

Aglomerarea planetelor în harta momentului de Lună Nouă sub linia orizontului sugerează că este o perioadă de introspecție, în care ar fi de preferat să ne concentrăm pe nevoile noastre, pe familie, pe binele nostru interior și să acționăm în consecință. În sprijinul nostru vine capacitatea de autoanaliză, căci Luna Nouă în Scorpion ne încarcă cu o dorință mare de transformare.

Faptul că Luna Nouă are loc în Scorpion vine cu niște note karmice, astfel că este o perioadă în care cam fiecare primește ce merită. Totodată ne este fortificată voința, ne aflăm într-o poziție cu resurse numeroase și ne putem dedica ușor unei cauze.

Ar fi indicat să avem grijă cum facem acest lucru, căci cuadratura dintre Marte și Pluton poate imprima un nivel obsesional în ceea ce privește realizarea unor scopuri. Totodată, dacă lucrurile nu ies din prima, ne poate tenta să vrem să renunțăm, căci acest aspect vine și cu o doză de slăbiciune, iar dacă scopul nu e bine pus la punct și planul nu este bine ancorat în realitate, ne poate scădea entuziasmul, dar crește frustrarea.

Un alt aspect interesant este conjuncția dintre Mercur și Venus, aflate în zodia Scorpionului. Este un aspect benefic, potențând cumva celelalte interacțiuni planetare din hartă și aducând o notă de inteligență artistică, umor și o bună capacitate de exprimare. Mercur vine la pachet cu intuiție, luciditate și perspicacitate, caracteristici ce pot fi niște aliați puternici în realizarea unor planuri de viitor. Frumos aspectată este și zona financiară, fiind o perioadă propice pentru acumulare materială, atât timp cât aceasta este făcută cu cap și fără să uităm să aruncăm o privire și către interiorul nostru, către profunzimea lucrurilor. Sunt favorizate veniturile obținute din turism, călătorii sau prestări de servicii.

În relațiile de cuplu poate apărea un ușor dezechilibru dacă nu facem eforturi să comunicăm cu partenerul, căci opoziția dintre Lună și Uranus poate aduce o doză de indecizie și chiar și de curiozitate, ce poate conduce către infidelitate. Posesivitatea și gelozia lui Venus în Scorpion nu ne vor fi prieteni, căci ele se pot lesne transforma în obsesie, iar acestea nu duc la nimic bun în relațiile de cuplu.

Cuadratura dintre Lună și Mijlocul Cerului poate veni și ea cu o dorință pregnantă de schimbare, iar senzația că nu ne găsim locul în plan social poate duce către niște conflicte de natură afectivă, accentuate și de prezența lui Uranus în casa VII, care întărește iubirea de libertate și impulsivitatea.

Ideal este să tragem puțin cu ochiul în sufletul nostru, să ne dăm seama ce ne dorim și apoi să comunicăm asertiv aceste lucruri partenerului, pentru a găsi împreună soluția optimă.

Luna Nouă de la sfârșitul lui octombrie poate fi un bun punct de plecare pentru noi începuturi. Putem pune bazele unor proiecte frumoase de viitor. Este nevoie doar de puțină introspecție și de îndreptarea atenției către propriile noastre dorințe și nevoi.

Alina Nedeloiu

Alina Nedeloiu