Analiza perioadei curenteElena Stanescu

Până când Coronavirus?

La revedere, Coronavirus! Acesta era de fapt titlul pe care voiam sa îl dau articolului. Văd în jurul meu mulți oameni care vorbesc despre Covid-19 ca și cum în curând îi vine și sfârșitul. Pentru cei care acceptă teoria cum că suntem ceea ce gândim, înfăptuirea unui sfârșit este mult mai realizabilă, în special când mai multe minți se gândesc la același lucru.

Când a început totul? Când Saturn a început să se apropie de Pluton în Capricorn. Având în vedere că conjuncția dintre cele două planete s-a perfectat în jurul datei de 15 ianuarie 2020, influența apropierii a început să se simtă puțin mai devreme. Iar Covid-19 a luat naștere în Wuhan undeva în luna noiembrie. Pluton, acel străjer al transformării și regenerării, aflat în Capricorn a început să transforme întreaga structură socială, iar ajutat de Saturn în domiciliu, a prins aripi să distrugă absolut tot ce nu îi este pe plac sau cu alte cuvinte ceea ce ne ținea pe noi pe loc din evoluție, dar nu am reușit să vedem până acum.

În contextul actual, Uranus este în Taur din 2018, ceea ce înseamnă că după acest haos din sistemul financiar, sunt mari șanse ca acest sistem care pare acum în paragină să aibă parte de o inovație a structurilor valorice și să ne dăm seama că de fapt toată schimbarea la care suntem acum supuși fără acordul nostru să fie de fapt o mare oportunitate pentru noi toți. În acest moment, sunt mulți care și-au pierdut locul de muncă sau sunt în șomaj tehnic, dar să ne amintim câți dintre noi se plângeau de ziua de luni sau erau nemulțumiți de locul de muncă sau de remunerarea primită. Poate că acest proces ce are loc în prezent ne aduce față în față cu propria dorință de a munci altceva, dar am ezitat până acum pentru că începeam să staționăm într-o zonă de confort.

Uranus reprezintă umanitatea, iar el luptă pentru binele comun al tuturor. Pentru că este în Taur, orice acțiune sau decizie luată pe plan financiar care nu acoperă interesele maselor de oameni poate fi brusc înlăturată prin moduri mai puțin plăcute, cum ar fi un faliment sau pierderi financiare de orice natură. Va sta în Taur până în 2024, ceea ce înseamnă că este suficient timp pentru a găsi cea mai bună modalitate de a stabiliza o economie care să reprezinte un beneficiu pentru cât mai mulți, nu doar pentru câțiva.

Până în 5 mai 2020, Nodul Nord este în Rac, ceea ce ne va ține probabil ascunși prin case, experimentând ideea de cămin și mediu cald și plin de dragoste al familiei. Poate era timpul să începem să prioritizăm anumite aspecte ale vieții noastre și să începem să trăim cu adevărat. După această dată, Nodul Nord va străbate zodia Gemenilor. Atunci ne vom dori să aflăm adevărul, cel mai probabil vom vâna vinovatul pentru acest virus, crezând că adevărul ne va liniști. S-ar putea să primim mai multe răspunsuri în același timp și toate să fie valide. Și s-ar putea să nu fie tocmai mulțumitoare și atunci să cercetăm în continuare.

Nodul Nord în Gemeni s-ar putea să ne agite mai mult decât acum și să simțim nevoia mult mai mare de socializare. Dacă această carantină nu se va opri până atunci, cu siguranță firele telefonice și de net se vor înroși. Vom dori să vorbim și să ne expunem ideile. O să ne fie dor de cunoștințe, prieteni, frați, veri, amici și chiar de vecinii noștri care dădeau muzica la maxim.

Saturn traversează până în iulie 2020 zodia Vărsătorului, zodia invențiilor, ceea ce nu este exclus să se inventeze pe neașteptate un vaccin sau o rezolvare pe termen lung a acestui virus. Cu toate acestea, undeva pe la mijlocul lunii septembrie, Saturn, în retrogradare, se apropie din nou de Pluton în Capricorn, ceea ce ar putea naște noi cazuri de coronavirus, dar care au mai mari șanse să fie ținute sub control și probabil numărul nu va crește foarte mult. Însă, dacă totul a început cu cele două planete, nu ar putea fi această nouă apropiere un început de sfârșit?

Până când Coronavirus? Dacă privim în ansamblu, Saturn este actorul principal, el își tranzitează ambele zodii de domiciliu în această perioadă și tot el a dat startul avându-l aliat pe Pluton. Iar dacă stăm o clipă să îl ascultăm pe Saturn, el ne invită doar să învățăm să avem mai multă răbdare, să fim mai responsabili cu noi înșine și să avem grijă de corpul nostru și de imunitatea noastră pentru ca la vârsta bătrâneții să avem un trup puternic (Saturn reprezintă prin analogie vârsta bătrâneții înaintate), să nu ne mai plângem că nu avem timp și să învățăm să prioritizăm pentru că viața nu e atât de lungă și trebuie să învățăm să ne organizăm timpul astfel încât fiecare clipă să fie trăită la capacitate maximă.

Cel mai probabil, acest virus ne va părăsi după ce va scoate la suprafață aproape toate neregulile societății mondiale în care trăim. Să nu uităm că acest virus își face de cap într-o perioadă în care Nodul Sus este în Capricorn, alături de alte planete cum sunt Pluton, Jupiter și pe alocuri Saturn și Marte. Cum se spune în astrologie, liberul arbitru pentru societate, reprezentată prin zodia Capricornului, este ușor diminuat, dar asta nu înseamnă că nu există deloc.

Neregulile sunt deja scormonite, astfel că acest coronavirus poate dispărea brusc în orice moment, așa cum a și apărut. A existat un ”pacient 0”, sigur o să avem și unul ”ultim”.

Elena Stanescu

Elena Stănescu