Tranzitul lui Venus în Gemeni

Formula chimică a iubirii

Am ales ca luna aceasta să scriu despre un capitol care ne preocupă pe toți, și anume despre relații, mai ales că Venus, care de obicei stă cel mult o lună într-o zodie, de data aceasta va zăbovi patru luni în zodia Gemenilor. Relațiile sunt puternic aspectate în perioada următoare de acest tranzit care a început în luna aprilie, pe data de 3 și se va termina în luna august, pe data de 7.

Venus în Gemeni vorbește despre seducție, flirt, relații și sentimente amestecate. Asta așa, la o primă vedere, pentru că în spate este vorba despre mult mai mult. De fapt, o lecție importantă în perioada următoare este aceea că nu tot ce zboară se mănâncă și că pot apărea tot felul de cai troieni și de amăgiri ambalate foarte frumos.

Este un prilej bun de șlefuire a gândurilor și emoțiilor, de rafinare a gusturilor și de clarificare a ideilor. Intuiția, simțul umorului și spontaneitatea sunt „arme” care ne vor salva din multe situații.

Primăvara ne scutură un pic și ne insuflă din atributele ei. Suntem exact ca anotimpul de afară: bombardați de senzații noi și diverse, jucăuși, dornici de liberate, de a descoperi lucruri noi, de a socializa, de a ne consuma energia și de a purta conversații cât mai pline de substanță. Nu-i un moment bun să ne suprasolicităm și să ne luăm angajamente pe care nu știm dacă le putem respecta sau nu, mai ales că ne răzgândim destul de repede. Tocmai de aceea e bine să ne exprimăm liber, sincer și direct sentimentele și gândurile, în viața noastră fiind nevoie de o doză de lejeritate, mai ales că este o perioadă destul de încărcată din multe puncte de vedere.

Minusurile ar fi legate de superficialitate și infidelitate, aspecte ce se pot reflecta atât în viața sentimentală, cât și pe plan financiar, prin propuneri neserioase, joc dublu din partea altor persoane și înșelătorii.

Retrogradarea lui Venus din cea de-a doua parte a lunii, de pe data de 13 mai, până pe 25 iunie, are o încărcătură și mai puternică, pentru că vine, ne trage de o mânecă și ne duce într-o zonă întunecată a relațiilor noastre, o zonă pe care nu o accesăm cu lejeritate. Accesarea acestei zone prin introspecție și printr-o privire retrospectivă asupra relațiilor ne poate aduce însă multe beneficii. Confruntarea cu propriile schelete și propriul întuneric, alături de coborârea în zona lăuntrică a intimității, ne pot ajuta să ne acceptăm vulnerabilitățile, să ne cunoaștem nevoile și dorințele.

De ce este important să facem asta? Pentru că relațiile sănătoase se construiesc pe sinceritate și cunoaștere și pentru a le putea atribui unui partener, e important să ni le putem atribui nouă față de noi. Ca să putem sta goi în fața celuilalt, este imperios necesar să ne putem privi propria goliciune, a trupului, a minții și a sufletului. Relațiile sunt oglinda noastră. Ele vin la pachet cu provocări și cu lecții, pot scoate la iveală insecurități și incertitudini proprii, care sunt proiectate de cele mai multe ori pe celălalt.

Cum reușim? Păi învățăm să comunicăm clar și deschis. Și ca să putem face asta într-un mod constructiv, trebuie în primul rând să învățăm să ascultăm. Începem cu noi și continuăm cu cei din jurul nostru, căci puterea cuvântului și a comunicării este infinită.

Echilibrul între minte și inimă îl putem dobândi prin eliminarea gândurilor toxice, reconsiderarea valorilor și a asocierilor, reușind astfel să scoatem la lumină noi perspective asupra vieții. O reformă adusă modului în care ne raportăm la noi și la ceilalți poate face minuni. Iubirea poate fi scoasă la iveală și dacă aceasta se face auzită, problemele se pot rezolva cu mai multă ușurință.

Deschiderea către nou și către alte abordări poate rezolva blocaje vechi, poate distruge rutina nesănătoasă și obișnuințele care nu ne fac bine. Un suflu nou adus relației cu propria persoană, va aduce un suflu nou și în relații. Dacă suntem deschiși față de noi, putem deveni deschiși și față de un actual sau viitor partener. Facem curățenie și invităm binele să se instaleze confortabil.

Toate acestea se îmbină perfect și cu retrogradarea lui Pluton în Capricorn care a început pe 25 aprilie și se va termina pe 4 octombrie. Astfel, capacitatea de a dărâma și a reconstrui este imensă și e bine să profităm de ea. Câteodată, o vază spartă trebuie înlocuită, căci nu mai ține cu tot felul de cârpeli ici colo. Regenerarea își face loc acolo unde tai ramurile uscate și le faci loc celor noi. Renaștem și avem putere să acționăm concret. Trebuie doar să vrem și să nu ne lăsăm păcăliți de mrejele zonei de confort. Reflectăm asupra propriei capacități de schimbare și nu ne mai lăsăm trași în jos de bagajele inutile cu care ne-am încărcat de-a lungul timpului.

De foarte multe ori, iubirea este o forță imensă, căreia dacă îi facem loc în viețile noastre, ne poate schimba viața. Să credem și să gândim curat. Să fim sinceri. Cu ceilalți, dar mai ales cu noi.

Alina Nedeloiu

Alina Nedeloiu