Astro-TarotCristina Podoreanu

România în luna mai sau „Nu tot ce zboară, se mănâncă!”

În etalarea făcută pentru luna aprilie spuneam că, spre sfârșitul lunii, apare vestea cu privire la starea de urgență. Ei, bine, s-a anunțat că starea de urgență este menținută până la mijlocul lunii mai.

Să vedem ce ne spun cărțile despre situația României în luna mai: Bărbatul, Păsările, Luna, Crucea și Câinele (etalarea cărților de Lenormand) și Împărăteasa, Doi de Monede și Șapte de Săbii (etalarea cărților de Tarot).

Așadar luna mai va fi o lună a discuțiilor, a opiniilor, a comunicatelor. Se pot propune proiecte de legi, măsuri obligatorii, recomandări, toate fiind însă destul de inconstante, inconsecvente, superficiale. (Bărbatul și Păsările). Receptând ceea ce va veni către noi, e bine de avut în vedere versurile celor de la Iris: „Să nu crezi ce-ți spun acum,/ Vorbele-mi sunt vânt nebun… Să nu crezi nimic, /Vorbele-s doar fum.” Declarațiile oficiale se vor succeda unele după altele, ele putându-se modifica extrem de rapid. E bine să nu credem tot ce auzim, să nu ne lăsăm păcăliți de cuvinte, ci să facem apel mai ales la intuiție. Altfel spus, nu tot ce zboară, (că tot avem cartea Păsările) se mănâncă! Intuiția, vocea interioară, liniștea (cartea Luna) sunt „arme” care ne ajută mult în a înțelege dincolo de cuvinte și discursuri.

E clar că lucrurile nu vor fi tocmai ușoare și că nu vor merge de la sine. Cartea Crucea reprezintă aici greutatea și povara. După perioada de inactivitate tot ce se poate ca anumite afaceri să meargă mai greu, se poate ca unele să nu mai poată fi susținute și să urmeze a fi închise.

Ultima carte din etalare (Câinele) este una care ne îndeamnă să nu rămânem blocați în criză, ci să vedem și lucrurile/ persoanele de valoare din jurul nostru și să nu deznădăjduim, pentru că o mână de ajutor ni se va întinde!

Cărțile de Tarot trag un semnal de alarmă, în sensul în care tot ce se poate ca cele mai multe dintre lucrurile care ni se aduc la cunoștință la nivel oficial să fie de tip cortină, mai precis să fie aduse la lumină și puse pe tapet chestiuni a căror miză/ importanță este voit exagerată, tocmai pentru a se distrage atenția maselor de la ceea ce se întâmplă cu adevărat. Tot mai mulți dintre noi suntem de acord că foarte mult aspecte, atât în exterior cât și în interior, trebuie revăzute și reconstruite.

Arcana minoră Doi de Monede sugerează tocmai acest lucru. Mulți o vom lua de la capăt cu multe. Apar noi idei de afaceri, noi proiecte, noi planuri. E nevoie de ele. Doar că, în egală măsură, e nevoie și de informații de calitate și adevărate pentru a ști pe care drum să o luăm. Ori, ceea ce ni se va livra nu va fi, în viitorul apropiat (ne referim în acestă etalare la luna mai), adevărul. Nu ni se va prezenta realitate, ci se vor încerca tot felul de discursuri care, pur și simplu, să ne aburească… (VII de Săbii). Atenție, așadar, la a nu înghiți pe nemestecate tot ce ni se administrează. Deocamdată nu vom avea date concrete care să contracareze rațional și eficient acțiunea de disimulare, manipulare, ca să nu spun …de prosteală a noastră.

Luna mai nu este o perioadă propice luării unor hotărâri definitive, nici în ceea ce privește afacerea/ economia, nici în ceea ce privește politica, nici în ceea ce privește vaccinul!

Cristina Podoreanu

Cristina Podoreanu