Venus în Gemeni sau Ce e amorul?

Până în data de 19 mai, volubila domnișoară Venus se află în gazdă la Gemeni. Cum iubește Venus în Gemeni? Cu vorbe. Dar nu orice vorbe, ci cuvinte rafinate, intelectuale, poate și diplomatice, expunând idei atractive. Este posibil un entuziasm debordant chiar la început, o dragoste fulgerătoare la prima vedere și, mai ales, la primul dialog. În special dacă interlocutorul/ interlocutoarea este o persoană inteligentă, cu care să ai ce vorbi. Că entuziasmul debordant al nativului cu Venus în Gemeni se păstrează, dar se schimbă doar interlocutorul/ interlocutoarea, asta se poate întâmpla foarte ușor.

Plasarea planetei iubirii în semnul dual și sprințar la Gemenilor, poate aduce o tendință către a avea (cât) mai multe relații sentimentale. Nu neapărat în același timp, ci una succedînd-o rapid pe alta, deși, dacă se oferă și ceva în paralel, de ce nu? Acest lucru nu se întâmplă din răutate sau din dorința de a răni pe cineva din posibilul triunghi amoros, ci, pur și simplu, din curiozitatea și perpetua căutare a unei relații absolut conforme cu ceea ce este în mintea nativului. Așadar, nativii cu Venus în Gemeni au nevoie de parteneri volubili, atractivi (și) din punct de vedere intelectual, care să-i stimuleze mental, cu care să poată schimba o vorbă mai acătării.

Să vedem informațiile pe care ni le aduce Symbolonul. Prima carte reprezintă două doamne. Una dintre ele pare să aibă strălucirea care îi lipsește celeilalte, drept pentru care este și măsurată cu privire și apoi invidiată în taină. Așadar, cartea aduce în prim plan concurența și acea posibilitate mare, de care aminteam mai sus, de a exista nu doar un partener/ o parteneră potrivit(ă). Ci minim două astfel de persoane.

Cea de a doua carte prezintă o pereche în centru și încă una în plan secund. Dacă ne uităm mai atent, imaginea pare să fie a unei scene de teatru cu actori care joacă rolul de parteneri, fără a fi parteneri de-adevăratelea.

Dorința lor este de a fi văzuți și admirați, aidoma unui cuplu care se prezintă în zilele noastre absolut spectaculos pe Facebook, dar care, în realitate, nu are coerență și consistență. Un fel de: hai să fim împreună pentru că dăm atât de bine pe peretele virtual de Instagram! Odată coborâți din virtualitate în viața de zi cu zi, cei doi parteneri nu mai au mare lucru să-și spună, dar se reped să caute pe Facebook o altă posibilă variantă, cu care să alcătuiască un cuplu încă și mai strălucitor (tot în virtualitate, desigur).

Analogia pe care aș face-o cu cărțile de Tarot este Venus în Gemeni – arcanele minore 2 de Cupe și 2 de Săbii. Adică exact ceea ce am discutat mai sus: îndrăgostire, dualitate psihologică, mobilitate ideatică.

„Dispar și cerul și pământ
Și pieptul tău se bate
Și totu-atârnă de-un cuvânt
Șoptit pe jumătate.” (Ce e amorul – Mihai Eminescu)

P.S. Dar ce cuvânt! rosti Venus în Gemeni.

Cristina Podoreanu
Cristina Podoreanu