Astro-financiară, septembrie 2020

Începem luna septembrie cu Ascendent în Gemeni, iar Mercur, planeta sa guvernatoare, tranzitează zodia Fecioarei.

Planeta comunicării și a comerțului, Mercur (Fecioară), realizează un sextil cu planeta valorilor și a banilor, Venus (Rac), și un trigon cu Pluton retrograd (în conjuncție cu Saturn retrograd, Capricorn). Dacă există vreun domeniu care ne atrage, ne pasionează, însă am tot amânat până acum să investim în noi înșine, și ne-am și gândit la reorientare profesională, atunci acum este momentul oportun. Ascultând rațiunea, dar și intuiția, pășiți cu curaj pe tărâmul necunoscutului și asumați-vă riscul de a ieși din zona de confort, acționând cu înțelepciune și încredere deplină în forțele proprii.

Această situație globală care este provocatoare pentru mulți dintre noi, este în același timp o oportunitate pentru a ne analiza viața, direcția, sensul vieții, rostul nostru pe Pământ, căutând răspunsuri la întrebările următoare: Sigur sunt pe drumul meu? Îmi urmez calea? Mă ascult pe mine, vocea mea interioară? Sau atât de mult m-am îndepărtat, încât nici nu mă aud? Ceea ce fac pentru a asigura un decent, îmi place, mă împlinește?

Luna septembrie va fi predominant caracterizată de flexibilitate, mici călătorii, studii pe termen scurt și lung, dar și de multe informații utile și practice. Comerțul prinde aripi, însă cursul valutar va fi ușor instabil.

Axa valorilor cade în Rac, respectiv în Capricorn. Luna tranzitează zodia Vărsătorului, iar Saturn retrograd zodia Capricornului (în conjuncție cu Pluton retrograd). În această perioadă tindem să fim mai prudenți în cheltuirea resurselor noastre și a celorlalți, suntem mai responsabili, mai economi și ne gândim pe termen lung la bunăstarea familiei noastre.

La firma la care lucrăm sau suntem angajați putem propune un brainstorming pentru a căuta și a găsi soluții pentru reducerea costurilor și creșterea încasărilor.

Pe 1 septembrie, avem pe cerul astral un Careu în T în semne cardinale. Venus (Rac) realizează o opoziție cu Saturn retrograd (în conjuncție cu Pluton retrograd, Capricorn), iar Marte (Berbec) realizează cuadraturi cu primele două planete. Planeta focar este Marte, planeta acțiunii, a inițiativei și a spontaneității. Acest aspect ne îndeamnă la acțiune, de a avea curaj de a ne urma visul, visul nostru, nu a celor din jur. Nu uitați, ACȚIUNEA face diferența!

Pe 6 septembrie, Luna (în conjuncție cu Marte din Berbec) formează o cuadratură cu Pluton retrograd (în conjuncție cu Saturn retrograd, Capricorn). Mercur intră în Balanță. Aceste aspecte ne îndeamnă să renaștem din propria cenușă, să ne concentrăm pe acele aspecte care ne sunt benefice pe termen lung.

Pe 10 septembrie, Jupiter, staționar în Capricorn, realizează un trigon cu Soarele (Fecioară). Analiza vieții noastre și a obiectivelor, a strategiilor noastre financiare pe termen lung începe să prindă aripi, să dea rezultate. Începem să vedem lumina de la capătul tunelului.

Marte, planeta inițiativei, a acțiunii și a spontaneității, intră în mers retrograd pe data de 13 septembrie până pe data de 9 noiembrie. Această perioadă ne oferă ocazia de a ne analiza obiceiurile zilnice, acțiunile noastre, și efectele acestora pe plan financiar, pe termen scurt sau lung.

Jupiter, planeta înțelepciunii și a abundenței, a bogăției, își ia mersul direct pe data de 17 septembrie, ceea ce ne confirmă că suntem pe drumul cel bun (dacă ascultați și acționați în concordanță cu inspirația divină).

Dacă simțiți că ceva nu este în regulă, nu vă împlinește, întrebați-vă: îmi ascult intuiția? Mă aud destul de clar? Sunt independentă financiar? Cât de mult mă atinge financiar situația existentă în lume? Trăiesc din pasiunea mea?

Pe 21 septembrie, Luna (Scorpion) formează o cuadratură cu Venus (Leu), un sextil cu Jupiter (Capricorn), și un trigon cu Neptun retrograd (Pești). Aceste aspecte ne oferă inspirația și în același timp energia necesară concentrării pentru administrarea eficientă a finanțelor. O bună organizare și prioritizare a cheltuielilor ne poate ajuta enorm.

Pe 25 septembrie, se realizează pe cerul astral un Careu în T, în semne cardinale.

Marte retrograd (Berbec) realizează o opoziție cu Mercur (Balanță), iar Saturn, staționar (în conjuncție cu Pluton retrograd, Capricorn), realizează cuadratură cu primele două planete. Aceste aspecte ne provoacă să ne punem la treabă, să ne organizăm eficient, să fim responsabili, practici și să punem cunoștințele noastre din domeniul financiar în practică, cu disciplină și perseverență.

Pe 27 septembrie, Luna (Vărsător) realizează un trigon cu Soarele (Balanță) și o cuadratură cu Uranus retrograd (Taur).

Marte retrograd (Berbec) formează o cuadratură cu Saturn staționar (în conjuncție cu Pluton retrograd, Capricorn).

Aceste aspecte ne indică faptul că detașarea emoțională este mult mai ușoară, iar intuiția prinde sol fertil, inspirația fiind puse în practică cu mult mai multă ușurință.

Pe 29 septembrie, Marte retrograd (Berbec) realizează un trigon cu Venus (Leu), iar Luna (Pești) un trigon cu Mercur (Scorpion). Aceste aspecte benefice ne oferă susținere astrală în găsirea echilibrului între interior și exterior, armonie între dorințele noastre și acțiunile noastre. Vom avea mult mai multă inspirație și spontaneitate, dar și curaj de a face ce ne dictează vocea interioară, inspirația divină.

În concluzie, vă recomand să vă reconectați cu spiritul vostru, să vă ascultați vocea interioară. Detașați-vă de toate situațiile care vă răpesc prea multă energie, analizați-le la rece, apoi decideți și acționați în concordanță cu inspirația divină.

Vizi Erzsebet

Vizi Erzsebet