Astro-financiară, octombrie 2020

Începem luna octombrie cu Ascendent în Rac. Planeta sa guvernatoare, Luna, tranzitează zodia Peștilor și realizează un sextil cu Saturn staționar (în conjuncție cu Pluton, retrograd, Capricorn). Această lună va fi predominant caracterizată de emoții, și de decizii luate pe baza intuiției sau a emoțiilor, în favoarea familiei sau a întreprinderii pe care o deținem.

În harta ridicată pe 1 octombrie, ora 0:00, București, putem observa că avem, în semne de Foc, planetele Marte retrograd și Venus, în semne de Pământ planetele Jupiter, Saturn staționar, Pluton retrograd și Uranus retrograd, în semne de Aer Soarele, iar în semne de Apă planetele Neptun retrograd, Luna și Mercur.

După calitățile zodiacale avem în semne Mutabile planetele Neptun retrograd și Luna, în semne Fixe planetele Mercur, Uranus retrograd și Venus, iar în semne Cardinale avem Soarele, Jupiter, Saturn staționar, Pluton retrograd și Marte retrograd. Având cele mai multe planete în semne Cardinale și Fixe, și element de Pământ, această lună e prielnică pentru începuturi noi, pentru inițiative și acțiuni curajoase, și pentru fixarea, consolidarea acestora.

Aceste aspecte ne cheamă și la introspecție, la analiza acțiunilor noastre și a rezultatelor financiare obținute, la stabilizarea acelor activități, obiceiuri care funcționează și ne aduc rezultate, la eliminarea acelor strategii care nu funcționează, și la detașarea emoțională de acele situații care ne blochează și ne țin pe loc. Totodată e o perioadă potrivită pentru schimbări radicale, care vor aduce multe beneficii financiare pe termen mediu și lung.

Ascultarea intuiției, a vocii noastre interioare, inspirația, împreună cu informațiile, teoria aplicată, deschiderea spre noutate și către inovația tehnologică, dar și micile acțiuni zilnice efectuate cu disciplină și perseverență vor da roade uimitoare. În același timp este important să ne focalizăm atenția, energia pe acele lucruri care ne dau valoare, energie, ne încarcă, și ne duc înainte. Și încă un aspect important ar fi să ne concentrăm pe ceea ce putem “controla” și să acceptăm ce nu putem controla/influența.

În harta ridicată pe 8 octombrie 2020 ora 00:00, București, observăm o opoziție exactă între Mercur (Scorpion) și Uranus retrograd (Taur). În acest moment, avem în semne de Pământ cinci planete. Jupiter, Pluton și Saturn în Capricorn, Uranus retrograd în Taur, iar Venus în Fecioară. Începe o altă perioadă benefică, însă ușor tensionată, care ne dă impulsurile necesare pentru a lua decizii, pentru a acționa cu mai multă înțelepciune, perseverență și statornicie. Totodată ne îndeamnă să ne organizăm mai eficient, să investim în dezvoltarea noastră profesională și personală, dar și în menținerea sănătății noastre. Și nu în ultimul rând, ne îndeamnă să căutăm grupuri de oameni care au același interes, scop în viață, sau chiar mentori/traineri care ne pot îndruma/ajuta să ne clarificăm, apoi să ne atingem obiectivele.

Pe 13 octombrie, Mercur își începe staționarea în Scorpion și își începe retrogradarea din data de 15 octombrie. Astfel începe o altă perioadă benefică pentru introspecție, pentru renegocierea sau chiar rezilierea contractelor, precum și pentru revizuirea investițiilor financiare.

Pe 15 octombrie, Soarele (Balanță) formează o cuadratură cu Pluton (în conjuncție cu Saturn și Jupiter, în Capricorn) și o opoziție cu Marte retrograd în Berbec. Aceste aspecte sunt detensionate de un trigon realizat între Lună (în Fecioară) și Saturn (în conjuncție cu Pluton, Capricorn) și de un sextil format între Jupiter (Capricorn) și Neptun retrograd (Pești). Aceste aspecte ne îndeamnă să căutăm răspunsurile în interior, și nu în exterior. Atunci când dorim să ne alegem o carieră, un domeniu nou, sau dorim să ne reorientăm profesional, cel mai important factor în luarea deciziilor noastre să fie intuiția. Bineînțeles și rațiunea este importantă, eventual putem să facem o listă, cu pro și contra, cu avantajele și dezavantajele deciziei respective, dar neapărat să ținem cont nu de ce zic alții, ci ce ne șoptește vocea noastră divină.

Pe 19 octombrie, ora 12:00, București, avem o opoziție realizată între Neptun retrograd (Pești) și Venus (Fecioară), și o altă opoziție formată între Uranus retrograd (Taur) și Mercur retrograd (Scorpion). Aceste aspecte ne îndeamnă să ne detașăm emoțional, și să ne găsim echilibrul în deciziile financiare. Orice dorim să cumpărăm, este foarte important să investim și din surse externe, dacă este necesar, dar și din bănuții pe care i-am câștigat și i-am economisit până acum. De dorit ar fi să ne bazăm mai mult pe economiile noastre, și să investim cu măsură. Să evaluăm, să apreciem foarte clar ce ne putem permite pe termen mediu și lung.

În harta ridicată pentru 31 octombrie, ora 00:00, București, avem o opoziție între Uranus retrograd (Taur) și Soarele (Scorpion), și o cuadratură între Mercur retrograd (Balanță) și Saturn (Capricorn). Aceste aspecte ne provoacă să fim responsabili, practici, să fim organizați în gândire, dar mai ales în acțiune, și să ne focalizăm timpul, atenția și energia pe aceeași direcție cu perseverență, disciplină și cu încredere în forțele proprii.

În concluzie, vă îndemn să vă faceți timp pentru introspecție înaintea luării deciziilor care vă afectează pe termen mediu și lung, fie vorba de iubire, carieră sau orice altceva.

Nu uitați că v-ați născut să vă îndepliniți visele voastre, și nu pe ale altora. De aceea, ascultați mai puțin gălăgia din exterior și mai mult vocea voastră interioară.

Vizi Erzsebet

Vizi Erzsebet