Elena StanescuEseuri & Reflectii

Străin printre străini – Soarele în casa 12

De cele mai multe ori, astrologia îl numește pe nativul cu Soarele în casa 12 ”străin printre străini”. Asta se întâmplă în mare parte pentru că modul în care acești nativi își exprimă propria perspectivă asupra vieții poate fi de cele mai multe ori complet diferit față de standardele comunității. Drept consecință, nativii sunt de multe ori catalogați de către cei din jur ca fiind ciudați, tocmai pentru că structura lor interioară este dificil de înțeles. În unele cazuri, poate chiar de ei înșiși.

Nu înseamnă că Soarele în casa 12 are incapacitatea de a se adapta, ci doar că ar putea face mult mai bine față unei culturi diferite față de cea cu care este obișnuit și în cea în care s-a născut. Într-o cultură străină ar fi privit de la început ca având o naționalitate diferită, iar personalitatea sa ar fi de așteptat să fie diferită. În schimb, pe meleaguri natale, personalitatea sa rămâne diferită, dar va lua puțin mai mult timp pentru ca cei din jur să o absoarbă ca ”un simț comun”. În ambele cazuri, nativul cu Soarele în casa 12 va experimenta un sentiment de singuratate și neînțelegere ce îl va conduce spre o izolare interioară de drept necesară pentru el în această viață.

Nevoia de bază cu care vine în această viață este aceea de a petrece cât mai mult timp căutând ceea ce se află în interiorul său și să cerceteze fiecare colț al subconștientului său. Acesta este în mare parte și motivul pentru care de multe ori relațiile sale sociale se împuținează fără ca el să aibă vreun control asupra acestui fapt. Chiar dacă se chinuie să-și formeze prietenii, acestea de cele mai multe ori se transformă în dușmănii, tocmai pentru că nativul are nevoie de cale liberă pentru a ajunge la sine, iar prea mulți oameni în jurul său i-ar dispersa atenția în prea multe părți. În această situație, scopul final al vieții nu ar putea fi îndeplinit – acela de a-și asculta la orice pas intuiția înainte de toate.

Nu lipsește timiditatea și neîncrederea în forțele proprii, datorită naturii casei 12, dar acestea pot fi anihilate prin acea cercetare de sine care îi permite să își cunoască atât defectele cât și calitățile. Iar afirmațiile celorlalți asupra personalității sale din adevăruri general valabile devin nesemnificative pentru că nativul știe deja cine este și nu mai are nevoie de confirmări exterioare în acest sens.

Mediumnitatea este prezentă în viața nativului cu Soarele în casa 12, indiferent în ce zodie se află Soarele sau ce fel de aspecte se prezintă pe harta natală (negative/pozitive). În funcție de aceste aspecte, aceasta poate reprezenta mai multe forme sau poate fi folosită în scopuri egoiste sau pentru binele comun al celorlalți. Mai mult este prezentă în viața nativilor pentru a le naște semne de întrebare asupra fenomenelor inexplicabile apărute în viața lor, în scopul de a-i împinge să studieze aprofundat noțiunea de intuiție și tot ce ține legat de partea nevăzută a lumii materiale.

O profesie care se ocupă cu subconștientul uman precum psihologia este una dintre cele mai potrivite pentru nativul cu Soarele în casa 12. Mai mult, câștigul său vine mai degrabă din profesii care nu sunt în lumina reflectoarelor și departe de lucrul cu publicul. Nu înseamnă, totuși, că acest lucru este o regulă de netrecut. Madonna are Soarele în casa 12, în zodia Leu, iar acest lucru nu a împiedicat-o să aibă popularitate la nivel mondial.

În concluzie, se poate spune că izolarea se numără printre acțiunile plăcute nativilor cu Soarele în casa 12, deoarece este modul lor de a lua o pauză de la agitație și de a se odihni; odihnă de care ei au frecvent nevoie ținând cont de faptul că performanța lor devine vizibilă când există și echilibru interior și poate avea răsturnări de situație atunci când agitația devine prea evidentă.

Elena Stanescu

Elena Stănescu