Sfatul astro-financiarVizi Erzsebet

Astro-financiară, decembrie 2020

Începem luna decembrie cu Ascendentul în zodia Fecioarei. Planeta sa guvernatoare tranzitează zodia Scorpionului. Putem spune că această lună va fi predominant caracterizată de rezultate palpabile pe plan financiar, bineînțeles în funcție de concentrarea noastră mentală (susținută) și emoțională, și a atitudinii ferme și pozitive.

Axa valorilor cade în Balanță, respectiv Berbec. Venus, guvernatorul zodiei Balanță, tranzitează zodia Scorpionului, iar Marte tranzitează zodia Berbecului, propriul domiciliu. Această lună va fi predominant caracterizată de echilibrul financiar, dar și de acțiuni care au ca scop stabilizarea stării noastre financiare. Este important ca în această perioadă a anului să nu ne pripim să cheltuim pe cadouri mari, scumpe și poate și inutile, ci să verificăm mai întâi bugetul nostru, al familiei, dar și al societății pe care o administrăm. Este poate mai indicat să încercăm să alegem cadouri simbolice celor dragi.

Pe 3 decembrie, ora 12:00, București, se realizează pe cerul astral o Piramidă de Apă, între Venus (Scorpion), Lună (Rac) și Neptun (Pești). Piramida stimulează inteligența emoțională, condimentată cu o mare putere de convingere, concentrare mentală focalizată pe obiectivele financiare, pe rezultate și în același timp ne oferă inspirație din plin.

Pe 5 decembrie, ora 16:00, remarcăm o Piramidă de Foc, realizată de Soare, Luna și Marte. Această configurație astrală ne indică căutarea și găsirea echilibrului dintre interiorul și exteriorul nostru, armonie între dorințele, aspirațiile noastre și acțiunile depuse. Se recomandă să aruncăm o privire la obiectivele propuse, de orice natură ar fi acestea, și să analizăm pe îndelete dacă aceste obiective sau modul lor de îndeplinire sunt ale noastre sau vin din exterior. Obiectivele financiare și de orice natură sunt extrem de importante, dar să nu ne lăsăm influențați de anturaj, uneori e mai sănătos să alegi să mergi pe drumul tău, pe acel drum pe care l-ai ales tu.
Nu zic să nu cerem sau să ascultăm părerile, sfaturile celor din jur, însă pe termen lung e mult mai bine din toate punctele de vedere să ne găsim propria noastră cale.

Pe 8 decembrie, avem pe cerul astral un careu în T, în semne Mutabile, formată de o opoziție dintre Lună (Fecioară) și Neptun (Pești), iar Soarele (Săgetător) formează o cuadratură cu primele două planete. Planeta focar este Soarele din Săgetător. Soarele dorește să strălucească, să trăiască, să se bucure de viață, să împartă și să împărtășească viața, stările, bucuria, energia și resursele financiare.

Pe 10 decembrie, ora 10:00, București, avem pe cerul astral o opoziție realizată între planeta acțiunii, Marte tranzitând zodia Berbecului și Luna, planeta instinctului și a emoțiilor, tranzitând zodia Balanței. Luna realizează, la rândul ei, un sextil cu Soarele (Săgetător), iar Soarele (Săgetător) formează un trigon cu Marte (Berbec). Aceste aspecte ne provoacă să acționăm curajos și cu încredere în forțele proprii pentru binele nostru, dar în același timp și pentru binele altora. Totodată este important să lucrăm în echipă, să ne alăturăm unor grupuri, comunități cu care avem interese comune, și celor alături de care mergem în aceeași direcție.

Pe 20 decembrie, ora 10:00, București, putem observa pe cerul astral conjuncția dintre Mercur și Soare (Săgetător), și o cuadratură formată între Marte și Pluton (Capricorn). Aceste aspecte ne provoacă să acționăm, să luăm decizii radicale, să acționăm diferit pe plan financiar, dar nu numai, și în același timp ne oferă intuiție, inspirație, curaj, informație și ajutor divin. Cumva vom fi în momentul potrivit la locul potrivit. Totodată aceste aspecte ne atrag atenția asupra faptului că rezultatele vor veni în funcție de efortul zilnic depus,  acționând cu disciplină și perseverență.

Pe 24 decembrie, ora 18:00, București, observăm o conjuncție între Mercur și Soare (Capricorn), ambele în trigon cu Luna și Uranus, aflate în conjuncție în Taur. Aceste aspecte ne îndeamnă să acționăm în continuare cu curaj, organizându-ne cât mai eficient obiectivele, activitățile zilnice, și, în același timp, ne confirmă faptul că vom avea rezultate financiare doar prin munca depusă zilnic, muncă ce trebuie foarte bine gândită, organizată.

Pe 28 decembrie, ora 14:00, București, avem pe cerul astral un careu în T, în semne Mutabile. Luna (Gemeni) realizează o opoziție cu Venus (Săgetător), iar Neptun din Pești formează o cuadratură cu primele două planete. Planeta focar este Neptun, octava superioară a planetei Venus. Aceste aspecte ne provoacă în continuare să ieșim din zona de confort, să acționăm intuitiv, și să întărim în noi iubirea necondiționată față de semenii noștri. Acțiunile umanitare, sacrificiile, donațiile făcute în serviciul umanității sunt binevenite în această perioadă. Aici nu este vorba doar de resurse financiare, ci și de alte resurse de care dispunem cu toții: informații, timp, energie, o vorbă bună, un zâmbet, o mângâiere, o pâine, o ciocolată, un gest mărunt, gest care poate schimba vieți.

Pe 31 decembrie, ora 15:00, București, avem încă un careu în T, în semne cardinale. Luna (Rac) realizează o opoziție cu Pluton (Capricorn), iar Marte (Berbec) formează o cuadratură cu primele două planete. Această configurație astrologică arată începutul unei alte perioade benefice, dar și provocatoare în același timp. Este o perioadă bună pentru a face schimbări majore în viața noastră, pentru a sparge credințele limitative despre bani, bogăție, sărăcie, pentru autoeducare, și autodepășire.

Este momentul ideal să abordăm o mentalitate diferită de până acum. (Propun cartea lui Robert Kyosaki, Tată bogat, tată sărac).

Așa că haideți să ne bucurăm din plin de noi, de viață, haideți să fim recunoscători că putem să fim alături cei dragi; să acționăm cu curaj și încredere în forțele proprii, pentru binele nostru și a celor din jur. Dacă avem posibilitatea, ar fi bine să oferim timp și energie celor care au nevoie, copii, bătrâni, animăluțe etc.

Să nu uităm că rezultatele vor veni în funcție de efortul depus cu disciplină și perseverență și, în același timp, cu exersarea atitudinii corecte, sănătoase.

Cu cât ne organizăm mai eficient, cu atât devenim mai productivi. Însă uneori e nevoie să ne schimbăm perspectiva, lăsând să ne atingă informațiile din cărți educative financiar.

Vizi Erzsebet

Vizi Erzsebet