Elena StanescuEseuri & Reflectii

Dansul posesiunilor negre – Uranus și Luna Neagră în Taur

Nu ne place să simțim nesiguranță sau instabilitate. Și de cele mai multe ori fugim cât putem de ceea ce ne pune față în față cu astfel de sentimente dificil de digerat pentru că pierdem un control pe care sperăm uneori să îl avem asupra tuturor lucrurilor din jurul nostru. Și uităm sau poate nu înțelegem de la început profunzimea afirmației că numai în interiorul nostru vom găsi acea siguranță și stabilitate pe care nu le vom pierde niciodată, indiferent de evenimentele exterioare.

Luna Neagră (un punct virtual calculat) se alătură lui Uranus și tranzitează din octombrie 2020, până în iulie 2021 zodia Taurului. Ultima dată când cele două s-au întâlnit în Taur a fost în anul 1941 (mai exact martie-decembrie 1941). Analizând îndeaproape se pot observa câteva puncte comune:

  • Un sentiment profund de instabilitate creat de necunoscut (lui Uranus nu îi place să explice/informeze asupra lucrurilor pe care dorește să le facă).
  • O luptă continuă pentru supraviețuire (reacția oamenilor asupra elementelor surpriză venite din partea lui Uranus în Taur).
  • Populația globului este decimată într-un mod sau altul (se activează automat zodia Scorpionului, opusă Taurului, în scopul de a evidenția lecția detașării pentru cei care o au de asimilat în această viață. Sunt anumite suflete care aleg să plece tocmai pentru a-i ajuta pe cei din jurul lor să înțeleagă că ceea ce există în plan fizic este doar împrumutat, nu le aparține în totalitate).
  • Fluctuații ale economiei și o stare de confuzie asupra finanțelor personale (Taurul este părintele domeniului financiar, iar la el acasă este în vizită Uranus, care de regulă se plictisește de tendința de a sta în expectativă a Taurului și agită puțin lucrurile în scopul de a-i aduce o mai bună variantă de a trăi Taurului încăpățânat. Deoarece fără ajutorul lui Uranus, acesta nu va ieși din propria rutină și există riscul să stagneze la un salariu minim, care este călduț și sigur, și nu va lăsa să îi intre pe ușă adevărata bogăție pe care o merită).
  • Nevoile de bază precum a mânca, a bea, a dormi, a trăi pur și simplu devin prioritare (gândirea practică a Taurului – o mâncare caldă și un adăpost asupra capului înainte de toate).
  • Problema teritoriului este pusă în discuție (teritoriu ca și noțiune de a fi în posesia a ceva – Taur = a avea): atunci se urmărea cucerirea și invadarea a cât mai multor teritorii pe de-o parte, iar pe de altă parte se dorea apărarea acelor teritorii; azi se urmărește într-o oarecare măsură cam același lucru, dar sub altă formă – apărarea propriilor teritorii de ”invazia coronavirusului” și de mutația nou apărută.

Luna Neagră în Taur va scoate la iveală cele mai întunecate temeri ale noastre care au legătură cu ceea ce deținem sau ceea ce nu deținem. Frica noastră de a fi deposedați se va simți la cote maxime și nu este exclus să încercăm să ținem cu dinții de anumite proprietăți sau persoane. Îndiferent dacă este vorba despre planul material, emoțional sau alimentar nu vom dori să dăm drumul la nimic și vom dori să acumulăm cât mai mult cu putință tocmai din frica de a nu simți nesiguranță. Asta vrem noi, însă Uranus împreună cu Luna Neagră au alte planuri în această privință.

Cei mai vizați (dar nu singurii) de acest tranzit vor fi cei care au elemente ale karmei de atașament în astrograme, cei care au Soarele și Ascendentul în Taur sau Scorpion, cei care au axa Nodurilor Lunare pe Taur-Scorpion sau cei care au aceste două zodii accentuate prin planete și care nu au reușit (un amănunt extrem de important) până acum să își integreze anumite elemente esențiale în viața lor în scopul de a o îmbunătății.

Traversăm o perioadă în care cele mai adânci frici ale subconștientului nostru ce țin de posesiuni ies la iveală și ne sunt smulse vechile tipare ale siguranței în scopul de a le înlocui cu altele mult mai folositoare nouă. Se deschid acele uși care ne vor ajuta să eliminăm ceea ce ne ține pe loc și nu ne dă voie să fim fericiți.

Perioada a început deja din octombrie 2020, ceea ce înseamnă că unii dintre noi deja experimentează, cel mai probabil, despărțiri bruște, divorțuri, decese ale celor dragi care i-au luat pe neașteptate.

Dacă nu am dat drumul până acum la anumite relații din teama de singurătate sau din teama că nu vom putea trăi fără acea persoană, există posibilitatea să fim puși în fața faptului împlinit, iar persoanele cărora nu am putut să le dăm drumul până acum să plece ele singure într-un mod sau altul.

Pe de altă parte, nu este exclus nici să existe o forțare să renunțăm la bluza preferată pe care o ținem în dulap de câțiva ani buni și pe care nu am mai purtat-o. Poate aceasta se îngălbenește sau se pătează fără a mai putea fi reparată. Sau poate produsul comandat online, deși sigilat, ajunge la noi pe jumătate vărsat pentru că ambalajul s-a deteriorat în timpul transportului.

Nu este tocmai un moment favorabil să investim în afaceri cu un capital voluminos sau să ne cumpărăm obiecte în care trebuie să investim sume mari de bani, deoarece există riscul să nu atingem niciun profit.

Exemplele pot continua și din punct de vedere alimentar. Ne-a plăcut foarte mult un fel de mâncare și am continuat să îl adăugăm dietei noastre, deși eram conștienți că ne era dăunător sănătății. Este foarte probabil ca în timpul acestor tranzite, medicul să ne anunțe brusc că pentru a ne menține corpul fizic într-o bună funcționare este necesar să renunțăm definitiv la mâncarea noastră preferată.

Cu cât teama de a pierde ceva sau pe cineva este mai mare, cu atât șansele ca în această perioadă acea pierdere să se producă sunt mai mari. Se apropie de scenariul ”de ce ți-e frică nu scapi”.

Acceptarea pierderii este una dintre lecțiile care ne va ajuta să parcurgem perioada ce urmează până în iulie 2021 într-o notă bună. Dacă reușim să dăm drumul emoțional la tot ce pleacă în perioada aceasta, vom goli un spațiu în jurul nostru, pe care universul nu îl va lăsa necompletat prea multă vreme. Iar Uranus rămas singur în Taur, spre finalul anului, poate aduce surprize foarte plăcute la care nici nu ne-am gândit.

Să nu uităm că absolut nimic din ce se va întâmpla în perioada următoare nu este împotriva noastră, ci totul se întâmplă pentru Noi.

Elena Stanescu

Elena Stănescu