Ada CocosEditorial

Echinocțiul de primăvară 2021

Traversăm o perioadă tulbure la nivel global, de aceea toată lumea caută indicii despre ce va să vină, deși circumstanțele sunt unice. Mă voi opri în rândurile ce urmează doar la câteva aspecte ale hărții echinocțiului de primăvară, aspecte ce merită urmărite în perioada ce urmează.

Soarele își face intrarea triumfală în Berbec, pe 20 martie, la ora 11:37, ora României, ceea ce conduce Ascendentul hărții corespunzătoare acestui moment, în Rac. Pentru că acesta este un semn Cardinal, valabilitatea acestei hărți este de trei luni, până la ingresul Soarelui în Rac.

Ascendentul în Rac sugerează că, primăvara aceasta, principalele noastre preocupări se învârt în jurul casei, în jurul familiei, în jurul confortului personal. Ne dorim să simțim acel sentiment plăcut de cuib, atunci când trecem pragul casei. Pentru a ne putea asigura acest confort însă, avem nevoie de venituri stabile, de un drum clar în carieră. De aceea, și acest subiect va fi foarte prezent pe lista noastră de priorități. Semn feminin, de Apă, Racul este asociat cu emoțiile, cu inconștientul, ceea ce poate indica faptul că, în perioada următoare, am putea fi expuși la situații cu mare impact emoțional, la situații care să te trezească tot felul de temeri. Luna, guvernatoarea Ascendentului, se află în Gemeni, în casa XII, ceea ce poate indica faptul că vor persista îngrijorările legate de sănătate, de pandemie, de spitale. Ne putem aștepta la noi limitări sau la limitări periodice, în funcție de răspândirea noilor tulpini de virus. Semnele de Aer în case asociate bolilor nu sunt niciodată un semn bun în cazul virusurilor care se transmit pe cale aeriană.

Subiectul rămâne viu, iar Mercur, dispozitorul Lunii, aflat Pești și în casa IX, ne vorbește despre medicamente, industria sanitară, farmaceutică, despre spitale. Careul său cu Marte din casa XII nu este deloc de bun augur și poate indica tot felul de conflicte legate de furnizarea vaccinului, probleme legate de importul acestuia. Se pot descoperi nereguli, jocuri de interese sau se vehiculează, mai agresiv ca oricând informații false. Dacă luăm în calcul toate semnificațiile casei IX, e posibil să avem mai departe scandaluri și controverse legate de religie, Biserică, practici religioase, învățământul superior, legislație, activitățile de import-export.

Prezența nodurilor lunare pe axa caselor VI-XII susține ideea că nu s-a jucat ultimul act al acestei pandemii. Apoi, mai aveam și planetele Saturn și Jupiter în casa VIII. Jupiter, guvernator al casei VI, e în trigon cu Luna, ceea ce poate aduce vești încurajatoare, poate progrese legate de rezultatele vaccinării, de starea generală a nației. Jupiter este însă regentul Nodului Sud și de aceea mă feresc să îl privesc cu prea mult optimism. Sigur, Jupiter oferă șansa de a conștientiza erorile trecutului, de a le îndrepta, de a le depăși și de a progresa. Dar, pe de altă parte, ne pot ajunge din urmă toate cele pe care le-am ignorat în trecut. Jupiter exacerbează ceea ce găsește la fața locului. Sper că nu va exacerba propagarea bolii, rata de mortalitate etc.

Prezența lui Saturn, în careu cu Uranus, ar putea atrage atenția asupra efectelor financiare ale pandemiei, asupra unor destabilizări economice importante, care să conducă la probleme sociale. De asemenea, ne putem aștepta la tot felul de conflicte și controverse politice, poate chiar la dezvăluiri șocante. Pe de altă parte, pandemia în sine ar putea lua o turnură neașteptată.

Mijlocul Cerului, în Pești, în conjuncție cu Neptun, poate indica multă confuzie la nivel de guvern, de șef al statului sau decizii care să semene confuzie, instabilitate etc. S-ar putea ca situația prezentată de cei care ne guvernează să fie exagerat de idealistă, de pozitivă, dar realitatea să fie cu totul alta. N-aș vrea să cred că vom fi prostiți pe față, dar cu Neptun în vârful hărții, în careu cu Luna, nu găsesc o interpretare mai bună. Este foarte posibil să apară tot mai mulți oameni care să aibă nevoie de sprijin financiar din partea statului, dar acest lucru să nu fie posibil. Luna este asociată și cu solidaritatea socială, Neptun are legătură cu binefacerea. Cele două planete sunt în careu, deci se întrevăd dificultăți și, mai degrabă, lipsă de solidaritate. Pe de altă parte, s-ar putea vorbi despre lipsă de responsabilitate și implicare, chiar dacă Soarele pare să fie puternic, în Berbec și în casa X.

Pluton în casa VII pare să indice o transformare radicală a contextului economic și politic extern, evenimente care remodelează fața lumii și care ne provoacă, ne împing/forțează să ne schimbăm percepția, convingerile.

Ada Cocos

Ada Cocoș
Redactor-șef