Eclipsa totală de Lună din 26 mai 2021

În 2021, prima care deschide sezonul de vara al eclipselor este Eclipsa Totală de Lună din data de 26 mai, ora 14:19 (ora României). Aceasta va fi urmată de Eclipsa de Soare din 10 iunie, ora 13:43 (ora României).

Eclipsa de Lună are loc în momentul în care Soarele, Luna și Pământul se aliniază, Pământul ocupându-și poziția între cei doi Luminători, astfel încât umbra sa cade pe Lună. În aceasta situație, Luna nu mai este luminată de razele Soarelui. Acest fenomen ne oferă o splendidă imagine vizuală în punctele de pe Pământ unde eclipsa este vizibilă, manifestându-se pe cer printr-un cerc de lumină în nuanțe sângerii sau albăstrii, dar totodată aduce și o încărcătură emoțională necontrolată, explozivă. În trecut, oamenii asociau acest fenomen cu izbucnirea unor crize provocate de stres și a unor calamități naturale îngrijorătoare pentru omenire. În prezent, înțelegem că o eclipsă nu trebuie neapărat să provoace aceste nenorociri în plan fizic. Ele acționează mai mult în subconștientul și conștientul nostru colectiv și personal, la fiecare manifestându-se diferit în funcție de harta natală.

Acestea sunt niște perioade în care ne dăm seama de anumite realități, pe care nu am fost capabili să le observăm până atunci. Și, pentru că sunt legate de Nodurile Lunare, sunt momente de corecție a traseului nostru spre împlinirea destinică a perioadei.

Anume atunci au loc evenimente spontane menite să ne schimbe viziunea asupra acțiunilor în care suntem implicați. Totodată, suntem predispuși să acționăm spontan fără să gândim lucrurile în profunzime, fiind mânați de anumite frustrări.

Eclipsa Totală de Lună din 26 mai 2021 are loc pe axa Gemeni-Săgetător, la 5gr29min, cu Soarele și Nodul Nord în Gemeni, iar Luna și Nodul Sud în Săgetător. După cum bine știm, această axă a nodurilor lunare ne îndrumă spre a învăța, a scrie, a comunica în mod ușor, caracteristic Gemenilor, folosind înțelepciunea și cunoașterea caracteristică Săgetătorului. Soarele ne luminează vectorul Nodului Nord, ne arată drumul prin semnul Gemenilor, fiind susținut și de Mercur (dispozitorul său), și de Venus, aflate în aceeași zodie. Putem avea încredere în planul nostru mental și cel relațional, care sunt stabilizate de Saturn retrograd din Vărsător și orientate spre regândirea, reanalizarea, reconstrucția unui mediu social altruist. Accentul se pune pe “eu”, ca ființă socială, ca mentor, în societatea care are nevoie de reorganizare. Această reorganizare vine, cu siguranță, cu sugestiile lui Jupiter aflat în semnul său înalt spiritual, Peștii, în aspect disonant cu simbolistica de expresie a Gemenilor. Tocmai în aceasta constă provocarea: de a ne urma drumul cu pași mărunți, fiind deschiși la orice schimbare de moment, luând în considerație atât legislația în vigoare (Saturn), cât și legile spirituale (Jupiter). E posibil să existe tendința de a acționa dintr-un impuls al frustrării, al complexului, cu Marte în cădere (Rac) și cu dispozitorul lui, Luna, în umbră, fară putere de a direcționa acțiunea.

Această eclipsă ne invită să ne analizăm interiorul, subconștientul, chiar dacă avem tendința de a rupe toate barierele pentru a ne pune în valoare eul, partea noastră creativă din noi, prin comunicare și relaționare cu ceilalți. Este momentul potrivit să luam legătura cu corpul nostru emoțional, să-l înțelegem.

Eclipsa își începe influența cu o săptămână înainte de evenimentul propriu-zis și avem nevoie de o anumită pregătire. Este indicat să nu mâncam mult, fiindcă Luna nu este capabilă să ne ajute la digerare. De asemenea, Luna nu este capabilă să ne echilibreze emoțiile. Ar fi mai potrivit să nu ne implicăm în evenimente importante care necesită acest echilibru. Odihna și relaxarea ne vor ajuta să evităm disconfortul, atât cel fizic, cât și cel emoțional. Este posibil ca în perioada eclipsei să simțim nevoia de a consuma mult mai multă apă, dar ar fi indicat să nu exagerăm, fiindcă aceasta nu va putea fi eliminată de organism. Cel mai bine este să ne creăm o atmosferă de liniște, concentrare pe interior și pe echilibru emoțional. Dezvoltarea personală este cea mai potrivită direcție de îmbrățișat. Conștientizarea calităților personale ne vor ajuta să evităm starea de stres și criză emoțională, ceea ce ne propune Luna eclipsată, care nu are puterea de a-și realiza potențialul său maxim.

Eclipsa de Lună ne provoacă să ne ghidăm conștient stările emoționale, pentru ca să luăm deciziile potrivite și să putem acționa corect în perioada de după eclipsă.

Rodica Spînu