Cristina Maria PuscasEditorialInfluentele Lunii

Eclipsa parțială de Lună din 19 noiembrie 2021

În luna noiembrie 2021 vom avea parte de ultima Eclipsă de Lună din acest an. Aceasta se produce pe axa Scorpion-Taur la gradul 27, despre însemnătatea căruia voi vorbi mai jos în cadrul acestui articol.

Pe harta ridicată pentru Municipiul București, Eclipsa parțială de Lună din 19 noiembrie 2021 se va produce la ora 10:34. Aceasta va fi total vizibilă doar pe anumite puncte de pe glob, cum ar fi America, Australia și Asia, dar asta nu înseamnă că nu-i vor fi simțite efectele la scară largă.

Această Eclipsă, respectiv Luna Plină în Taur va aduce în atenția noastră modul în care ne-am gestionat relațiile în ultimele 6 luni, de la Luna Nouă în Taur care a avut loc în data de 11 mai 2021. La nivel de comunitate, dar și individual, am beneficiat de o perioadă în care am putut reconfigura, reconstrui, relua intenții mai vechi pentru a conștientiza valorile pe care le asimilăm prin situațiile pe care le trăim. Acum, suntem invitați să conștientizăm ceea ce nu mai este benefic pentru noi și care sunt lucrurile, trăirile, comportamentele de care ne putem debarasa.

Harta momentului ne oferă câteva îndemnuri subtile pentru a ne înțelege tendințele din următoarea perioadă: Ascendentul se află în zodia Capricorn, Descendentul în Rac, Mijlocul Cerului în Scorpion și Fundul Cerului în Taur.

Ascendentul în Capricorn indică faptul că vom fi înclinați să nu ne mai mulțumim cu puțin. Nevoia de a avea ceva concret, ceva pe care să ne putem baza, va fi predominantă în următoarea perioadă. Totodată, va exista o nevoie de organizare a anumitor sectoare de viață.

Descendentul în Rac ne îndeamnă să aruncăm o privire asupra zonei care ne este familiară și să luăm o inițiativă în privința stării de confort. Să radiografiem totul prin filtrul rațiunii, dar să nu pierdem din vedere ceea ne transmite intuiția.

Mijlocul Cerului în Scorpion aduce în atenția noastră scopul din spatele dorinței. De foarte multe ori ne dorim persoane, lucruri, faimă, bani, dar nu avem claritate cu privire la scopul nostru. Trece un interval de timp. Când ne îndeplinim dorințele, nu există satisfacție, iar noi nu înțelegem de ce. Răspunsul este: am vrut ceva fără să ne setăm un scop concret, iar dorința fără scop își pierde din esență.

Soarele, care este și el în semnul zodiacal al Scorpionului, poate aduce „lumină” în mod special asupra dorințelor legate de propria persoană. Mercur, care se află în același semn, poate da o predispoziție spre o gândire profundă și spre înțelegere, iar Marte (tot în Scorpion la gradul 13) ne susține în probleme legate de transmutare a dorințelor. De exemplu: înțeleg scopul și schimb tactica! Să nu uităm că Marte este supranumit și Zeul Războiului.

Fundul Cerului în Taur, cu o Lună Plină în Taur și cu Uranus retrograd în același semn, ne susțin în ceea ce privește echilibrul pe care îl căutăm în momentul de față atât la nivel de societate, cât și la nivel de individ. În opinia mea, este un moment oportun să înțelegem ce am acumulat până acum și ce anume din lucrurile strânse în „desaga” vieții prin experimentare poate fi păstrat și/sau adaptat noilor timpuri.

Voi folosi Simbolurile Sabiene ca instrument de analiză profundă a gradului (27) pe care se aliniază Soarele și Luna, astfel producându-se Eclipsa parțială de Lună.

Gradul 27 în Scorpion (poziția Soarelui) – O bandă militară mărșăluiește zgomotos pe străzile orașului.

Este o perioadă în care vom avea parte de mult „zgomot” care poate interfera cu propriile dorințe. Uneori putem fi distrași, alteori putem să nu identificăm cu claritate ceea ce vrem, iar de cele mai multe ori ne pierdem pendulând între informații. Să avem, deci, prezență de spirit și astfel vom găsi firul spre ceea ce ne construiește, dar și spre propriul sine.

Gradul 27 în Taur (poziția Lunii) – O bătrână indiancă vânzând perle.

Nu trece cu vederea ceea ce ai acumulat de-a lungul timpului, ca învățătură, experiență sau trăsături de caracter. Tot ceea ce ai experimentat te-a făcut omul care ești acum! Dacă vrei să schimbi ceva, fă-o cu înțelepciune, fără să negi cine ești de fapt.

Bătrâna reprezintă arhetipul înțeleptului trecut prin viață și poate fi un simbol pentru experiență. Ne poate da de înțeles că o dată cu înțelepciunea se cizelează și zona spirituală, care se extinde și ne oglindește prin tot ceea ce este în jurul nostru.

Perlele pot fi acele atribute pe care orice om le deține și pe care le poate accesa dacă este deschis către explorarea personală, iar actul vânzării reprezintă ceea ce individul are posibilitatea să ofere celor din jur prin ce gândește, simte sau face.

Totodată, acest simbol Sabian ne indică și faptul că nimeni nu poate să ne fure identitatea pentru că aceasta ne aparține. Dacă vom simți că lăsăm în urmă ceea ce până acum ne definea, să nu ne temem! Acele „perle” sunt tot acolo.

În încheiere las un gând de introspecție pentru această zi specială, pe care l-am găsit în Corpus Hermeticum, Capitolul VI, pg. 240:

„Timpul trecut se retrage în ceea ce nu mai este; viitorul nu există câtă vreme nu a devenit prezent; prezentul, la rândul său, încetează de a mai fi el însuși în clipa în care trece.”

Cospus Hermeticum – Hermes Trismegistos

Cristina Maria Puscas

Cristina Maria Puşcaş