Impulsuri

Marte e zburdalnic luna aceasta ca să-i sature poate pe cei care se plâng că n-au Foc în harta natală. Asta însemnând, de fapt, că nu au planete în semnele de Foc: Berbec, Leu și Săgetător. Dar pentru a corecta sau echilibra astfel de „nedreptăți” există tranzitele. Marte în Berbec, până la 14 februarie, îl va ajunge din urmă pe Uranus, care mai are de stat în același semn până la 6 martie.

Alături de Jupiter în Săgetător, aceste planete ne ajută să descoperim în noi frenezia de a trăi și de a da viață, bucuria de a deschide drumuri noi și de a ne lărgi orizonturile cunoașterii și perspectivele asupra vieții. Se nasc soluții chiar și acolo unde mintea părea secătuită de prea multe încercări fără răspuns.

Poate că până la intrarea lui Jupiter în Săgetător tocmai asta ne-a lipsit. Perspectiva. Și cum, pe 13 februarie, Marte se întâlnește cu Uranus, ar fi poate bine să ne pregătim să schimbăm modul în care funcționăm.

Întâlnirea acestor planete în semnul de Domiciliu al lui Marte emite o energie extrem de puternică, dar poate și deosebit de instabilă pentru că are loc la ultimul grad al Berbecului. Astfel tot ceea ce am dorit să schimbăm în ultimii ani, poate de prin aprilie/mai 2011, devine presant, urgent, pentru unii motiv de disperare și gesturi necugetate, pentru alții un factor motivatoriu în sine pentru a îndrăzni ceea ce nu au mai îndrăznit vreodată.

Aceste planete se mai întâlnesc în Berbec abia peste 84 de ani, așa că încheierea acestui ciclu poate genera acea energie care să ne împingă spre prea mult, prea repede, fără un plan de siguranță, spre anarhie.

Pe de altă parte, așa cum am mai scris și în alte rânduri, consider că aceste combinații de energii atât de volatile pot face bine celor care duc o viață „model” acumulând în interior frustrări, care mai târziu riscă să devină agresivitate sau boală.

Aceste combinații îi pot scoate din amorțire chiar și pe cei mai inerți dintre inerți, le inspiră curajul să facă o „nefăcută” la care visau, să dea divorț, să-și dea demisia, să înceapă o afacere pe cont propriu, să ia poate, pentru prima dată-n viață, o decizie gândită exclusiv cu mintea lor. Este o perioadă foarte bună să facem lucrurile altfel, măcar în al treisprezecelea ceas, să ne permitem să gândim altfel. Ieșind din cercul nostru strâmt se vor contura cu siguranță și soluții nepereche, soluții la care nu ne-am fi gândit altă dată din simplul motiv că nu aveam cum, închiși în lumea prejudecăților sociale sau de clan.

Pentru că pe Uranus îl asociem și cu electricitatea, conjuncția sa cu Marte mi-a adus aminte de funcția Dirac despre care am citit într-un curs de Recall Healing, unde se făcea o comparație între „răspunsul la impuls” al unui dispozitiv electric și răspunsul creierului, un alt „dispozitiv” electric .

Prin intermediul acestei funcții, Paul Dirac explică ce se întâmplă când un dispozitiv electric, proiectat să funcționeze între anumite limite de tensiune electrică, atinge o tensiune mult mai înaltă. Dacă intensitatea electrică este mărită treptat, într-un anumit interval de timp, circuitul electric se va strica, se va întrerupe. Dacă, însă, mărim intensitatea brusc, astfel încât dispozitivul electric să primească un șoc neașteptat, acesta va continua să funcționeze, dar într-o manieră complet diferită.

Să ne bucurăm așadar de impulsul pe care Marte și Uranus ni-l vor trimite de pe bolta cerească și să ne permitem să fim altfel, să fim mai autentici, să ne permitem să fim surprinși din nou de frumusețea lumii din jur privind-o cu alți ochi, cu altă conștiință și, de ce nu, să ne permitem să fim surprinși de noi înșine!

Ada Cocos

Ada Cocoș
Redactor-șef