Eseuri & ReflectiiRodica Spinu

Materializarea idealurilor sau sextilul Neptun-Pluton

Un ciclu întreg Neptun/Pluton are loc în aproximativ 500 de ani. Acesta indică o epocă cultural-evolutivă. Fiecare conjuncție Neptun-Pluton marchează începutul unei noi epoci.

Neptun și Pluton formează un sextil pentru perioade destul de lungi (82 ani în cazul nostru). Drept rezultat, persoanele născute între anii 1950-2030 vor avea acest aspect (exact sau în orb) în harta natală.

*în imagine sunt menționate gradele exacte ale lui Neptun (care formează aspectul de sextil cu Pluton)

Cei născuți în timpul aspectului de sextil Neptun-Pluton au menirea de a ajuta la schimbarea globală a omenirii, pentru a trece la nivelul evolutiv superior indicat de următoarea conjuncţie a celor două planete. Aceste generații nu au doar puterea de a-și imagina vizual viața pe care și-o doresc, ci și capacitatea de a-şi gestiona dorința și voința spre inițierea unei acțiuni care duce la manifestarea viziunii lor. Capacitatea de a vizualiza și a manifesta duce la trecerea în planul evolutiv superior personal și la schimbarea culturii colective. Este vorba despre adaptarea umanității la o schimbare extremă.

Neptun este partea spiritual-angelică a universului, cel care ne face să ne dizolvăm într-un întreg fără margini. În acest spațiu nu mai ești tu, tu ești universul.

Pluton este partea demonică a universului, cel care deține puterea, cel care iți cunoaște cel mai bine punctele slabe și degenerative. Scopul lui este să ți le arate cu degetul, chiar dacă doare, tocmai pentru a te face mai puternic prin eliminarea lor. Spațiul lui este apăsător, întunecat, greu de suportat, este spațiul infernului (perceput de noi, pentru că ne confruntăm cu partea noastră întunecată).

Inconștientul, reprezentat de Neptun, merge mână-n mână cu transformatorul Pluton. Pentru că sunt planete generaționale, vorbim despre inconștient colectiv și transformare colectivă. Dar schimbarea colectivă începe cu schimbarea individuală. Mai mult decât atât, fiecare dintre noi are capacitatea de a accesa acele câmpuri colective, dacă își dorește. Este ca și când te-ai conecta la egregorul Neptun-Pluton, care îți dă toate informațiile necesare pentru a le folosi în plan evolutiv. Suntem într-o evoluție continuă ca și omenire, iar sextilul Neptun-Pluton este un instrument bun pentru a ne alinia cu direcția potrivită.

Acest aspect vorbește despre puterea de a accesa inconștientul colectiv (Neptun) și de a transforma „defectele” (Pluton) pentru a materializa idealuri.

Neptun și Pluton s-au înțeles bine dintotdeauna. Neptun e acasă în Pești, iar Pluton se simte cel mai bine în Scorpion. Sunt pe aceeași lungime de undă, a apei, iar apa are memorie. Mai mult decât atât, apa are capacitatea de a reflecta. Acest lucru a fost demonstrat de Masaru Emoto („Mesaje ascunse din apă”) – apa reflectă ceea ce deține. Prin accesarea inconștientului (Neptun), depistăm punctele slabe, le transformăm, purificăm memoria apei (Pluton), apoi emitem în exterior idei „curate” (reflectare), care se materializează. Neptun vorbește despre purificare, dar Pluton este cel care o face.

Nu este o întâmplare că, în ultimii zeci de ani, mai ales în perioada recentă, se vorbește foarte mult despre accesarea inconștientului (Neptun, mai ales de când se află în Pești) pentru a ne confrunta cu tenebrele noastre, care se cer a fi transformate (Pluton). Așa a apărut noțiunea de „conștiință cuantică” (N.Gheorghiță), de „putere creatoare a gândului și a cuvântului” (Ch.Capps), de „inteligență a materiei” (C.Dulcan), de „puteri supranaturale” aplicabile de orișicine (J.Dispenza), iar lista poate continua.

Meditațiile în toate formele spirituale sunt aduse în prim-plan. De ce? Pentru că doar prin meditații putem intra în fluxul colectiv energetic. Ideea de bază este că oricine poate accesa inconștientul pentru a scoate la suprafață toate formele sumbre ale personalității sale, care trebuie vindecate la nivel personal, și pentru a face un pas înainte la nivel evolutiv colectiv. Astfel, materializarea ideilor și a gândurilor devine posibilă. Suntem ceea ce gândim. Dar procesul trebuie să fie conștient. Einstein spunea că „energia nu poate fi creată sau distrusă, ci doar se poate schimba” – conștientizarea a ceea ce ne inhibă ne ajută să ne transformăm și ne dă putere să evoluăm.

Dacă evităm procesul de purificare, este posibil să emitem gânduri sumbre care se materializează oricum. Deci să avem grijă la ce ne dorim și la ce gândim! S-ar putea să se împlinească!

Rodica Spinu

Rodica Spînu