Fulop LaszloSfatul astro-financiar

Sfatul astro-financiar pentru mai 2013

de Fülöp László

The_Village_Tailor_Albert_Anker
„The Village Tailor” (Albert Anker)

Primavara a sosit peste tot. Inclusiv in Finlanda: temperaturile au ajuns la valori pozitive.

Din punct de vedere financiar insa, primavara se lasa inca asteptata. In luna mai, Saturn continua sa se deplaseze in sens retrograd si din acest motiv este bine sa ramanem precauti: sa verificam totul de doua ori, sa nu ne aruncam cu capul inainte, sa nu credem in strategiile care ne promit imbogatirea peste noapte.

De fapt, ce se intampla, in plan subtil? Atata timp cat Saturn se deplaseaza in sens retrograd, in sufletul oamenilor se induce impresia ca trebuie sa economiseasca, apare senzatia ca viitorul este incert, ca trebuie sa amane sa traiasca. Evident, nu trebuie sa-l criticam pe Saturn. Scopul lui este ca oamenii sa faca ordine in ei insisi inainte sa acceada spre viitor.

Tatal meu m-a intrebat odata:

„Esti croitor. Ai posibilitatea sa te muti intr-un sat unde toti sunt imbracati frumos sau intr-un alt sat unde toti umbla in zdrente. Pe care sat il alegi?”

Mi se parea logic sa ma mut in satul unde oamenii umbla in zdrente. Mi se parea ca acolo as fi avut cel mai mult de lucru.

Tata a zambit intelegator si mi-a zis:

„Mai, eu m-as muta in celalalt sat. Fiindca cei care umbla in haine frumoase, vor comanda si alte haine frumoase. Fiindca le place asa. Si platesc bucurosi pentru acestea.

Pe cand in satul in care oamenii umbla in zdrente, oamenii sunt zgarciti. Inclusiv cu sinele. Ei nu se iubesc. Au acceptat acea stare deplorabila si nu sunt dispusi sa cheltuie bani pentru imbracaminte”.

M-am predat. Stiam ca tata are dreptate. Doar e croitor 🙂

Cam asa e si cu mersul direct sau retrograd al lui Saturn.

Atata timp cat Saturn este retrograd, avem impresia ca traim in satul in care oamenii umbla in zdrente. Ne limitam dorintele, evitam sa cheltuim si ne invartim intr-un cerc vicios. Cum am spus mai sus, avantajul este ca ne indreptam atentia spre interior, pentru a ne perfectiona, pentru a ne concentra pe munca noastra.

Dar, in momentul in care Saturn se intoarce in mers direct, ne mutam in satul in care oamenii sunt imbracati in haine frumoase. Deodata totul devine mai luminos si optimist. Lumea incepe sa functioneze in mod armonios. Incepem sa avem incredere in viitor si banii incep sa circule. Angrenajul lumii se pune in miscare. Mai bine zis, comuta pe o treapta superioara de viteza.

Sa analizam acum in ce mod se intrevede luna mai, din punct de vedere al vietii economice.

Atmosfera generala a lunii este creata de Saturn retrograd si este caracterizata prin incetinire, franare si tatonare. Impresia generala este ca domeniul economic sta undeva pe linia sa de plutire si inca isi tureaza motoarele.

Uranus si Pluton formeaza o cuadratura de multe luni de zile. Este un aspect foarte dinamic. In timp ce Uranus din Berbec ne spune: „du-te si experimenteaza!”, Pluton in Capricorn ne indeamna la chibzuinta: „ai grija sa nu dai foc la podul peste care tocmai ai trecut!”

In primele zile ale lunii poate aparea un blocaj suplimentar. Marte si Saturn se afla in opozitie. Marte simbolizeaza fortele active care vor sa creeze ceva, in timp ce Saturn continua sa le tina piept, spunandu-le: „nu se poate! nu a venit inca momentul!” Evident, este foarte frustrant sa vrei sa intreprinzi ceva si sa primesti raspunsul ca trebuie sa mai astepti. De la aceasta frustrare ne poate salva doar credinta in viitor si Univers, ca intr-un moment ulterior putem reusi mai bine decat acum.

Saptamana care incepe luni, 6 mai, pare favorabila majoritatii activitatilor economice. Mercur este bine energizat de catre Soarele, Marte si Pluton, iar astfel este de asteptat sa ne intelegem bine cu partenerii de afaceri, cu furnizorii, cu angajatii – cu toti cei implicati in procesele industriale si economice. Astrele ne promit ca in aceasta saptamana lumea va functiona bine.

Saptamana urmatoare, cea care incepe in data de 13 mai, se anunta mai putin favorabila din punct de vedere al domeniului economico-financiar. Venus se va afla in cuadratura cu Neptun, ceea ce arunca o lumina nefavorabila asupra investitiilor. Asta deoarece este probabil sa fim nemultumiti de produsele si utilajele cumparate.

Pe de alta parte, Mercur se va plimba relativ liber pe cer. Astfel, conversatiile pot intampina niste sincope si pot sa nu se lege prea armonios. Asadar, in aceasta saptamana este mai bine sa stam la cutie si sa nu ne ocupam decat cu activitatile noastre de rutina.

Spre sfarsitul saptamanii, Mercur ii ia locul lui Venus in cuadratura trasata spre Neptun, iar Venus incepe sa colaboreze cu Uranus, printr-un sextil. Apreciem ca pe baza acestor aspecte, referitor la perioada 17 – 19 mai, Cerul ne indeamna sa ne odihnim, sa ne distram si sa nu ne gandim prea mult la munca.

Este de asteptat sa incepem saptamana care urmeaza cu o abundenta de energie. Uranus trimite cate un sextil spre Mercur si spre Venus. Aproximativ toate activitatile care tin de domeniul economic si productiv – munca propriu-zisa, discutiile de afaceri, relatiile dintre colegi si parteneri – vor functiona probabil foarte bine.

Soarele se va afla in cuadratura cu Neptun: este bine sa nu avem asteptari, ci sa primim totul din mana Divinitatii cu aceeasi bucurie. Acest aspect interplanetar ne invata sa nu dorim perfectiunea cu orice pret, ci chiar sa admitem ca imperfectiunile noastre ne fac mai umani. Totodata, in aceasta saptamana, invatam si despre importanta energiilor subtile in activitatile de afaceri. Ca nu este totuna cum privim in ochii unui partener de afaceri, cum il intampinam, cat de armonios ne miscam, cat de adaptabili suntem. Este posibil sa avem castig de cauza chiar prin sinceritate.

Este recomandabil sa ramanem pe terenul realitatii. Partenerii de afaceri vor aprecia acest lucru si astfel vom putea castiga increderea lor.

Ultima saptamana a lunii mai va fi definita de tripla conjunctie Mercur-Venus-Jupiter, in zodia Gemenilor. Este posibil ca lumea sa ne para un ring de dans sau un parc de distractii. Ca un efect colateral, munca si concentrarea ar putea suferi. Este recomandabil sa investim posibila stare de optimism si in activitati productive. Macar discutiile de afaceri se anunta a fi eficiente, fructuoase si vesele.

Ce putem spune aici, la incheiere?

Saturn se deplaseaza in sens retrograd, dar acest lucru nu inseamna ca viata se opreste. Doar merge mai incet, doar avem mai multe priviri indreptate spre interior, doar ne concentram mai mult pe evolutia noastra. Probabil iesim mai putin in lume si economisim mai mult – dar viata merge inainte.